۱۳۹۹ فروردین ۲۰, چهارشنبه

کرونا در جهان: نیاز دنیا به شش میلیون پرستار و موج یهودستیزی در آلمان


سازمان بهداشت جهانی، با اشاره به کمبود شش میلیون پرستار و بهیار در سراسر جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، درباره کمبود کادر درمانی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در این زمینه هشدار داد.

احمد منظری، مدیر منطقه‌ شرق مدیترانه سازمان بهداشت جهانی سه‌شنبه ۱۹ فروردین، در یک کنفرانس خبری اینترنتی از قاهره، پایتخت مصر، گفت: «ما نیاز داریم که بهیاران برای جبران کمبودها، بسیج شوند.»

در حالی که خود پرستاران و پزشکان در معرض مستقیم ابتلا به ویروس کرونا هستند و تاکنون برخی از نیروهای درمانی کشورها بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند، سازمان بهداشت جهانی بر محافظت پرستاران در این زمینه تاکید کرد.

همچنین روز سه‌شنبه صدها پزشک و پرستار مقابل برخی از بیمارستان‌های یونان تجمع کردند و نسبت به وضعیت ناگوار کاری خود اعتراض کردند.

در کشورهای آفریقایی نیز شرایط از این نظر نامساعد است. یک انجمن پزشکان زیمبابوه، روز سه‌شنبه علیه دولت این کشور شکایت کرد و اعلام کرد که دولت تجهیزات لازم را برای محافظت پزشکان در برابر ویروس کرونا تامین نمی‌کند.

در خاورمیانه، دولت اسرائیل، روز سه‌شنبه استفاده از ماسک را در اماکن عمومی اجباری کرد. در این دستور، فقط کودکان زیر شش سال، کسانی که دارای معلولیت ذهنی هستند، کسانی که به تنهایی سوار خودرو یا در محل کار هستند، الزامی به استفاده از ماسک ندارند.

همچنین دولت عربستان سعودی روز سه‌شنبه اعلام کرد که پیش‌بینی می‌کند که تا چند هفته دیگر، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور افزایش یابد. وزیر بهداشت سعودی گفت که بر اساس پژوهش‌هایی که صورت گرفته تعداد مبتلایان در هفته‌های آینده به دست‌کم ۱۰ هزار و حداکثر ۲۰۰ هزار مورد افزایش می‌یابد.

در آمریکا، استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری این کشور، روز سه‌شنبه اعلام کرد که دولت در حال مذاکره با شرکت‌های هواپیمایی در زمینه کمک مالی به این شرکت‌هاست. او گفت: «ما همه مشاوران شرکت‌های هواپیمایی را در این هفته ملاقات خواهیم کرد.»

از ۲۲۰۰ میلیارد دلاری که دولت آمریکا برای نجات اقتصادی این کشور در برابر بحران کرونا اختصاص داده، پیش‌بینی می‌شود که ۵۰ میلیارد دلار به شرکت‌های هواپیمایی اختصاص یابد و نیمی از آن برای حفظ فرصت‌های شغلی در این شرکت‌ها تا روز سی‌ام سپتامبر در نظر گرفته شود.

در فرانسه در حالی که تعداد قربانیان ویروس کرونا در آخرین آمار رسمی افزایش داشته، ادوار فیلیپ، نخست وزیر فرانسه روز سه‌شنبه در پارلمان این کشور از ادامه یافتن قرنطینه سراسری در این کشور خبر داد و گفت که هرگونه سخن گفتن از حذف محدودیتهای قرنطینه، زودهنگام است.

در بریتانیا، اوضاع در این کشور همچنان تحت تاثیر خبر بستری شدن بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در بخش مراقبت‌های ویژه است. روز سه‌شنبه، سخنگوی نخست وزیر، اعلام کرد که با وجود اکسیژن رسانی به جانسون، اما هنوز دستگاه تنفس مصنوعی به او وصل نشده است.

در آلمان، دولت این کشور روز سه‌شنبه نسبت به ایجاد موج «یهودستیزی» در کشور به واسطه شیوع ویروس کرونا هشدار داد. کمیسر ویژه دولت آلمان در امور یهودستیزی اعلام کرد: «ارتباط مستقیمی میان شیوع ویروس کرونا و شیوع یهودی‌ستیزی وجود دارد.» او تاکید کرد که تئوری‌های توطئه در زمان بحران رونق بسیاری می‌یابند.

باز هم در اروپا، اورسولا وان در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، از کمک ۱۵ میلیاردی این اتحادیه به کشورهای فقیر و آسیب‌پذیر به ویژه در آفریقا خبر داد.

تاکنون در مجموع بیش از یک میلیون ۳۷۰ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و از این میان بیش از ۷۷ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

با این حال، شاخص بورس‌های جهان از جمله بورس‌های اروپایی و وال استریت، در روز سه‌شنبه با توجه به خوش‌بینی‌هایی که در زمینه مهار این ویروس در اروپا به وجود آمده، افزایش داشت.