کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران
یکی از اقشاری که در نتیجه شیوع ویروس کرونا تحت فشار مضاعف اقتصادی قرار گرفته، حدود ۴میلیون زنان سرپرست خانوار هستند که اکثریت قریب به اتفاق آنها در فقر مطلق بهسر میبرند. شرایط آنان بهحدی وخیم شده که سر از رسانههای حکومتی هم در آورده است.
روزنامه حکومتی جوان ۲۵فروردین ۱۳۹۹ نوشت: «یکی از مهمترین اقشاری که از کرونا ضربه اقتصادی دیدهاند زنان سرپرست خانوار هستند... واقعیت جامعه زنان را شاید بتوانیم در واگنهای مترو و دستفروشانی ببینیم که هر روز بارهای سنگینی را با خود حمل و در کوپههای مترو اجناسشان را برای خانمهای مسافر تبلیغ میکنند.... زنان سرپرست خانوار که در کارگاههای زیرزمینی مشغول به کارند چه زنانی که شوهرشان را از دست دادهاند چه زنانی که بدسرپرست هستند و دختران خودسرپرست که به تنهایی باید از عهده زندگیشان بر آیند در این شرایط بسیار آسیبپذیرند».
خبرگزاری رسمی ایرنا، ۵فروردین ۱۳۹۹، در گزارشی درباره ۳۳هزار زن سرپرست خانوار در خوزستان نوشت: «گزارشی که از حدود ۱۴۰نفر از زنانی تهیه شده که به مشاغل خانگی اشتغال دارند، دستفروشی کرده و یا صنایع دستی تولید میکنند، نشان میدهد فشار مالی به این افراد بسیار شدید بوده و برخی را به مرحلهای از یأس و فشارهای روحی رسانده که صحبت از خودکشی میکنند.... زنان سرپرست خانوار معمولاً تغذیه نامناسب و ایمنی بدنی پایین دارند.»
شمار زنان سرپرست خانوار در ایران روند تصاعدی دارد. طبق آمار بهزیستی رژیم طی ١٠سال گذشته هر ساله ٦٠٣٠٠نفر به جمعیت زنان سرپرست خانوار اضافه شده است. (روزنامه حکومتی شهروند - ۱۹تیر ۱۳۹۷)
معصومه آقاپور علیشاهی، عضو مجلس ارتجاع، گفت: «این آمار نسبت به ۱۰سال گذشته ۵۸درصد افزایش داشته است». (عصر ایران ۵اسفند ۱۳۹۸)
به گفته معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده روحانی اسامی ۳میلیون و ۶۰۰هزار زن سرپرست خانوار در بانک اطلاعات ثبت شده است. (ایرنا – ۵مهر ۱۳۹۷) طبعاً این آمار همه زنان سرپرست خانوار را در برنمیگیرد.
خبرگزاری حکومتی ایلنا، در ۳۱فروردین ۱۳۹۸نوشت: «۸۲درصد زنان سرپرست خانوار بیکار هستند و منبع درآمد ثابتی ندارند.... آنها برای در امان ماندن از آسیبهای اجتماعی ناگزیرند به مشاغل غیررسمی و پرخطر مثل دستفروشی در راهروهای نمور مترو پناه ببرند».
ایرنا، در ۱۲آذر ۱۳۹۸ نوشت: «زن بودن سرپرست خانوار احتمال قرار گرفتن در دایره فقر مطلق را نسبت به مردان سرپرست خانوار افزایش میدهد و خود فقر چرخه آسیبها و مشکلات را باز تولید میکند».
در ۳۱مه ۲۰۱۸، علی ربیعی، وزیر کار وقت روحانی، گفت بیش از ۳میلیون زن سرپرست خانوار در ایران در فقر مطلق بهسر میبرند. اما رژیم فاسد، چپاولگر و زنستیز آخوندی که بخش اعظم ثروتهای مردم ایران را غصب کرده است، حتی در بحبوحه بحران کرونا، هیچ اقدامی برای کاهش فشار کمرشکن بر روی این زنان ننموده است.
در دیکتاتوری سیاه آخوندها، زنان از ستم مضاعف رنج میبرند و لبه تیز سرکوب و محرومیتهای اجتماعی و سیاسی همواره آنان هستند. تنها راهحل فاجعهای که امروز گریبانگیر عموم مردم، بهویژه زنان شده است، سرنگونی استبداد مذهبی است که زنان شورشی و آزادیخواه ایران پیشتاز و در صف مقدم آن قرار دارند.
شورای ملی مقاومت ایران- کمیسیون زنان
۲۶فروردین ۱۳۹۹(۱۴آوریل ۲۰۲۰)
برای مشاهده اطلاعیه در سایت کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت از این لینک استفاده کنید.