استیو کوهن دموکرات و تام مککلینتاک جمهوریخواه
رئیسی عضوی از کمیسیون چهارنفره مسئول قتلعام حدود ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ بود
که اغلب آنها اعضای جنبش اپوزیسیون مجاهدین خلق بودن
استیو کوهن دموکرات و تام مککلینتاک:
اکثریت غالب مجلس نمایندگان، در کنار مردم ایران و مبارزه آنها برای ایجاد جمهوری دموکراتیک
با جدایی دین از دولت و غیر هستهای هستند
نامه به رئیس جمهور امریکا
کنگره ایالات متحده
واشنگتن، دی سی
رئیسجمهور جو بایدن
کاخ سفید
۱۲ ژوئیه ۲۰۲۱ (۲۱ تیر ۱۴۰۰)
پرزیدنت بایدن عزیز،
ما این نامه را برای ابرازنگرانی هایمان در مورد سوابق سبعانة نقض حقوق بشرتوسط ابراهیم رئیسی به شما مینویسیم و از شما میخواهیم هدایت یک تحقیق بین المللی در مورد درگیر بودن او در جنایت علیه بشریت را بعهده بگیرید.
پیش ازانتخابات اخیربرای تعیین رئیس جمهور جدید ایران، بسیاری از ایرانیان در صحت این انتخابات تردید داشتند و آنرا در قالب یک جنبش اعتراضی با تحریم انتخابات بیان کردند.
در نتیجه، طبق اظهارت رسمی، میزان مشارکت رسمی رأی دهندگان در انتخابات ۱۸ ژوئن ۲۰۲۱ تنها ۴۸.۸٪ بود که کمترین میزان مشارکت از زمان تأسیس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ بوده است.
علیرغم این ابراز صریح مخالفت توسط مردم ایران، رژیم آخوندی ابراهیم رئیسی را به عنوان رئیس جمهور بعدی خود برگزید.
رئیس جمهور ابراهیم رئیسی یک دژخیم بد نام است که در برابرمخالفان سیاسی، روزنامه نگاران و هر کس دیگری که جرات مخالفت با او را داشته مرتکب نقض شدید حقوق بشر شده است.
با توجه به اینکه رئیسی بیش از سه دهه در دادگستری رژیم خدمت کرده و یکی از بازیگران اصلی سرکوب در ایران بوده است و با استناد به بخشی از اسناد کاملاً آشکاری که چندین مقام حقوق بشری شامل سازمان ملل و دیدبان حقوق بشر ارائه شده، او عضوی از کمیسیون چهار نفره مسئول قتل عام حدود ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ بوده که بیشتر آنها اعضای جنبش اپوزیسیون مجاهدین خلق (سازمان مجاهدین خلق ایران) بودند.
عفو بین الملل اعلام کرده است:”قرار گرفتن ابراهیم رئیسی در مقام ریاست جمهوری یاداور یک حقیقت تلخ است که او بجای اینکه در مورد جنایات علیه بشریت شامل قتل، ناپدید شدن اجباری و شکنجه محاکمه شود، به ریاست جمهوری میرسد تا از مجازات مصونیت پیدا کند».
در کنگره ۱۱۷ اعضای گروه پارلمانی حقوق بشر و دموکراسی ایران، همراه با بیش از ۲۴۰ نماینده ازهر دو حزب در مجلس نمایندگان، از قطعنامه ۱۱۸ پشتیبانی کردند که بار دیگر خواستار فراخوان سازمان ملل به اقدام جامعة بین المللی است و از ایالات متحده می خواهد در تحقیقات بین المللی درباره قتلهای غیرقانونی مخالفان ایرانی در سال ۱۹۸۸ درگیر شود. این قطعنامه تأکید می کند که این اکثریت غالب مجلس نمایندگان، در کنار مردم ایران و مبارزه آنها برای ایجاد جمهوری دموکراتیک با جدایی دین از دولت و غیر هسته ای هستند.
ما از توجه شما سپاسگزاریم و در انتظار همکاری با دولت شما برای محاکمه ابراهیم رئیسی در برابر دادگاه های بین المللی هستیم.
استیو کوهن
تام مک کلینتاک