۱۳۹۹ فروردین ۱۹, سه‌شنبه

کیانوش جهانپور با اشاره به شیوع ویروس کرونا: «هیچ استانی در وضعیت سفید قرار ندارد و عدم رعایت محدودیت‌ها بعد از ۲۳ فروردین معضل ایجاد می‌کند».


وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ۱۸ فروردین/ ۶ آوریل اعلام کرد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، به ۶٠ هزار و ۵٠٠ نفر رسیده و تا کنون ٣٧٣٩ نفر در اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر، نمایندۀ مردم فسا در مجلس، از ابتلای کودکان و نوزادان به ویروس کرونا در این شهر خبر داد و تأکید کرد که جان مردم نسبت به کسب و کارشان در اولویت قرار دارد. نمایندۀ وزارت بهداشت در استان گیلان نیز در واکنش به بازگشایی اصناف و مراکز اقتصادی، تصریح کرد که عادی نشان دادن شرایط، برای مردم بحران‌زا است. این در حالیست که نمایندۀ مردم بندرعباس، در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی رئیس جمهوری کشور، اعلام کرد که وضعیت استان هرمزگان قرمز است و در هیچ کجای کشور وضعیت سفید نیست.
تبلیغ بازرگانی

کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ١٨ فروردین، اعلام کرد:«بر اساس یافته‌های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ٢٢٧٤ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده‌اند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به ۶٠ هزار و ۵٠٠ مورد رسیده است». وی افزود: «متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ١٣٦ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را ازدست داده‌اند و به این ترتیب تا کنون از وجود ٣٧٣٩ نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری، محروم شده‌ایم».

سخنگوی وزارت بهداشت ایران گفت: « تا کنون تعداد ٢٤ هزار و ٢٣۶ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند». وی در ادامه افزود: « تعداد ٤٠٨٣ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری و تحت مراقبت قرار دارند».

کیانوش جهانپور در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی رئیس جمهوری کشور، تأکید کرده است: «هیچ استانی در وضعیت سفید قرار ندارد و عدم رعایت محدودیت‌ها بعد از ۲۳ فروردین معضل ایجاد می‌کند». وی همچنین با اعلام وضعیت قرمز در تهران گفته است: «آمارهای چین شوخی تلخی بیش نبود».

حسن روحانی روز گذشته پس از پایان جلسۀ ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده بود: «دو سوم مشاغل از ۲۳ فروردین ماه مجدداً فعالیت خود را آغاز خواهند کرد». وی همچنین گفته بود: «وضعیت در برخی از استانها سفید است با این حال اماکن مذهبی تا پایان فروردین ماه همچنان تعطیل هستند».

ابتلای کودکان و نوزادان به ویروس کرونا در شهرستان فسا؛ جان مردم در اولویت قرار دارد
محمدجواد جمالی نوبندگانی نمایندۀ مردم فسا در مجلس، روز دوشنبه ١٨ فروردین، با اشاره به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، گفت: «مطلبی که مورد اختلاف‌نظر واقع شد نوع فاصله گذاری اجتماعی یا قرنطینه بود؛ من معتقدم متأسفانه به هر دلیلی این موضوع را نه حاکمیت به‌طور جدی اعمال کرد و نه برخی مردم آن را رعایت کردند». وی افزود: «متأسفانه بعد از پایان یافتن تعطیلات، مشاهده کردیم ترافیک سنگینی در شهر اتفاق افتاد و برخی از کسبه به محل‌های کار خودشان بازگشتند که باید تأکید کنم این کار در بدترین زمان ممکن صورت گرفت، زیرا بسیاری از افراد از سفرهای خودشان به تهران بازگشته بودند که ممکن است در طول سفر ناقل این بیماری شده باشند».

او با اشاره به ناهماهنگی بین وزارت بهداشت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: «درست است که در روزهای اول شیوع کرونا قرار نداریم اما این بیماری قابل برگشت است. جان مردم در اولویت قرار دارد و بعد کسب و کارشان؛ اگرچه دولت برای جبران ضررهای کرونا به کسب و کار مردم، باید فکر کند.»

وی در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرستان فسا، عنوان کرد: «در شهرستان فسا تا به حال بیش از ۸۰ تا ۹۰ مورد تست مثبت کرونا ثبت شده است و متاسفانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی و مدیر بیمارستان این شهر هم درگیر کرونا شده اند». این نمایندۀ مجلس ادامه داد: «مشخصۀ شهر فسا در خصوص شیوع بیماری کووید-۱۹ این است که اطفال و کودکان هم درگیر شده‌اند».
نمایندۀ وزارت بهداشت در گیلان: عادی سازی شرایط برای مردم بحران زا است
محمدحسین قربانی نمایندۀ تام‌الاختیار وزارت بهداشت ایران در استان گیلان، در واکنش به باز شدن مراکز اقتصادی، عادی‌سازی شرایط را برای مردم بحران‌زا دانست. وی دربارۀ مدت زمان‌های اعلام شده توسط رئیس‌جمهور برای بازگشایی واحدهای اقتصادی و اصناف گفت: «این ویروس هنوز هیچ پروتکل و زمان‌بندی مشخصی در هیچ کجای دنیا و حتی در کشورهای توسعه یافته ندارد و سازمان جهانی بهداشت نیز چنین برنامه‌ای را اعلام نکرده است». او افزود: «در کشور چین بعد از اینکه قرنطینه را برداشتند، پس از شیوع و پیک مجدد، دوباره قرنطینه را اعمال کردند. ما نگران آن هستیم که روال اعلام شده برای مردم عادی قلمداد شود و این مسئله می‌تواند عامل بحران و خطر باشد».

