مورگان اورتگاس: حکومتهای اقتدارگرا در چین، ونزوئلا، و ایران از همهگیری کووید۱۹ به عنوان بهانهای برای حمله به روزنامهنگاران استفاده کردهاند
مایک پمپئو، وزیر خارجه، و مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه ۱۱ آبان در بیانیهای به مناسبت روز جهانی پایان دادن به مصونیت در برابر جنایت علیه روزنامهنگاران، به اقدام حکومتهای اقتدارگرای جهان نظیر ایران، چین، و ونزوئلا در سرکوب روزنامهنگاران به بهانه کرونا اشاره کرد.
مورگان اورتگاس در این بیانیه تاکید کرد که به عنوان مثال یک رسانه نیرومند میتواند فساد را برملا کند، نقض حقوق بشر را آشکار کند، و اطلاعات بنیادین در جریان یک بحران را در اختیار عموم بگذارد.
وی گفت که بیش از ۱۵۰۰ روزنامهنگار در قرن جدید در سراسر جهان کشته شدهاند و در بیش از ۸۵ درصد موارد عاملان آن مجازات نشدهاند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با با بیان این که روزنامهنگاران زیادی در کشورهای مختلف مورد آزار و اذیت با اهداف سیاسی قرار میگیرند، افزود: «دولتهای اقتدارگرا در چین، ونزوئلا، ایران، و سایر نقاط جهان در جریان همهگیری کووید۱۹ از این همهگیری به عنوان بهانهای برای تهدید، بازداشت، و حمله به روزنامهنگاران استفاده کردهاند.»
خانم اورتگاس با اشاره به دشواریها و خطرات به مراتب بیشتری که فراروی روزنامهنگاران زن قرار دارد، از «مزاحمت اوباش اینترنتی، تهمت و افترا، و سایر تهدیدها و خشونتهای جنسیتی» به عنوان برخی از این دشواریها نام برد.
وی افزود، روز جهانی پایان دادن به مصونیت در برابر جنایت علیه روزنامهنگاران ایالات متحده از دولتها می خواهند تحقیات مستقل و شفاف در مورد تهدیدها، حملات، و قتل روزنامه نگاران انجام دهند، روشهای پلیسی که باعث بدرفتاری با روزنامه نگاران می شود را اصلاح کنند، و قوانین و روشهایی که آزادی بیان آنها را محدود میکنند از میان بردارند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز یکشنبه با انتشار توئیتی نوشت: «روزنامه نگاران نقش بسیار مهمی را در جامعه ایفا میکنند، اما در عین حال اغلب مورد تهدید، حمله، یا قتل – جرایمی که در بیشتر اوقات عاملان آنها مجازات نمیشوند – واقع میشوند.»