سازمان مجاهدین خلق ایران در سایت خود گزارشی از ۴ نقطه در مسجد سلیمان که محل دفن شهیدان راه آزادی است را منتشر کرده است.
در این گزارش که توسط هواداران مجاهدین خلق ـ با کمک زندانیان سابق و خانوادههای شهیدان ـ تنظیم شده است محل دفن شماری از شهیدان مجاهد قتل عام سال۶۷ و سایر شهیدان مجاهد و مبارزه دهه ۶۰ مشخص شده و اسامی برخی از این شهیدان شناسایی شدهاند.
نخستین مکان، مزار شهدای مجاهد در محلی است که در مسجد سلیمان به اسم «مدرسه خارجی ها» شناخته میشود. این گورستان در نزدیک روستای باورصاد در شمال مسجدسلیمان بعد از ورودی از شوشتر و نزدیک دانشگاه آزاد مسجد سلیمان قرار دارد. پیش از حاکمیت آخوندی این محل مدرسه فرزندان کارکنان خارجی صنعت نفت مسجد سلیمان بود. رژیم آخوندی در دهه شصت این مدرسه را تبدیل به محل اعدام و سپس دفن مجاهدین و دیگر زندانیان سیاسی کرد.
اسامی شماری از شهیدان که در این محل آرمیدهاند عبارتند از:
۱.مجاهد شهید علیرضا رستمی
۲. مجاهد شهید فرحناز خدری
۴. مجاهد شهید محمد خانی
۵. مجاهد شهید علیرضا عباسی
۶. مجاهد شهید محمدرضا عباسی
۷. مجاهد شهید شیرین دستان
۸- مجاهد شهید عبدالرضا راکی
۹- مجاهد شهید علی بهداروند
۱۰- مجاهد شهید حمید راکی
۱۱– مجاهد شهید فیروز محمدی
۱۲- مبارز شهید اسماعیل حسنوند از اتحادیه کمونیستها
از جمله شهیدان قتل عام سال۶۷ که در این محل دفن شده اند مجاهد شهید علی سلطانی است. مزدوران به خانواده علی گفته بودند حق ندارند روی مزار او نامش را بنویسند. علیرغم فشار پاسدارها، خانواده علی دو سه بار مزار را سیمان کردند اما پاسدارها حتی سیمان مزار را خرد کردهاند .
محل دیگر مزار شهیدان قتل عام۶۷ گورستانی در منطقه «بی بییان» در جنوب مسجدسلیمان در جنوب جاده گلف است.
مزار مخفی شهیدان قتل عام در بیبیان
از جمله شهیدان قتل عام شده در سال ۶۷ که در این مکان آرمیده اند عبارتند از اسدالله افروشته، منوچهر ذوالفقاری، نجاتعلی قائدی.
سومین محل مزار شهدای مجاهد در مسجد سلیمان، در قدمگاه امام رضا است.
در این محل هم دستکم یک گور جمعی از مزار شهدای قتل عام ۶۷ شناسایی شده است. این مکان از جمله محدل دفن مجاهد شهید کشور فردیپور است
مزار مخفی شهدای مجاهد خلق در قدمگاه امام رضا مسجدسلیمان
یکی از زندانیان مجاهد که از محل بازدید کرده است میگوید: «خواهر مجاهد کشور فردیپور را رژیم در همین محل دفن کرد اما عمق زمین را خانواده درست کردند. مزار در یک شیب دره مانند قرار دارد و خانواده شهید اجازه نداشتند چیزی روی مزار بنویسند. این خانواده آنقدر این مزار را درخت کاری کردند که از تمام مزارهای دیگر متمایز است».
چهارمین مزار شهیدان قتل عام شده در مسجد سلیمان در باغ «نصیرها» در «نی نردبان» قرار دارد.
در این منطقه در یک محدوده ۲۰۰ متری در سه نقطه ۱۸ شهید دفن شدهاند.
اسامی برخی از آنها عبارتند از شاهرخ نامداری، سبزوار منجزی، وحید ولیوند، داریوش یوسفی
کیانوش بهادری، نوذر بهادری، شیرین دستان، علی بهداروند، جهاندار صالحی، صفرعلی قرشوندی، بهروز جمشیدی، ایرج شینیان، محمد فرهادی، تیمور قنبری، ... موسوی و دو شهید ناشناس از لالی
این مزارها که در سراسر کشور نمونه های مشابه پرشماری دارد سندی زنده و گویا از پایداری نسلی قهرمان است که در برابر دشمن ضدبشری قهرمانانه قد برافراشتند و پرچم آزادیخواهی ملت ایران را برافراشته نگاهداشتند و مزار آنها تبدیل به زیارتگاه همه مشتاقان آزادی وطن شده است.
سازمان مجاهدین خلق ایران از سال ۱۳۹۵ تاکنون طبق فراخوان رئیس جمهور برگزیده مقاومت در چارچوب جنبش دادخواهی، کشف بسیاری نقاط و گورستانهای مخفی شهیدان را به سازمان ملل و دیگر سازمانهای بین المللی طرفدار حقوق بشر گزارش کرده است.
یادآوری میکنیم که سیمای آزادی در نوبتهای متعدد در سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ از محل دفن شهدای راه آزادی در شهرمجاهد پرور مسجد سلیمان خبر و گزارش داده است.