سخن روز
در کنفرانس کمیتهٴ پارلمانی برای ایران دموکراتیک که اخیراً با حضور خانم مریم رجوی و با عنوان «ایران: تغییر رژیم، گرهگشایی از بحران خاورمیانه» برگزار شد، نقش فاشیسم دینی حاکم بر ایران بهعنوان کانون بحران خاورمیانه و تهدید صلح در منطقه مورد بحث قرار گرفت. سخنرانان کنفرانس راهحل مقاومت ایران را کلید دستیابی به صلح و آرامش در منطقه توصیف کردند.
آندره شاسین رئیس گروه چپ دموکراتیک و جمهوریخواه در مجلس ملی که ریاست کنفرانس را بهعهده داشت در سخنرانی خود گفت: «رژیم ایران با اقدامات بیثباتکننده خود به یکی از بزرگترین تهدیدها برای صلح خاورمیانه و امنیت جهانی، از جمله امنیت اروپا، تبدیل شده است... فرانسه باید سپاه پاسداران را بهعنوان یک نهاد تروریستی اعلام کند و تحریمهای شدیدتری را علیه ناقضان حقوقبشر در ایران اعمال کند».
ژرار وسپی، بنیانگذار مدیای «جهان رمزگشایی شده» سخنران دیگر کنفرانس گفت: «ما در حال حاضر، لحظاتی استثنایی را تجربه میکنیم. برای نخستین بار شاهد تغییراتی استراتژیک در سراسر منطقه بودهایم. رژیم ایران با چالشهای جدی در عرصهٔ بینالمللی روبهرو شده و این شرایط، زمینهساز وضعیت تازهیی شده است». وی افزود: «تغییر جادویی رخ نخواهد داد. تغییر از درون خواهد آمد و این تغییر، یک نام دارد: کانونهای شورشی، چه چیزی در ذهن آنهاست؟ امید. آنها امید به تغییر دارند؛ امید به حکومت و سیستمی جدید با برنامهٔ ۱۰مادهیی».
فیلیپ گوسلن نایبرئیس کمیته پارلمانی، سخنران دیگر کنفرانس گفت: «رژیم ایران نهتنها مردم ایران را بهطور وحشیانه سرکوب میکند، بلکه با تأمین مالی شبهنظامیان و ترویج ایدئولوژیهای افراطی، بیثباتی منطقهیی را افزایش میدهد».
وی افزود: «تظاهرات گستردهٔ مردمی و فعالیتهای مقاومت سازمانیافته در ایران بیانگر خواست عمیق مردم برای عدالت، آزادی و دموکراسی است. هزاران کانون شورشی در سراسر ایران که در حال تلاش برای شکست دیوار ترس و ایجاد فرهنگ مقاومت هستند».
ژان فرانسوا لوگاره، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه و شهردار پیشین منطقه۱ پاریس، راه گشایش در ایران و منطقه را سرنگونی رژیم توسط مردم و مقاومت سازمانیافته دانست و گفت: «در سراسر ایران کانونهای شورشی توسط جوانانی تشکیل میشوند که شبکههایی سازمانیافته توسط مجاهدین را رهبری میکنند و رژیم بهدلیل گستردگی و نفوذ این شبکهها در شهرها و استانهای ایران قادر به از بینبردن آنها نیست... چیزی که رژیم بیش از هر چیز از آن میترسد و کابوس آنرا دارد قیام مردمی و برپایی یک جمهوری دموکراتیک در ایران است».
ژان پیر برار، نماینده و شهردار پیشین مونتروی، سخنران دیگر این کنفرانس با اشاره به نفرت مردم از شاه و شیخ و فرصتطلبی میوهچینان و خیانتکارانی که هیچ بهایی در میدان مبارزه نپرداختهاند گفت: «ما با همه کسانی که آمادهاند از برنامهٔ ۱۰مادهیی مریم رجوی حمایت کنند، حرکت میکنیم و تا زمانی که رژیم سقوط نکند و ایرانیان نتوانند نظامی را که خودشان انتخاب میکنند، برپا کنند، به راهمان ادامه خواهیم داد».
در این کنفرانس رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت طی سخنانی با اشاره به موضوع کنفرانس، گفت: «من امروز آمدهام بگویم که پایان دادن به جنگافروزی و تروریسم آخوندها میسر است. راهحل سرنگونی این رژیم بهدست مردم و مقاومت ایران است. این هدف، در دسترس است». خانم رجوی افزود: «در ۱۵سال گذشته ۵بار اکثریت نمایندگان پارلمان فرانسه از مقاومت ایران حمایت کردهاند. آنها با هزاران قانونگذار دیگر در سراسر جهان تأکید کردهاند که نادیده انگاشتن مقاومت، اشتباه سیاسی بزرگی است. اما برخلاف نمایندگان مردم اروپا، سیاستمداران رسمی، مسیر دیگری را انتخاب کردهاند. در نتیجه با مصونیت دادن به رژیم اعدام و قتلعام از شروع امسال حدود ۸۵۰ اعدام در ایران انجام شده است».
خانم رجوی همچنین خاطرنشان کرد که شورای ملی مقاومت نه بهدنبال کسب قدرت بلکه در پی انتقال آن به مردم ایران است. مقاومت ما نبردی است برای آزادی و برابری زن و مرد ایرانی.