۱۳۹۹ فروردین ۱۴, پنجشنبه

ترامپ: ایران برای حمله احتمالی در عراق بهای سنگینی می‌پردازد


دونالد ترامپ ، رئیس جمهوری آمریکا ایران را تهدید کرد که اگر خود یا گروه‌های طرفدار این کشور در عراق دست به حملاتی علیه ایالات متحده بزنند، جمهوری اسلامی “بهای سنگینی” برای این عمل پرداخت خواهد کرد.

دونالد ترامپ به جمهوری اسلامی در مورد “بهای سنگین” حملات احتمالی ایران یا گروه‌های هوادار این کشور در عراق به هدف‌های ایالات متحده هشدار داده است.

او شامگاه چهارشنبه ۱۳ فروردین (اول آوریل) در پیامی که در این ارتباط در شبکه توئیتر منتشر کرد، نوشت: «بنا بر اطلاعاتی که به آن باور داریم، جمهوری اسلامی و عواملی نیابتی این کشور در عراق برنامه حمله‌ای موذیانه به نیروی‌های یا منافع آمریکا هستند.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «اگر چنین اتفاقی روی دهد، ایران به‌طور قحطی بهای بسیار سنگینی پرداخت خواهد کرد».

او شامگاه چهارشنبه همزمان در نشستی خبری در کاخ سفید از وجود “اطلاعاتی بسیار موثق” سخن گفت که طبق آن‌ها حمله به نیروهای آمریکایی در عراق توسط گروه‌هایی برنامه‌ریزی شده که مورد پشتیبانی جمهوری اسلامی قرار دارند.

ترامپ در ادامه تصریح کرد که ایران را مسئول خواهد دانست. او افزود: «ما به آنها می‌گوییم، این کار را نکنید». بنا بر سخنان ترامپ نیروهای ارتش آمریکا در عراق دست به تدابیر و اقدامات احتیاطی زده و دولت عراق نیز در جریان این تهدید قرار گرفته است.

آمادگی برای معامله

رئیس جمهوری آمریکا در عین حال از آمادگی ایالات متحده برای “معامله” با ایران سخن گفت. او در پاسخ به امکان رفع یا کاهش تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی متذکر شد که اگر چرخشی در رویکرد رهبری ایران نمایان شود، آمریکا نیز آماده است.

ترامپ ضمن اشاره به مشکلات متعدد ایران به ویژه در زمینه اقتصادی گفت: «من واقعا بر این باورم که آنها [مقامات ایران] خواهان معامله هستند، ولی نمی‌دانند چگونه شروع کنند. شروط ما هم بسیار ساده است: چشم‌پوشی از سلاح‌هسته‌ای».

ترامپ امتناع تهران از مذاکره را به “توصیه‌های بدی” نسبت داد که به گفته او جان کری، وزیر سابق خارجه آمریکا، به مقامات ایران کرده است.

او افزود که تنها کاری که ایران باید بکند، انجام تماسی تلفنی است. به گفته ترامپ اما ایرانیان “مغرور هستند و سختشان است که گوشی را بردارند” و تلفن بزنند، در حالی که به شکلی ساده می‌توانستند مشکل کشورشان را حل کنند.

آمریکا می‌کوشد با سیاست “فشار حداکثر” جمهوری اسلامی را به نرمش وادارد و در این راستا دست به اقدامات تحریمی وسیعی زده است.

تحریم‌های گسترده از یک سو و سقوط بی​سابقه بهای نفت و ادامه بحران کرونا از سوی دیگر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران را به سوی ورشکستگی سوق داده، به طوری که دولت ایران ناگزیر شده، برای جبران کسری بودجه از حساب “صندوق توسعه ملی” برداشت کند.

بودجه سال ۹۹ بر اساس فروش یک میلیون بشکه نفت به قیمت ۵۰ دلار در نظر گرفته شده است. نفت خام برنت در حال حاضر تا ۲۵ دلار در هر بشکه داد و ستد می‌شود و قیمت “نفت سنگین” ایران در سبد نفتی اوپک زیر ۱۵ دلار سقوط کرده است.

افزون بر تحریم‌ها و سقوط بهای نفت بحران کرونا نیز معضلات ایران را دوچندان کرده است. طبق آخرین آمار رسمی بیش از ۴۷ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و بیش از ۳ هزار نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده‌اند.