محمدحسین قربانی دربارۀ باز شدن اصناف مختلف گفت: «آزادی حوزه اقتصادی هم باید در شرایط خاص و با انجام پروتکل‌های وزارت بهداشت باشد و به این صورت نیست که همه چیز آزاد شده است و همه می‌توانند مثل شرایط عادی به کسب و کار بپردازند».

نمایندۀ مردم بندرعباس: وضعیت صد در صد قرمز است؛ به رئیس جمهور اطلاعات غلط داده اند

احمد مرادی نمایندۀ مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه ١٨ فروردین، گفت: « وقتی اظهارات رئیس جمهور در خصوص سفید بودن وضعیت استان هرمزگان را شنیدم دو فرضیه در ذهنم متبادر شد؛ یا به ایشان اطلاعات غلط داده شده و یا اینکه رئیس جمهور از روی بی توجهی این موضوع را مطرح کرده‌اند». وی افزود: « بنده گمان می‌کنم گزینۀ دوم به واقعیت بیشتر نزدیک است و گرنه چطور ممکن است رئیس جمهوری کشور، استان‌ها را تقسیم ‌بندی کند و یک جا را خاکستری، یک جا را سفید و جای دیگر را قرمز بداند. وقتی ویروس جهانی شده یعنی همه جا قرمز است و کشورهای مختلف برای مهار آن برنامه‌ریزی می‌کنند.»

نمایندۀ مردم بندرعباس درادامه گفت: «حال اگر استانی از نظر تعداد ابتلا و جان‌باختگان نسبت به سایر استان‌ها آمار کمتری داشته باشد، به منزلۀ سفید بودن وضعیت نیست». وی تصریح کرد: در حال حاضر در شرایط کنترل ویروس کرونا هستیم و حرف، تصمیم و استدلال رئیس جمهور، صد در صد تصمیم غلطی است و قطعاً برای همۀ مدارس، دانشگاه‌ها و اداراتِ ما مثل سایر نقاط کشور باید تصمیم‌‌گیری و برنامه‌ریزی شود».

او با تأکید بر اینکه در مورد کرونا بایستی برای تمام کشور یک تصمیم واحد گرفته شود، گفت: «در بحث شدت برخورد، باید به استانداران تفویض اختیار شود تا استاندار بتواند برخی نقاط را قرنطینه و یا محدودیت تردد اعمال کند اما در موضوع اعلام وضعیت سفید به صراحت می‌گوییم خیر وضعیت ۱۰۰ درصد قرمز است و وزارت بهداشت و درمان نیز رسماً اعلام کرده که هیچ جا وضعیت سفید نداریم». وی تأکید کرد: «وقتی از نظر یک مرجع تخصصی وضعیت قرمز است پس چه افرادی به جناب رئیس جمهور مشورت غلط داده‌اند؟ ما به عنوان نمایندۀ مردم با این موضوع مخالف هستیم . ما نمی‌خواهیم مردم هرمزگان دچار استرس و نگرانی شوند».
خطر کرونا در قم جدی است؛ مردم از تجمع دوری کنند
مرتضی حیدری فرماندار قم، در چهاردهمین جلسۀ اجرای دستورات ستاد مبارزه با کرونا، از تعطیلی مساجد و اماکن مقدس تا پایان فروردین خبر داد و گفت: «خطر ویروس کرونا جدی است؛ این بیماری در جهان در حال گرفتن تلفات است و نباید تصور شود خطر ابتلا به این بیماری از بین رفته است، واکنش سازمان بهداشت جهانی و کشور‌های مختلف نیز نشان می‌دهد که ویروس همچنان خودنمایی می‌کند و تحت کنترل نیامده است». وی تأکید کرد: «در جهت کاهش تجمعات، فروش اینترنتی را باید گسترش داده و مشتریان را به این روش عادت دهیم و تسهیلات و تخفیفاتی را برای فروش‌های غیرحضوری در نظر بگیریم».

میزان کشندگی و قدرت سرایت کرونا، بسیار بالاتر از گفته های چین است
مینو محرز عضو کمیتۀ ملی مبارزه با کرونا، در واکنش به اظهارات سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در خصوص آمارها و گزارش های چین در این زمینه که به نوعی شوخی تلخ با جهان تعبیر شده است، گفت: «در هر صورت از چین انتظار نمی‌رود که آمار و اطلاعات دقیقی ارائه بدهد؛ رفتار ویروس پس از آنکه در همه جای دنیا شایع شد، نشان داد مانند آنچه چین گزارش می‌داده نیست. دو احتمال وجود دارد؛ یا ویروس جهش پیدا کرده و قوی‌تر شده است یا آنها در ارائۀ اطلاعات کم‌کاری کرده‌اند». وی افزود: «از لحاظ علمی آنچه من می‌دانم این است که آمار و گزارش های آنها، خیلی درست نبوده است.این بیماری ثابت کرده‌ است که میزان کشندگی و قدرت سرایتش به طور وحشتناکی بالاتر از گفته‌های چین است».