به گزارش مجله «الگماینر»، افراسیابی روز ۱۴ ژوئیه برای شرکت در دومین جلسه پیش-محاکمه خود به صورت مجازی در برابر قاضی فدرال ایالت نیویورک ادوارد کورمن ظاهر شد.
در جریان این جلسه، ایان ریچاردسون دادستان پرونده، تصریح کرد كه اتهام افراسیابی تنها «لابیگر» برای رژیم ایران نیست، بلكه او برای جمهوری اسلامی «اشاعه تبلیغات» نیز کرده، و بنابراین «عامل نفوذی» رژیم است.
قاضی کورمن سپس خطاب به افراسیابی گفت: «به نظر من رسیدگی به این پرونده بدون هیچ دلیل موجهی طولانی شده است». او سپس از دادستان و وکیل مدافع خواست تا با محدود کردن دامنه پرونده، از «طول کشیدن جریان دادرسی تا ابد» جلوگیری کنند.
بر اساس «قانون محاکمه سریع» که برخورداری از «حق دادرسی سریع و علنی» طی ۷۰ روز پس از صدور کیفرخواست را لازم میداند، متهم باید هرچه زودتر محاکمه شود، چون به قول قاضی کورمن، به مرور زمان «خاطرات محو میشوند» و «شواهد از دست میروند.» با این وجود، این قانون در عمل به خاطر همهگیری کرونا و مسائل دیگر بارها در جریان پرونده افراسیابی نقض شده است.
به گزارش «الگماینر»، خود افراسیابی نیز به نظر نمیرسد که میلی به تسریع روند دادرسیاش داشته باشد، چرا که احتمالا امیدوار است که با احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران موسوم به «برجام»، که مذاکرات آن بین مقامات ایران و کشورهای غربی در وین پایتخت اتریش در حال انجام است، پرونده او مختومه اعلام شود.
افراسیابی، شهروند ایرانی که دارای اقامت دائم ایالات متحده آمریکاست، سال گذشته به اتهام لابیگری برای جمهوری اسلامی از طریق ارائه مشاوره به مقامات آمریکایی و مقالهنویسی برای روزنامه پُرتیراژ «نیویورک تایمز» بازداشت شد. به گفته دفتر دادستانی، افراسیابی از سال ۲۰۰۷ تقریباً ۲۶۵۰۰۰ دلار از نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل گرفته، و همچنین از این نمایندگی خدمات بیمه درمانی دریافت کرده است.
به گزارش «الگماینر»، با وجودی که حدود یک سال از دستگیری افراسیابی میگذرد، روزنامه «نیویورک تایمز» هنوز از پوشش اخبار مربوط به اتهامات قضایی علیه نویسندهاش سر باز میزند. مقالات افراسیابی هم بدون هیچگونه روشنگری از سوی این روزنامه درباره اینکه نویسنده آنها به اتهام لابیگری برای رژیم ایران در حال محاکمه است، کماکان در دسترس عموم قرار دارد.