۱۴۰۳ آذر ۲۵, یکشنبه

ژنرال جیمز جونز: تغییر دگرگون‌کننده در سوریه باید برای مردم ایران این‌را به ارمغان بیاورد که تغییر در خاورمیانه حقیقتاً امکان‌پذیر است


ژنرال جیمز جونز

تغییر دگرگون‌کننده در حکومت سوریه

باید برای مردم ایران این‌را به‌ارمغان بیاورد که

تغییر در خاورمیانه حقیقتاً امکان‌پذیر است


سرنگونی یک رژیم یک چیز است

اما برخورداری از یک برنامه خوب

برای روز بعد از سرنگونی رژیم چیز دیگری است


امروز ما باید بار دیگر مثل سوریه بر این ایده متعهد بشویم

که تغییر در ایران در راه است

یک تغییر دموکراتیک واضح بر اساس ۱۰ اصل خانم رجوی

که همیشه آن‌را اصول جفرسونی نامیده‌ام


پیشنهاد می‌کنم در آینده نزدیک مردم ایران کتابی دریافت کنند

که شامل دو بخش باشد بخش اول برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی خانم رجوی است

و بخش دوم قانون اساسی جدید حکومت ایران است


امیدوارم این کتاب‌ها با برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی یک یادآوری باشد از این‌که

این یک دموکراسی جفرسونی است که دربارهٔ آن صحبت می‌کنیم


کنفرانس در سنای آمریکا ـ مقابله با جنگ و تروریسم رژیم -۲۱آذر۱۴۰۳

ژنرال جیمز جونز - مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید (۲۰۱۰)

خانم‌ها و آقایان، افتخار می‌کنم که بار دیگر اینجا هستم.


خانم‌ها و آقایان، افتخار می‌کنم که بار دیگر اینجا هستم.
فکر می‌کنم این یازدهمین سالی است که با این کارزار شگفت‌انگیز و این تلاش برای سرنگونی یک رژیم ظالم همراه هستم که چنین خساراتی به جهان وارد کرده است و هنوز هم پتانسیل ایجاد آشوب در بسیاری از نقاط جهان را دارد.

خانم‌ها و آقایان، به‌ویژه جوانان حاضر در اینجا، ما امروز درگیر نبردی میان حکومت‌های استبدادی و دموکراسی‌ها هستیم.

و تنها راهی که پیروز می‌شویم این است که ایالات متحده و دوستان و متحدانش متحد شوند و موفق شوند و اطمینان حاصل کنند که دشمنان بالقوه ما عزم ما را اشتباه نمی‌فهمند یا فکر نمی‌کنند که ما فاقد عزم هستیم.

هیچ‌کجا این موضوع به‌اندازه اتفاقات جاری در خاورمیانه مهم نیست. رژیم در ایران «سر مار» است

این هفته، شاهد یک تغییر دگرگون‌کنندهٔ دیگر در حکومت سوریه بودیم. باید دید این به چه معناست، اما آنچه باید برای مردم ایران به‌ارمغان بیاورد این است که تغییر در خاورمیانه حقیقتاً امکان‌پذیر است. ممکن است مستلزم صبر باشد، اما خواهد آمد و فکر می‌کنم اگر من یک شهروند ایران و مخالف این رژیم بودم، امروز بسیار دلگرم می‌شدم که بدانم این به‌واقع امکان‌پذیر است.

تغییر در دولت ایالات متحده که به‌زودی اتفاق خواهد افتاد، باعث ایجاد تغییرات فوق‌العاده جدیدی در جغرافیای سیاسی منطقه شده است. یکی از درس‌هایی که همه سخنرانان به آن اشاره کرده‌اند، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، این است که در رابطه با رژیم ایران، مماشات کارساز نیست. همین و بس. مماشات کارساز نیست. به عبارت دیگر رژیم ایران هیچ ظرافتی ندارد. در نحوه برقراری ارتباط با این رژیم مشخص، هیچ اشتباهی نباید وجود داشته باشد. ظهور رهبری جدید ایالات‌متحده چیزی است که به‌زودی اتفاق خواهد افتاد.

