۱۴۰۳ آذر ۲۶, دوشنبه

کنفرانس در سنای آمریکا

                                                   سخن روز

پس از کنفرانسی که با عنوان «سیاست ایران: مقابله با جنگ و تروریسم رژیم ایران، پیشبرد جمهوری آزاد و غیراتمی» در سنای آمریکا برگزار گردید، فاکس نیوز (۲۲آذر) گزارش کرد: «با سقوط بشار اسد در سوریه و نزدیک شدن به تغییرات در کاخ سفید، موج جدیدی از امیدواری برای سرنگونی رژیم در ایران ایجاد شده است. مریم رجوی و سناتورهای آمریکایی در اظهاراتی از لزوم تغییر رژیم در ایران سخن گفته‌اند. مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران، اظهار داشت: "مردم عمیقاً ناراضی و خشمگین ایران به همراه کانون‌های شورشی که بخشی از ارتش آزادی و نیروی اصلی تحول در ایران هستند، در حال تدارک یک قیام سازمان‌یافته هستند"».

در این کنفرانس که سناتورها از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه و هم‌چنین شخصیتهای آمریکایی و دیپلماتها در آن شرکت داشتند، سناتور تد کروز، عضو کمیته‌های خارجی و قضایی گفت: «رژیم ایران ضعیف است. آنها ترسیده‌اند و من به شما می‌گویم که مدت‌هاست من با اشتیاق، به‌طور واضح خواهان تغییر رژیم در ایران بوده‌ام. خامنه‌ای سقوط خواهد کرد. آخوندها سقوط خواهند کرد و ما شاهد انتخابات آزاد و دموکراتیک در ایران خواهیم بود. آزادی در راه است و می‌تواند با سرعتی بیاید که تقریباً همه را شگفت‌زده کند. فقط از بشار اسد بپرسید!»

سخنران دیگر این کنفرانس سناتور تام تیلس، عضو کمیته‌های قضایی، مالی و امور بازنشستگان نظامی سنای آمریکا با اشاره به تحولات اخیر و فرصت تاریخی برای مردم ایران گفت: «من این موضوع را چندین دهه مطالعه کرده‌ام و باور دارم که، خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب، می‌داند که چقدر قدردان رهبری او طی چند دهه و بینش او برای یک انتقال صلح‌آمیز هستم؛ انتقالی که نه به‌قدرت‌گیری مجموعه جدیدی از رهبران، بلکه به توانمندسازی مردم ایران منجر شود».

مارک گینزبرگ، سفیر پیشین آمریکا در مراکش نیز که مدیریت کنفرانس را برعهده داشت، از یک «لحظه تاریخی» سخن به میان آورد و گفت: «من عادت ندارم از عبارت“ نقطه عطف ”استفاده کنم، اما این به‌واقع یکی از آن لحظات نادر است که این رژیم در موقعیت دفاعی و ضعیف قرار دارد. جهان شاهد تحولی است که یک‌بار در طول عمر هر فرد رخ می‌دهد».

سناتور جین شهین، رئیس جدید دموکراتها در کمیتهٴ روابط خارجی سنا ۴دهه مقاومت مردم ایران در برابر استبداد مذهبی به‌ویژه پایداری مجاهدان اشرفی را مورد تأکید قرارداد و گفت: «مردم ایران تجربه کرده‌اند که تعهد و پایداری برای مقابله با استبداد تا چه اندازه ضروری است».

سناتور کوری بوکر، از رهبری حزب دموکرات در سنای آمریکا با اشاره به حمایت دوحزبی از مقاومت ایران در کنگره آمریکا، گفت: «ما باید از ایرانیان در تبعید که به‌ویژه در اشرف۳ پناه گرفته‌اند حمایت کنیم آنها شایستهٔ حقوق بنیادین خود هستند و ما باید با یکدیگر همکاری کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که این حقوق محترم شمرده شده و حمایت می‌شوند».

وی تأکید کرد: «تا زمانی که من سناتور ایالات‌متحده هستم و حتی فراتر از آن، تا زمانی که نفس می‌کشم، در کنار مردم ایران و مقاومت آنها در برابر سرکوب و بی‌عدالتی ایستاده‌ام».

خانم رجوی در سخنرانی آنلاین خود در این کنفرانس ضمن تشریح نقشه‌مسیر مقاومت برای برپایی یک جامعهٔ آزاد و دموکراتیک گفت: «راه‌حل صحیح و واقعی سرنگونی این رژیم به دست مردم و مقاومت ایران است. تا آنجا که به نقش جامعه بین‌المللی برمی‌گردد، عنصر کانونی؛ به‌رسمیت شناختن حق مردم ایران برای سرنگونی رژیم و نقش تعیین‌کننده مقاومت است. در ایران مقاومتی سازمان‌یافته و آلترناتیوی با حمایت گسترده اجتماعی وجود دارد که برنامه سیاسی اعلام شده دارد. از جامعه جهانی و به‌خصوص ایالات متحده انتظار می‌رود که رژیم حاکم بر ایران را به‌خاطر سرکوب گسترده در داخل ایران و تروریسم، جنگ‌طلبی و سلاح اتمی و برنامه موشکی‌اش مورد حسابرسی قرار دهد. جامعه بین‌المللی باید در کنار مردم ایران و مبارزه آنها برای آزادی بایستد».