چند روز پس از آن که یک نماینده مجلس از مهاجرت فرزندان مقامهای جمهوری اسلامی دفاع کرد، یک فعال اصولگرا نیز روز چهارشنبه، ۲۳ شهریور، به صراحت گفت که «مرگ بر آمریکا» به معنی «مرگ بر دانشگاههای آمریکا» نیست.
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، در پاسخ به خبرنگار خبرآنلاین درباره تناقض میان کلام و عمل مسئولان جمهوری اسلامی درباره غرب گفت: «هیچ وقت در این چهل و اندی سال کسی در جمهوری اسلامی ایران نگفته مرگ بر آمریکا، به معنای مرگ بر دانشگاهها و علم آمریکا است.»
وی در ادامه انتقاد عمومی از تحصیل و مهاجرت فرزندان مقامهای رسمی به خارج از کشور را چنین توصیف کرد: «یک مقدار فضاسازیهای رسانهای و یک مقدار حرف در دهان مردم گذاشتن».
آقای ایمانی بدون اشاره به نام فرد خاصی اضافه کرد: «الان یکی از آقایانی که در کابینه مسئولیت دارد، فرزندان تیزهوشی دارد و اینها سالها پیش برای تحصیل به خارج از کشور رفتهاند، این چه اشکال دارد؟»
وی از «تحت فشار قرار گرفتن این فرد» خبر داده و افزود: «چرا باید اینها متهم شوند؟ من اصلا منطق این را نمیفهمم. این که رئیس جمهور چه به اشتباه و چه درست دستور بدهد، اگر اجرا نشود، حرف دیگری است.»
اشاره وی به جمله منتسب به ابراهیم رئیسی است که از سوی مهدی عرفاتی، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت منتشر شده است.
آقای عرفاتی در توییتی نوشته بود: «اخیرا فرزند یک معاون وزیر برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی ویزا گرفته بود و قصد خروج داشت که به محض اطلاع رئیس جمهور، دستور صادر شد اگر فرزند رفت، پدر هم برود!»
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت اضافه کرده بود که «گذشت آن دوران که افتخار مقامات عالی دولت، اقامت فرزندانشان در خارج از کشور باشد. مسئولان مراقب گشت ارشاد باشند».
جریان سیاسی اصولگرا که همواره مقامها در دولتهای اصلاحطلب را به دلیل مهاجرت یا تحصیل در غرب شماتت میکردند، در روزهای اخیر و پس از رسانهای شدن خبر مهاجرت فرزند انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم به کانادا، این پدیده را «فاقد اشکال» معرفی میکنند.
در روزهای گذشته خبر مهاجرت حمیدرضا رضازاده، پسر انسیه خزعلی، با واکنشهای گستردهای بهویژه در شبکههای اجتماعی روبهرو شد.
در واکنش به این انتقادها،خانم خزعلی در توئیتی خبر سفر پسرش به کانادا را تایید کرد و ادعا کرد که «سفر موقت کاری» او «جهت توسعه و پشتیبانی یک مجموعه دانشبنیان» مربوط به «کامپیوتر» است و پس از «اتمام این پروژه در ماههای آینده» فرزندش به ایران بازخواهد گشت.
اما مهدی خزعلی، برادر انسیه خزعلی، در ادامه انتقادات خود از مهاجرت خواهرزادهاش به کانادا گفته است: «این درست نیست که والدین کسی در ایران موافق فیلترینگ باشد اما او در خارج، در زمینه ویپیان کار کند.»
محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در مکزیک و ایتالیا، نیز گفته فرزند خزعلی یا میخواهد «فیلترهایی را که در ایران اعمال میشود تقویت کنند و یا شاید قصد این است که ویپیانهایی که برای سایتهای مستهجن کار میکنند خنثیسازی کنند. خوب یا بد بودن کار بستگی به هدف و نتیجه کار ایشان دارد.»
پیشتر اسماعیل کوثری، نماینده مجلس شورای اسلامی، نیز انتشار گزارشها درباره مهاجرت فرزند انسیه خزعلی به کانادا را «جوسازی» و «بزرگنمایی» خوانده بود.
وی هدف از طرح چنین اخباری را «بدبین کردن مردم نسبت به نظام و مسئولان» توصیف کرد و مدعی شد که مهاجرت فرزندان مسئولان برای «پیشرفت کشور» است.
به نوشته وبسایت خبرآنلاین، حمید رضازاده، فرزند خانم خزعلی در کانادا در شرکت «بِتِرنِت» فعالیت دارد، «اما بعد از این که مشخص شد این شرکت در کار فروش فیلترشکن است، او پروفایل خود را غیرفعال و رزومهاش را مخفی کرد».
این در حالی است که محمدرضا رضازاده، استاندار اسبق فارس و همسر انسیه خزعلی، مدعی شده شرکت فرزندش، «از ابتدای تأسیس، بازار کشورهای خارجی را مورد هدف قرار داده و هیچ فعالیتی در بازار ایران نداشته است. هیچگاه به کاربران ایرانی خدمات ویپیان، چه رایگان چه پولی، ارائه نکرده و قوانین هیچ کشوری را نقض نکرده است.»