تخلیه پایگاه کیو در عراق
مواضع و اقدامات نظامی اخیر آمریکا در سوریه و عراق علیه مزدوران و گروههای تروریستی و نیابتی رژیم، باعث سراسیمگی سرکردگان سپاه پاسداران ضدمردمی، رسانهها و مهرههای آن شده است.
پاسدار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه، ضمن اشاره به اقدامات اخیر آمریکا علیه شبهنظامیان وابسته به نظام آخوندی و با اشاره به تحرکات این کشور در منطقه و عراق میگوید: «آمریکاییها با تمرکز بر نوعی عملیات روانی میخواهند کارهای خود را به پیش ببرند و در این زمینه تهدیدهایی علیه گروههای مقاومت در عراق و بعضاً هم تهدیدهایی علیه ایران مطرح میکنند. آنان بهدنبال این هستند تا از این طریق بتوانند بر روند تحولات تاثیر بگذارند و آنها را به سمت و سویی که مد نظر خودشان است بهخصوص در موضوع انتخاب نخستوزیر در عراق و روندهای سیاسی در این کشور سوق بدهند».(سایت تابناک ۱۲فروردین ۹۸)
سایت رجانیوز وابسته به باند خامنهای مانور انجام شده توسط نیروهای آمریکایی و اماراتی را زمینهسازی برای اقدام آمریکا علیه منافع رژیم در منطقه خصوصاً در عراق میداند.
از نظر نویسنده مطلب رجانیوز این مانور با مانورهای قبل تفاوت دارد خصوصاً اینکه «در سپتامبر گذشته آمریکا در عملیاتی قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه و «ابو مهدی المهندس»، نایبرئیس نیروهای «الحشدالشعبی» عراق و تعدادی از همرزمانشان را در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد بهشهادت رسانده بود».(رجا نیوز ۱۲فروردین ۹۸)
کارشناسان غیرحکومتی نیز تحرکات جدید آمریکا در منطقه را در راستای ضربه زدن به گروههای تروریستی و مزدوران عراقی در عراق خصوصاً گروه موسوم به کتائب حزبالله میدانند، که اخیراً آمریکا در حملاتی به مقرهای این گروه تروریستی، ضربات قابل توجهی به آنها وارد کرد.
گروه تروریستی کتائب حزبالله نیز در بیانیهای از سناریوی جدید آمریکا برای حمله به مواضع نظامی و گروههای مقاومت این کشور [بخوانید گروههای مزدور نظام آخوندی در عراق]... هشدار داد و از طرح آمریکا برای هلیبرد نیروهای خود در مراکز نظامی عراق پرده برداشت و نسبت به پیامدهای این طرح آمریکا بر زیرساختهای دولت عراق و امنیت ملی این کشور هشدار داد».(رجا نیوز ۱۲فروردین ۹۸)
نگرانی حاکمیت آخوندی از تحرکات آمریکا در عراق علیه گروههای تروریستی وابسته به آن آنجا مضاعف میشود که اخیراً روزنامه نیویورک تایمز نوشت وزارت دفاع آمریکا طی فرمانی از سربازان مستقر در عراق خواسته است آماده عملیات علیه شبهنظامیان کتائب حزبالله شوند.
بر اساس این فرمان نیروهای شبهنظامی ایران [اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی] در صورتیکه در محل رزمندگان کتائب حزبالله باشند، میتوانند اهداف مشروعی باشند...».(نیویورک تایمز ۸فروردین ۹۸)
برخی از رسانهها و مهرههایی از رژیم آخوندی بر این باورند که تخلیه پایگاهها و مقر نیروهای آمریکا و ائتلاف ضدداعش توسط آمریکا و سایر کشورهای عضو ائتلاف به دو منظور صورت میگیرد.
یکی در راستای تهاجم به گروه کتائب حزبالله و مصون داشتن نیروهای آمریکایی در مقابل عملیات تروریستی آن و دیگری فشار بر گروههای عراقی که با کاندید مورد نظر آمریکا برای پست نخستوزیری موافقت کنند.
