اجلاس سه روزه شورای ملی مقاومت ایران که از پنجشنبه ۲ مرداد آغاز شد و در۴۴ نقطه در ۱۱ کشور فرانسه، آلمان، انگلستان، آمریکا، سوئد، نروژ، اطریش، هلند، بلژیک، ایتالیا و آلبانی جریان داشت، در بامداد یکشنبه ۵ مرداد به پایان رسید.
در اجلاس نهایی خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت برای دوران انتقال حاکمیت به مردم ایران به مناسبت آغاز چهلمین سال تأسیس شورا سخنرانی ایرادکرد.
خانم رجوی خاطرنشان کرد که شورا در این ۴۰ سال بالاترین و مؤثرترین نیروی مبارز ضد رژیم ولایت فقیه بوده و بالاترین رنج و رزم و خون و فدا را داشته و اکنون با تمام توان به سوی سرنگونی رژیم و برقراری حاکمیت جمهور مردم به پیش میرود. او با مرور تاریخچه شورا گفت، سیر وقایع و تحولات ۴ دهه گذشته صحت مبانی و اصول و نظرگاههای پایهیی شورا را به اثبات رسانده است. شورا از آغاز اعلام کرد که رژیم ولایت فقیه نه استحالهپذیر است و نه قابل اصلاح، نه مذاکرهپذیر است و نه با صلح و صلحطلبی سنخیتی دارد. این رژیم نه «معتدل» و«میانه رو» خواهد شد و نه قادر خواهد بود به «بازسازی» کشور بپردازد و از تروریسم و ارتجاع دست بر دارد. در بحبوحه جنگطلبی خمینی که در طرف ایران یک میلیون کشته بر جای گذاشت، شورا و مسئول آن با شجاعت پرچم صلح برافراشتند و با ریسک پذیری فوق العاده، علیه جنگ شومی قیام کردند که خمینی با فریبکاری آن را یک واجب شرعی و یک وظیفه ملی جلوه میداد.
شورا ۳۰ سال پیش، وقتی کسی کمترین توجه یا اطلاعی در باره پروژههای اتمی این رژیم نداشت، به افشا و مقابله با فعالیتهای مخفی رژیم برای ساختن بمب اتمی برخاست و خواهان یک ایران غیر اتمی گردید. شورا در همه جا و بر سر همه بزنگاهها به افشای سیاست ننگین مماشات با فاشیسم دینی حاکم بر ایران و مقابله با وطنفروشی و قراردادهای ضدمیهنی این رژیم برخاسته و در همه جا دفاع از منافع ملی ایران را پیشاروی خود داشته است.
خانم رجوی افزود: هدف شورای ملی مقاومت نه کسب قدرت، بلکه انتقال قدرت بهمردم ایران است. طبق مصوبات شورا، دولت موقت بایستی حداکثر طی ۶ ماه از طریق یک انتخابات آزاد، مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی را تشکیل دهد. وظیفه انتقال حاکمیت، تا آنجا که به دولت موقت مربوط می شود، به محض تشکیل مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی، پایان میپذیرد.
خانم رجوی گفت، همچنانکه مسئول شورا در اثنای قیام در دیماه ۹۶ اعلام کرد، شورا کماکان به دور از هرگونه تنگ نظری و پافشاری بر مواضع و برنامه و مصوبات خود، به جبهه همبستگی ملی برای سرنگونی استبداد مذهبی فراخوان میدهد و آماده همکاری با همه نیروهای جمهوریخواهی است که با نفی کامل نظام ولایت فقیه، برای استقرار یک نظام سیاسی دموکراتیک و مستقل و مبتنی بر جدایی دین از دولت، مبارزه میکنند.
در اجلاس شورا تحولات و رخدادهای میهنمان به ویژه پس از قیام آبان در عرصههای گوناگون مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. شورا همچنین گزارشهای گردهمایی جهانی ایران آزاد را که در ارتباط زنده بین سی هزار نقطه در ایران و بیش از صد شهر جهان با شرکت هزار شخصیت سیاسی از کشورهای مختلف برگزار گردید، مورد بحث قرار داد و بازتابها و تأثیرات آن در داخل ایران و درسطح بین المللی را بررسی کرد.
شورا گردهمایی جهانی ایران آزاد و برگزاری اجلاسهای سهگانه آن را که در بحبوحه محدودیتهای همهگیری کرونا «بزرگترین گردهمایی آنلاین جهانی» توصیف شده است، سلسله عملیاتی بزرگ در امر ارتباطات آن هم با رعایت پروتکلهای ضروری کرونا ارزیابی کرد که حاکی از توانمندی خارق العاده مقاومت ایران رو در روی استراتژی خامنه ای برای بهره برداری از«فرصت کرونا»ست.
