روزنامه دولت آخوند روحانی به نام ایران، سرمقاله خود را به بررسی وضعیت رژیم بعد از انتخابات آمریکا اختصاص داد و نوشت: در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری امریکا، نامزدهای رقابت کننده جملگی به (هراس از نظام ایران) دامن زدند به اندازهای که آگهیهای تبلیغاتی از شبکههای بزرگ امریکا مستمراً پخش شد. فرض را هم باید بر این گذاشت که جبهه ضد( نظام) ایران، ...تلاشهای سنگین جدیدی را آغاز خواهد کرد تا از آب گلآلود در واشنگتن ماهی بگیرند.
بخشهایی از اظهارات سفیرسابق حکومت آخوندی در سرمقاله روزنامه دولت آخوند روحانی، که بیانگر فضای گردانندگان سیاست خارجی رژیم است:
سرمقاله روزنامه دولت آخوند روحانی
حسین موسویان سفیرسابق رژیم که نویسنده سرمقاله روزنامه دولت است، می نویسد:
اکنون که این سطور را مینویسم، به تازگی از نشستی در اروپا بازگشتهام که نمایندگان کشورهای عربی از جمله سعودیها به سرزنش نظام ایران و اوباما پرداختند. عمده جلسه هم به بحثهای چالشی بین ...معاون وزیر خارجه و من، با ۶ نماینده عرب حاضر درجلسه اختصاص داشت. همزمان هم جمعی از (مجاهدین) در بیرون از جلسه تجمع و علیه جمهوری اسلامی شعار میدادند.
اعراب حاضر در جلسه بر این باور بودند که اوباما تنها رئیس جمهوری بود که غنیسازی و آب سنگین در ایران را پذیرفت یعنی هر دو مسیر ساخت بمب هستهای را در اختیار ایران گذاشت، با برداشته شدن تحریمهای هستهای و لغو قطعنامههای سازمان ملل هم موافقت کرد، ایران را از ته دره تحریمها بیرون کشید و در مسیر ابرقدرت شدن منطقه قرار داد. اوباما بود که عربستان و اعراب را به حمایت از افراط گرایی و تروریسم متهم کرد و به سایر غربیها جرأت داد که شبانه روز به اعراب و جهان اهل سنت اهانت کنند. او گستاخی را به حدی رساند که به ریاض پیشنهاد کرد منطقه را با جمهوری اسلامی ایران شراکتی اداره کنند.
به هرحال نمیتوان این واقعیت را از صفحه تاریخ دیپلماسی جهان پاک کرد که در دوره دوم ریاست جمهوری اوباما، روابط امریکا با دشمنان یا رقبای منطقهای ایران همچون اسرائیل و عربستان و ترکیه به طور بیسابقهای دچار چالشهای جدی شد ....
اکنون برای قضاوت در مورد سیاستهای عملی ترامپ در دوره ریاست جمهوری امریکا زود است. باید صبر کرد تا کادر اصلی او مشخص شود. اما مناسب است مسئولین جمهوری اسلامی چند اقدام را از هم اکنون مد نظر قرار دهند:
-از فحاشی، توهین، تحقیر و مسخره کردن ترامپ بپرهیزند.
-از اقدامات و مواضع تحریکآمیز بی مورد که صرفاً بهانه به دشمن میدهد، پرهیز شود.
-تهدیدات و فرصتهای احتمالی را بررسی و برای هر سناریوی احتمالی برنامه تنظیم کنند.
- از هر اقدام یا موضعی که شائبه ترس یا ضعف ایران را القا کند، پرهیز شود که این امر جناحبازهای امریکا را گستاختر خواهد کرد....
بعد از برجام، فرصت بازسازی روابط ایران با سایر کشورهای غربی مثل اتحادیه اروپا فراهم شده است. در این مورد سرعت و اهتمام ویژه نیاز است. باید لیستی از موارد منافع مشترک، فراتر ازروابط دوجانبه برای آغاز این همکاریها تهیه و عملیاتی شود. همزمان گفتوگو در مورد موارد اختلافی هم میتواند آغاز شود.