۱۳۹۹ اردیبهشت ۱, دوشنبه

کارزار گسترده جهانی برای مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا

کارزار گسترده جهانی برای مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا

کارزار گسترده جهانی برای مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا علاوه بر دولتها، توسط همه طیفهای اجتماعی و هنری به‌عنوان یک وظیفه انسانی دنبال می‌شود.

موسیقی‌دانها و خوانندگان مشهور جهان شنبه شب با برگزاری یک کنسرت جهانیِ اینترنتی با نام « یک جهان، باهم در خانه» اقدام به جمع‌آوری کمکهای مالی، برای کارکنان پزشکی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا در سراسر جهان کردند. در این کنسرت که با همآهنگی سازمان ملل و یک انجمن خیریه جهانی برگزار شد بیش از یکصد هنرمند با اجرای برنامه از خانه‌های خود از مردم خواهان باقی ماندن در خانه، رعایت فاصله فیزیکی و شستن دستها شدند. تعدادی از کارکنان پزشکی نیز با دادن پیامهای تصویری در این برنامه شرکت کردند. طی این کنسرت جهانی، نزدیک به ۱۳۰میلیون دلار، جهت خرید تجهیزات حفاظتی و پزشکی برای کارکنانٍ در خط مقدم در کشورهای مختلف جهان، جمع‌آوری شد.

مجلس ملی فرانسه یک بودجه ۱۱۰میلیارد دلاری برای مواجه با وضعیت اقتصاد اضطراری ناشی از بحران کرونا بتصویب رساند. این دومین بودجه اضطراری تصویب شده از زمان شروع بحران کرونا در فرانسه است و صرف کمک به کادرهای پزشکی و خانواده‌های تحت فشار اقتصادی و هم‌چنین کمک به شرکتها شامل صنایع استراتژیک مانند صنایع هوایی و خودرو سازی خواهد شد.

وزیر کشور ترکیه اعلام کرد برای مقابله با شُیوع ویروس کرونا، ممنوعیت ترددات زمینی، هوایی و دریایی بین ۳۱شهر ترکیه، برای دو هفته دیگر، تمدید می‌شود. این ممنوعیت شامل شهرهای استانبول و آنکار است. ترکیه هم‌چنین برای جلوگیری از گسترش شُیوع کرونا، روزهای آخر هفته ممنوعیت ترددات اعلام کرده است. ترکیه خواهان برگزاری نشست کمیته اجرایی سازمان همآهنگی اسلامی، برای بررسی پاندمیِ ویروسِ کرونا شده است.

جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا گفت برای مقابله با پاندمی ویروس کرونا مرز کانادا- آمریکا برای یک ماه دیگر بسته باقی خواهد ماند. این اقدام با توافق واشنگتن و اوتاوا انجام می‌شود. او گفت این تصمیم مهمی است که سلامتی مردم هر دو کشور را تأمین می‌کند. نقل و انتقالات اقلام تجاری روزانه بین دو کشور به ارزش بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار کماکان آزاد خواهد بود. مرز ۸۹۰۰کیلومتری بین کانادا و آمریکا طولانی‌ترین مرز جهان است.

در آلبانی وزارت بهداشت این کشور روز یکشنبه گزارش کرد با شناسایی ۱۴مورد جدید شمار مبتلایان کرونا در ۲۴ساعت گذشته به ۵۶۲نفر افزایش یافته است. ۴۲بیمار در بیمارستان بستری و سایرین در خانه‌های خود قرنطینه هستند. تعداد درگذشتگان تغییری نکرده اما ۳۱۴نفر بهبود پیدا کرده‌اند.

وزارت بهداشت خاطرنشان کرده است در هفته گذشته تعداد مبتلایان به‌طور «قابل توجهی کاهش» یافته و شیوع ویروس کرونا در آلبانی «تحت کنترل» قرار دارد.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد دولت آلبانی می‌گوید تا ماه ژوئن ۵۴۰میلیون یورو از درآمد خود را از دست خواهد داد این در حالیست که نزدیک به ۵۰هزار کارگر شغل خود را طی ماه گذشته از دست داده‌اند. حفظ فاصله فیزیکی کماکان بقوت خود باقیست و دولت جریمه‌های سنگینی را برای نقض کنندگان مشخص کرده است. دولت روز شنبه برای اولین بار بعد از اعلام قرنطینه به سالمندان و بازنشستگان اجازه داد تا برای قدم زدن از خانه‌های خود بیرون بیایند. مادران نیز روز یکشنبه اجازه یافتند تا ساعت ۱۱صبح کودکان خود را برای هواخوری به بیرون از خانه‌ها بیاورند.

دولت آلبانی تحت فشارهای شدید اقتصادی می‌خواهد به بازگشایی رشته‌هایی از فعالیت اقتصادی بپردازد که موجب شیوع بیماری و از دست دادن کنترل بر آن نشود. از این‌رو هم‌چنان بر روی اجرای ضوابط و مقررات پافشاری می‌کند.