این برای نخستین بار نیست که نظامیان به عرصه انتخابات ریاستجمهوری در ایران وارد میشوند. محسن رضایی، محمدباقر قالیباف وعلی شمخانی ازجمله کسانی بودند که شانس خود را برای ورود به پاستور با لباس نظامی امتحان کردند اماازسوی مردم مورداستقبال قرارنگرفتند،این بارنیزحسین دهقان پا به عرصه رقابتهای انتخابات 1400 خواهد گذاشت.
ابر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، سهشنبه 24 نوامبر 2020 حسین دهقان در گفتوگویی ضمن اعلام کاندیداتوری خود برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 تاکید کرد که به گرایشات سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا وابسته نیست، بلکه به «اصل اصیل و اصالت انقلاب» اعتقاد دارد.او ادعا کرد که به دنبال «توانمند کردن جامعه، تقویت زیرساختهای قدرت و بالا بردن شان و منزلت» کشور خود است.
طی روزهای اخیر جدال بر سر حضور یا عدم حضور نظامیان در عرصه انتخابات بالا گرفته است. مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز این روزنامه در پاسخ به یکی از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از حضور نظامیان در عرصه انتخابات دفاع کرده بود نوشت که نظامیان به دلیل روحیه خاصی که همراه با ویژگیهای مختص به محیط های نظامی دارند، به طور طبیعی و عادی به کرسی ریاستجمهوری تکیه نمیزنند و در اختیار گرفتن حاکمیت هیچ کشوری توسط آنها روا دانسته نمیشود.
او تاکید کرد که تعابیری از قبیل «حکومت نظامی» و «دولت نظامیان» در عرف بینالملل، پدیدهای غیرطبیعی و مخصوص زمانهای غیرعادی تلقی میشود و بر این اساس، اگر لازم باشد به افکار عمومی جهان این نکته القاء شود که جمهوری اسلامی ایران در حالت غیرعادی به سر میبرد و شرایط در این کشور بحرانی است، باید به نظامیان روی آورد و از آنها خواست حکومت را در دست بگیرند. البته در آن صورت نیازی به انتخابات نیست و معمول این است که نظامیان از راههایی غیر از انتخابات حکومت و دولت را در دست میگیرند.