یک منبع پارلمانی تونسی روز یکشنبه 12 ژوئیه فاش کرد که فراکسیون «دمکاتیک» تونس با جناحهای پارلمانی دیگر راهزنی خود را برای برکناری راشد الغنونشی رئیس اسلامگرای پارلمان تونس را آغاز کردند. این فراکسیون که اغلب اعضای آن را سکولارهای تونس تشکیل میدهند، برای برکناری راشد الغنونشی رهبر جنبش «النهضه» حزب اسلامگرای اخوان المسلمین در تونس به دلیل عدم کفایت او و تکرار تخلفات قانونی و ناکامیاش در مدیریت اولین نهاد قانونگذاری این کشور به رایزنی و مشورت با دیگر نمایندگان پرداختند.
این منبع پارلمانی به العربیه و الحدث گفت، فراکسیون دمکراتیک با 40 کرسی، فراکسیون «زنده باد تونس با 14 کرسی، فراکسیون اصلاحات ملی 15 کرسی و فراکسیون ملی با 9 کرسی، در حال جمع آوری امضاهای لازم برای برکناری راشد الغنوشی از ریاست پارلمان تونس هستند.
نمایندگان پارلمانی این احزاب تأکید کردند که روز دوشنبه به طور رسمی برای برکناری راشد الغنوشی اقدام خواهند کرد.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که راشد الغنوشی رهبر جنبش النهضه شاخه اخوان المسلمین بدون رعایت قانون و اختیارات قانونی خود به اقدامات و حرکات مشکوک دست زده و تلاش کرد تا از دایره اختیارات رئیس جمهوری تونس عبور کند. او در یک اقدام غیر قانونی پیروزی شبه نظامیان در بازپسگیری یکی از شهرها از دست ارتش ملی یمن به فایز السراج تبریک گفت. او همچنین تلاش می کرد تا به جای پایبندی به ایفای نقش ملی در داخل تونس برای اجرای دستور کار اخوان المسلمین که یک سازمان اسلامگرای جهانی است، گام بر میداشت عملکرد الغنوشی باعث برانگیختن خشم نیروهای سکولار و ملی گرای تونس که خواستار عدم درگیر شدن تونس با جنگهای فرقهای اسلامگرایان و گروههای تروریستی وابسته به آنها هستند، شده است. این فراکسیونها پروسه برکناری راشد الغنوشی از ریاست پارلمان از طریق قانونی را کلید زدند.
تحرک و رایزنی برای برکناری الغنوشی توسط حزب «الدستوری الحر» به رهبری عبیر موسی که دارای 17 کرسی در پارلمان است، از ژانویه گذشته آغاز شد. عبیر موسی معتقد است که بقای الغنوشی در رأس پارلمان برای امنیت ملی یک خطر و تهدیدی برای منافع تونس به شمار میرود. از نظر عبیر موسی الغنوشی تلاش میکند تا از دریچه پارلمان به توانمندسازی اخوان المسلمین برای سلطه بر همه ساختارهای دولت در تونس کمک کند.
طبق فصل 51 آیین نامه داخلی پارلمان تونس، نمایندگان میتوانند با رضایت اکثریت مطلق نمایندگان پارلمان براساس درخواست کتبی که حداقل توسط یک سوم از اعضای پارلمان (73 امضاء) به دفتر پارلمان ارائه دهند، و رای اعتماد را از رئیس پارلمان پس بگیرند. این درخواست در جلسه ارائه و توسط نمایندگان به رای گیری مجدد گذاشته میشود پس از رای گیری کمیته در پارلمان رئیس پارلمان را برکنار میکند.