خامنه ای،چنان که در اسفند ۹۸ گفت، در صدد بوده و هست تا از تهدید کرونا برای جان و سلامت مردم ایران در راستای زمینگیر کردن جامعه انفجاری و متوقف کردن روند مقاومت و قیام، برای رژیمش”فرصت» بسازد. مقاومت ایران، اما، با اطلاعیهها و موضعگیریهای روشنگر روزانه، با ارائه مستمر گزارشها و آمار و ارقام از سراسر ایران، با افشا و انتشار اسناد و مکالمات درونی رژیم، با فعالیتهای وقفهناپذیر بینالمللی و با برگزاری این گردهمایی و امواج امید بخش و انگیزاننده آن، دیوارهای سیاه کرونای ولایت فقیه و استراتژی کلان تلفات آخوندها را با پتکهای گران در هم کوبید.
این رخداد بی سابقه، چنان که مسئول شورا در پیام قدردانی از رزمندگان و زحمتکشان”کهکشان ۹۹ » گفت، برق از سر دشمن پرانده و قاطبه عمله و اکره را دچار وحشت و جنون کرده است. کر هماهنگ و هیستریک رژیم آخوندی و عقبه آن در خارج کشور با مشارکت پسماندهای شاه و مرتجعان چپ نما در واکنش به همین کهکشان و پخش سخنرانی رئیس جمهور برگزیده مقاومت در رسانهها، بازتاب واضح تلخکامی و نگرانی آنها از چشم انداز قیام و سرنگونی و جایگزینی تنها آلترناتیو دموکراتیک و مستقل است؛آنها در تحلیل نهایی، کسانی هستند که در بزرگترین و مهمترین جبههبندی سیاسی ایران امروز، رژیم آخوندها را بر شورای ملی مقاومت ترجیح میدهند. همچنانکه خانم رجوی در یکی از سخنرانیهای گردهمایی جهانی گفت، برای شناختن هر کس و هر جریان، به سادگی میتوان از او پرسید که انتخاب واقعی خود را بین رژیم ولایت فقیه و شورای ملی مقاومت در این نبرد سنگین و غیر قابل انکار ۴۰ ساله، مشخص کند .
در اجلاس شورا شکست و رسوایی توطئههای تروریستی و شیطان سازی علیه مقاومت در آستانه گردهمایی جهانی ایران آزاد مورد بحث قرار گرفت. این توطئهها با تیترهای درشت رسانههای حکومتی درباره جمع آوری هزاران امضا و دخیل بستن به مقامات البانی برای پذیرش خانوادههای وزارتی و مزدوربچگان مربوطه به اشرف ۳ به طور ناگهانی کلید خورد. نمونه دیگر، نقشه رژیم برای ربودن جنبش دادخواهی و نیرنگهای چند وجهی وزارت اطلاعات از طریق یک مزدور نفوذی بود که با انتشار کلیپ مکالمات دژخیمان قضاییه جلادان در اطلاعیه کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورا درهم شکست.
در اجلاس شورا، موضوع کرونا و ابعاد و آثار و آمار قربانیان، اوضاع انفجاری جامعه، زبانه کشیدن شعله قیامهایی که در آبان و دیماه ۹۸ به خاک و خون کشیده شدند، خروش مردم بهبهان و نحوه مقابله رژیم با آن، مشکلات طاقت سوز معیشتی، گرانی و فقر روز افزون در بحبوحه کرونا، اعتراضهای مردمی در سراسر میهن، شورش در زندانها، اعدامهای رژیم،فریادهای اعتراضی «اعدام نکنید» میلیونها انسان در فضای مجازی و فعالیتهای کانونهای شورشی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. حمایت بینالمللی از قیام مردم ایران و آلترناتیو دموکراتیک در فاصله دو اجلاس شورا کاملاً چشمگیر است. قطعنامه دو حزبی اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در حمایت از برنامه ۱۰ ماده ای خانم رجوی، نفی دیکتاتوریهای شاه و شیخ و برقراری یک جمهوری دمکراتیک، غیر مذهبی و غیر اتمی در ایران؛ از این جمله اند.
شورا در مبحث تحولات بین المللی و منطقهیی، به طور خاص به ضربات وارده بر استراتژی مداخلهجویی و بحرانسازی خامنه ای در سوریه و عراق و لبنان پرداخت. قیام اکتبر جوانان عراقی و تنفر آنها از دخالتهای رژیم آخوندی و تنزل موقعیت و تضعیف دست نشاندگان رژیم در این کشور پس از هلاکت قاسم سلیمانی، از مهمترین وقایع این دوره بود.
در اجلاس شورا ۵۰ تن از اعضا در باره تاریخچه ۴۰ ساله شورا و پایداری و مرزبندیهای سیاسی یگانه جایگزین دموکراتیک در یکی از بغرنجترین و متلاطمترین مقاطع تاریخ ایران سخن گفتند.در این اجلاس ۸۲ تن از ناظران و همپیمانان شورا شرکت داشتند و شماری از آنان سخنانی ایراد کردند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۷ مرداد ۱۳۹۹