مسکودرحالحاضر ۱۸درصد ازاراضی اوکراین را تحت کنترل دارد و اوکراین بر آزاد سازی تمام سرزمینهای خود تاکید میکند
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، پنجشنبه ۲۶ مرداد ضمن تاکید مجدد بر حمایت «ناتو» از اوکراین گفت که اوکراینیها باید شرایط صلح را تعیین و تعریف کنند.
به گزارش «رویترز»، استولتنبرگ در کنفرانسی در نروژ اعلام کرد که تصمیم گیری درباره زمان مناسب برای پیوستن به مذاکرات به اوکراین بستگی دارد.
او همچنین گفت: «تنها اوکراینیها می توانند تصمیم بگیرند که چه زمانی شرایط برای مذاکره فراهم است و چه کسی می تواند در مورد راه حل های قابل قبول در میز مذاکره تصمیم بگیرد».
دبیر کل ناتو با اشاره به اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ناتو را دست کم گرفته است، گفت که ائتلاف نظامی ناتو تا زمانی که اوکراین در جنگ پیروز شود از این کشور حمایت خواهد کرد.
وی افزود: «ائتلاف هیچ تغییری در آرایش نیروهای اتمی روسیه مشاهده نکرده است و دلیلی برای تجدیدنظر در تغییر آرایش نیروهای اتمی خود نمی بیند.»
آزادی سرزمینهای اوکراین
این اظهارات دبیرکل ناتو در حالی بیان میشود که دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین، پنجشنبه بار دیگر تاکید کرد که کشورش به آزادسازی تمام سرزمینهایش، به هر قیمتی که باشد، متعهد است.
کولبا در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «اوکراین میخواهد تمام سرزمینهای خود را مطابق با مرزهای سال ۱۹۹۱ آزاد کند».
اظهارات وزیر خارجه اوکراین شامل جزیره کریمه نیز میشود که روسیه آن را در سال ۲۰۱۴ ضمیمه خاک خود کرد.
کولبا در مورد حمایت نظامی غرب از اوکراین تصریح کرد، کییف به حامیان خود تضمین داده است که از سلاحهای غربی در داخل خاک روسیه استفاده نخواهد کرد.
او همچنین با اشاره به اینکه برخی از متحدان غربی خواستار تضمین عدم استفاده از سلاحهای خود در داخل روسیه شدهاند، گفت: «ما به آنها قول داده ایم و به قول خود احترام می گذاریم».
وی همچنین تاکید کرد که هیچ فشاری بر کشورش برای تسریع در انجام ضدحملهاش وجود ندارد و تمام آنچه منتشر می شود، اظهارنظر کارشناسان و تحلیلگران است که با کسب هر پیروزی در میدان، این نوع تحلیلها بی معنی میشود.
۱۸ درصد از خاک اوکراین
مسکو در حال حاضر حدود ۱۸ درصد از اراضی اوکراین را تحت کنترل دارد. کییف اوایل تابستان امسال برای بازپس گیری این اراضی به ویژه در جنوب و شرق دست به ضدحمله زد، اما نیروهایش با موانعی همچون میادین مین مواجه شدند و در نهایت این ضد حمله نتایج برزگی به همراه نداشته است.
عدم پیشروی نیروهای اوکراینی در ضد حمله کنونی مانع عزم کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده برای ادامه حمایت نظامی از اوکراین و تقویت قابلیتهای نظامی کییف نشده است.