۱۳۹۹ فروردین ۱۵, جمعه

کمک گوگل به مقابله با کرونا: ردیابی ترددها در ۱۳۱ کشور جهان



شرکت گوگل، اطلاعات جمع‌آوری‌شده مربوط با تردد مردم از میلیاردها گوشی‌ تلفن همراه در ۱۳۱ کشور جهان را برای کمک به نهادهای بهداشتی در ارزیابی شیوع ویروس کرونا منتشر کرده است.



نام کشور ایران به علت محروم بودن این کشور از برخی خدمات گوگل، در داده‌های ارائه‌شده دیده نمی‌شود. تحریم‌های آمریکا مانع ارائه خدمات شرکت‌های آمریکایی می‌شود که احتمال استفاده از سرویس‌هایشان از طرف حکومت ایران وجود دارد.

داده‌های ارائه‌شده گوگل که دوره ۱۶ فوریه تا ۲۹ مارس را پوشش می‌دهند مربوط به تردد مردم در فروشگاه‌ها، پارک‌ها و ادارات است. ترددها در ماه مارس در پی تصمیم بسیاری از کشورها برای عمال قرنطینه گسترده، کاهش پیدا کرد.

گوگل می‌گوید این اطلاعات به نهادهای متولی سلامت و بهداشت در زمینه ارزیابی میزان پایبندی مردم به دستورالعمل‌های قرنطینه به منظور مهار ویروس مهلک کرونا کمک خواهد کرد.

در نمودارهای ثبت‌شده می‌توان اطلاعات مربوط به سفرهای درون‌شهری با قطار، مترو و اتوبوس، میزان ازدحام در خواروبارفروشی‌ها و دیگر اماکن پرتردد را در طول دوره پنج هفته مشاهده کرد.

ویروس کرونا تاکنون بیش از یک میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و دست‌کم جان ۵۲ هزار نفر را گرفته است.

گوگل در وبلاگ خود نوشت: «در حالی که جوامع جهانی درگیر همه‌گیری کوید-۱۹ هستند، راهبردهای بهداشت عمومی نظیر فاصله‌گیری اجتماعی به منظور کاهش میزان انتقال، مورد تاکید فزاینده قرار گرفته است.»

گوگل تاکید کرد داده‌های ارائه‌شده به شکل «انبوه و ناشناس» از نقشه‌های این موتور جستجوی جهانی جمع‌آوری شده است.

گوگل با استناد به صحبت‌های مقام‌های مسئول بهداشت و سلامت نوشت: «این دست داده‌های انبوه و ناشناس، می‌تواند مفید واقع شود.»

بر اساس نمودارهای ارائه‌شده، در ایتالیا که قربانیان زیادی تاکنون به ثبت رسیده، تردد به مراکز تفریحی و خرده‌فروشی از جمله رستوران‌ها و سالن‌های تئاتر، شاهد کاهش ۹۴ درصدی طی دوره مذکور بود. این در حالی است که حضور در محل کار کاهش ۶۳ درصدی نشان می‌دهد. تردد در پارک‌ها کاهش ۹۰ درصدی و مراجعه به داروخانه‌ها و مغازه‌های خواروبارفروشی ۸۵ درصد کمتر شده که ناشی از شدت گرفتن بحران در این کشور بوده است.

بر اساس داده‌های گوگل، تردد به خواروبار فروشی در سنگاپور، بریتانیا و برخی دیگر کشورها به رغم محدودیت‌های اعمال‌شده در سفرهای درون‌شهری، افزایش نشان می‌دهد.

اما در ژاپن، به رغم اینکه دولت محدودیت سختگیرانه اعمال نکرد، تردد به مراکز تفریحی و خرید ۲۶ درصد کاهش داشته و حضور در محل کار کاهش ۹ درصدی نشان می‌دهد.