سازمان عفو بین الملل در گزارش سالانه خود درباره مجازات اعدام در جهان گزارش داد که درسال ۲۰۱۹ایران پس ازچین بیشترین آمار اعدام ها را داشته است. عربستان، عراق و مصر در رده های بعدی کشورهای اعدام کننده در جهان قرار دارند.
بنابر گزارش عفو بین الملل که روز سهشنبه ۲ اردیبهشت ماه منتشر شده است، در سال ۲۰۱۹ چین (هزاران نفر)، ایران (دست کم ۲۵۱ نفر)، عربستان سعودی (۱۸۴ نفر)، عراق (دست کم ۱۰۰ نفر) و مصر (دست کم ۳۲ نفر) پنج کشوری هستند که بیشترین تعداد اعدامها را به اجرا گذاشتهاند.
عفو بین الملل گزارش داد که در سال ۲۰۱۹ تعداد اعدامها به ۶۵۷ مورد کاهش یافت اما این کشورها برخلاف روند جهانی کاهش اعدامها حرکت میکنند.
ایران، که بعد از چین، بالاترین آمار اعدام را در جهان دارد، در سال ۲۰۱۹ دست کم ۲۵۱نفر را اعدام کرد، در حالی که در سال ۲۰۱۸ دست کم ۲۵۳ نفر را اعدام کرده بود – دستکم چهار نفر از اعدامشدگان در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشتند. با این حال، به دلیل عدم شفافیت مقامات، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و ممکن است بسیار بالاتر از ارقام اعلام شده باشد.
پیش از این نیز سازمان عفو بین الملل در گزارشی اعلام کرد که ایران از سال ۱۹۹۰ میلادی به تنهایی مسئول ۹۷ مورد اعدام کودکان زیر ۱۸ سال در جهان است که معادل دو سوم کل این نوع اعدامها است.
عفو بین الملل گزارش داده بود که یک سوم از «اعدامهای ثبت شده در سطح جهان» در سال ۲۰۱۸ که در مجموع ۲۵۳ مورد است، در ایران اجرا شده است.
عفو بین الملل: دو سوم اعدام افراد زیر ۱۸ سال در جهان توسط جمهوری اسلامی بوده است
کلر آلگار، مدیر ارشد بخش پژوهشها، امور حقوقی و سیاستگذاری در سازمان عفو بینالملل، گفت که «تعداد کمی از کشورها، با سرپیچی از روند جهانی کاهش اعدامها، بیش از پیش به اعدام متوسل شدهاند. استفاده فزاینده عربستان سعودی از مجازات اعدام، از جمله به عنوان سلاحی برای مقابله با مخالفان سیاسی، تحولی نگرانکننده به شمار میرود. افزایش شدید اعدامها در عراق، و تقریباً دو برابر شدن تعداد اعدامهای سالانه در این کشور، نیز به شدت نگرانکننده است.»
آمار تعداد اعدامهای ثبت شده در جهان، شامل چین نمیشود، چرا که این کشور اطلاعات مربوط به تعداد اعدامهای انجام شده را منتشر نمیکند.