در این رابطه سایت دیپلماسی ایرانی مینویسد: «در چند هفته اخیر شاهد تحرکات و تحولاتی با محوریت ایالات متحده آمریکا در خاک عراق هستیم. جمعه گذشته روزنامه نیویورک تایمز نوشت کاخسفید طرح جدی برای نابودی کامل کتائب حزبالله عراق بعد از سلسله حملات راکتی و خمپارهای ۱۱و ۱۴مارس منسوب به این گروه به پایگاه التاجی (محل استقرار نیروهای ائتلاف آمریکایی در شمال بغداد) را در دستورکار قرار داده است... تصمیم ناگهانی ایالات متحده به تخلیه و کاهش شدید نیروهای فعال خود در سفارت، کنسولگری خود در بغداد و اربیل به بهانه شیوع ویروس کرونا میتواند در این راستا قرار گیرد... ایالات متحده آمریکا در سایه این اقدامات و تحرکات خود سعی دارد شرایطی را بهوجود آورد که بتواند فشار لازم را بر جریانهای سیاسی عراقی، بهخصوص گروههای همسو و نزدیک با جمهوری اسلامی ایران را برای متقاعد کردن آنان بهمنظور حمایت سیاسی از عدنان الزرفی افزایش دهد».(دیپلماسی ایرانی ۱۲فروردین ۹۸)
کمال الحسناوی، از سرکردگان یکی از گروههای وابسته به حشدالشعبی، به تهدید آمریکا برای هدف دادن گروههای تروریستی موسوم به گروههای مقاومت اشاره کرد و در این رابطه گفت: «عادل عبدالمهدی، نخستوزیر مستعفی عراق، پیامهایی از جانب آمریکا در خصوص حمله به گروههای مقاومت و حشدالشعبی دریافت کرده است. سیاسیون عراقی از اقدامات آمریکا در هنگام خروج از برخی پایگاهها نگرانند و این خروج را به حساب آمادگی آمریکا برای حمله به الحشدالشعبی میگذارند».(خبرگزاری مهر ۱۲فروردین ۹۸)
صرفنظر از اینکه پیشبینی حمله آمریکا به گروههای تروریستی وابسته به نظام آخوندی در عراق محقق شود یا محقق نشود، واقعیت این است که نقس نگرانی در این رابطه از طرف رسانهها و مهرههای آن در داخل و سردمداران گروههای نیابتی در عراق بیانگر موضع ضعف این نظام و گروههای وابسته به آن در عراق است.
مسئولان آمریکایی نیز بارها تأکید کردهاند که در نظر دارند با سیاست توسعهطلبانه رژیم و با گروههای تروریستی نیابتی آن مقابله کنند.
اخیراً نیز مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، بر آماده بودن این کشور برای تلافی حملات تروریستی رژیم ایران در عراق تأکید کرد و گفت: «اپیدمی جهانی ویروس کرونا، مانع آمریکا برای دست زدن به حملات تلافیجویانه بر علیه نیروهای شبهنظامی مورد حمایت ایران که به مواضع نیروهای ما در عراق حمله میکنند، نیست... ما بر علیه تمام کسانی که اسباب کار، تجهیزات و آموزش این حملات بر علیه آمریکاییها را فراهم میکنند واکنش نشان خواهیم داد. این واقعیتی است که چه امروز، چه ۲هفته قبل و یا در اوایل ژانویه، زمانیکه ما دست به حمله بر علیه قاسم سلیمانی زدیم، وجود داشته است».(سایت واشنگتن فری بیکن ۳۱مارس ۲۰۲۰)
واقعیت این است که نظام ولایت فقیه درگیر با بحرانهای مختلف در داخل، نیاز شدید به بحرانآفرینی در منطقه دارد، خط کاری که از همان ابتدا با موجودیت این رژیم گره خورده است منتها تفاوتی که با قبل دارد این است که در حال حاضر سیاست جهانی بهدلیل سیاستهای آمریکا، بر پاشنه مماشات نمیچرخد و در عمل اولاً رژیم در انزوای شدید منطقهای و بینالمللی قرار دارد، ثانیا بهدلیل خفتگی اقتصادی با وضعیت بسیار شکنندهای مواجه است و مهمتر از همه نفرت انفجاری جامعه نسبت به نظام است که بحران کرونا آن را تشدید هم کرده است.
بنابراین بهرغم همه دود و دمها و بعضی اقدامات، خامنهای و نظامش در وضعیت ضعف و درماندگی از همه این تحرکات واهمه دارند و بهخوبی میدانند که شکستشان در عراق و دخالتهایشان در این کشور در بحران اجتماعی(خیزش و قیام) ضرب میشود و از همان چیزی که بیش از همه میترسند بر سرشان خراب خواهد شد.