این یکی از ابزارهایی است که ما می‌توانیم برای نفوذ جهانی به آن تکیه کنیم. تأکید مجدد بر لزوم داشتن دوستان و متحدان، بسیار مهم خواهد بود. همان‌طور که پیش می‌رویم، فکر می‌کنم برای دستیابی و تحقق تغییر رژیم در ایران، مشارکت‌های عمومی و خصوصی بسیار مهم خواهد بود. سرنگونی یک رژیم یک چیز است، اما داشتن یک برنامه خوب برای روز بعد از سرنگونی آن رژیم چیز دیگری است. اشتباه نکنید. رژیم ایران در لبهٔ پرتگاه است، اما هم‌چنان یک حکومت بسیار خطرناک است. امیدوارم که ما ایده مماشات را رد کنیم و به‌دنبال این نباشیم که یک رهبر «مدره» در ایران بتواند به‌نوعی ظهور کند. این یک رویا و توهم است که اعتبار ندارد. ما بارها و بارها در این مسیر قدم گذاشته‌ایم و اکنون زمان آن است که یک سیاست قوی را به‌اجرا بگذاریم که در راستای تغییر رژیم تأثیرگذار باشد، آن‌هم در حالی که از شکست‌های گذشته فاصله می‌گیریم.

متشکرم.

رئیس‌جمهور بایدن گفته است که اجازه نخواهد داد (رژیم) ایران به سلاح اتمی دست یابد. این اظهارات عواقبی دارند. این اظهارات معانی واقعی دارند. اما باید از برنامه‌یی برخوردار باشید تا در صورت ناکامی، توانایی پشتیبانی از آن اظهارات را داشته باشید. در سالی که گذشت در پاریس و برلین، ما شاهد نمایش قدرتمندی از حمایت و اعلام اهداف از سوی آمریکایی‌ها، کانادایی‌ها و کشورهای اروپایی در پاریس بودیم. در برلین، هم‌زمان، ۵۰هزار نفر در حمایت از شورای ملی مقاومت و رهبری خانم رجوی، راهپیمایی کردند. امروز، ما باید بار دیگر مثل سوریه، بر این ایده متعهد بشویم که تغییر در ایران در راه است. یک تغییر دموکراتیک واضح بر اساس ۱۰ اصل خانم رجوی، که همیشه آن‌را اصول جفرسونی نامیده‌ام.

پس در سال ۲۰۲۵، چه باید کرد؟ اول، ادامه آگاهی‌بخشی رسانه‌های آمریکایی و مردم آمریکا در مورد شورای ملی مقاومت، آنچه هست و نیست و آرزوها و امیدهای آن.

دوم، ادامه ایجاد یک پشتیبانی در کنگره برای ایران دموکراتیک و آزاد، همان‌طور که توسط سناتورهای حاضر در اینجا مطرح شد.

سوم، همان‌طور که خانم رجوی گفتند، به مردم ایران امید بدهید که تغییر در راه است و در مورد انتظارات برای روز پس از سرنگونی رژیم صحبت کنید.

چهارم، به میزان ممکن تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران را افزایش بدهید؛ من توصیه می‌کنم که این موضوع قویاً مورد بررسی قرار گیرد. و پنجم، به هیچ‌وجه اجازه ندهید (رژیم) ایران سلاح اتمی و قابلیت حمل آنها را توسعه دهد.

خانم‌ها و آقایان، ما در دوران خطرناکی زندگی می‌کنیم، اما دوران خطرناک هم‌چنین فرصت‌های بزرگی به‌همراه دارد.

ایران اکنون به آنچه واقعاً هست شناخته می‌شود. شورای ملی مقاومت به تدریج توسط ایالات متحده و رسانه‌های جهانی به‌عنوان صدای اپوزیسیون برای آینده ایران شناخته می‌شود. من یک کتاب کوچک با خودم دارم. این اعلامیه استقلال و قانون اساسی ایالات‌متحده است. این سوگند ریاست‌جمهوری است که رئیس‌جمهور ادا می‌کند و افسران نظامی آمریکایی آن‌را حمل می‌کنند. پیشنهاد می‌کنم که در آینده نزدیک، مردم ایران کتابی دریافت کنند که شامل دو بخش باشد. بخش اول برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی خانم رجوی است.

و بخش دوم قانون اساسی جدید حکومت ایران است. و امیدوارم این کتاب‌ها با برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی یک یادآوری باشد از این‌که این یک دموکراسی جفرسونی است که دربارهٔ آن صحبت می‌کنیم.

این یک مسألهٔ دوجانبه است و مسأله‌یی است که هیچ آمریکایی نمی‌تواند آن‌را انکار کند. بسیار متشکرم