گروهی از پزشکان در نامهای از سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، خواستند در بحران کرونا «شفاف» عمل کرده، با «خرافات» مقابله کند، بر اجرای نظرات «کارشناسی» پافشاری کند و نظام درمانی یکپارچه را در دستور کار خود قرار دهد.
این پزشکان در نامه خود از نمکی خواستهاند مقابل «دیدگاههای ایدئولوژیک یا حتی منافع اقلیتی فرادست و زورمند» در بحران کرونا ایستادگی کند.
در این نامه خطاب به وزیر بهداشت ایران آمده است: « اگر لازم است که شهری قرنطینه شود، اگر ضروری است که فاصلهگذاری تا مدت دیگری تمدید شود، اگر لازم است که منابع کشور در راستای حفظ صحت و سلامت شهروندان آسیبپذیر صرف شود، اگر لازم است که منابع کشور برای باقی ماندن اقشار آسیبپذیر در خانه تخصیص یابد و … از شما میخواهیم که از مواضع خود عقب ننشینید و با اقتدار از نظر کارشناسی خود در برابر منافع اقلیتی زورمند دفاع کنید.»
نویسندگان این نامه همچنین خواستار «شفافیت و پاسخگویی» وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا شده و نوشتهاند: «ارائه آمار و دادهها در جلسه غیرعلنی مجلس دردی را دوا نخواهد کرد.»
در این نامه خواسته شده افغانهای مقیم ایران در بحران کرونا «با هر شرایط اقامتی باید تحت پوشش خدمات پزشکی» قرار بگیرند.
بیمه «پزشکان جوان» و رانده شدن «شرکتهای پیمانکاری از بیمارستانها» و عقد قرارداد مستقیم وزارت بهدشت با کارکنان بخش درمان دو خواسته دیگر این پزشکان است.
در این نامه همچنین از نمکی خواسته شده برای مقابله با «احتکار، گرانفروشی، تقلب و کاستن از کیفیت» دارو در ایران، «بازرگانی داخلی و خارجی مربوط به دارو و اقلام پزشکی را ملی اعلام» کند.
این پزشکان در نامه خود تاکید کردهاند که مساله «نبود یک نظام جامع بهداشتی-درمانی، اختلاط بخشهای خصوصی و همگانی در نظام درمانی، و توزیع به شدت نابرابر پزشکان و سایر نیروی انسانی بخش سلامت» حل و فصل شود.
آنها از وزیر بهداشت خواستهاند مقابل افراد «شیاد» که با «حمایتهای پیدا و پنهان و سوء استفاده از اعتقادات مردم، جایی در بازار سلامت برای خود دست و پا کردهاند» نیز برخورد شود.
بیش از ۷۰ پزشک ایرانی اين نامه را امضا كردهاند.