۱۴۰۳ آذر ۲۵, یکشنبه

کنفرانس در سنای آمریکا - سخنرانیهای ژنرال جیمز جونز، ژنرال کیت کلاگ، سام براون‌بک، ژنرال تاد وولترز و محمد عبدالله حضرمی ------ قسمت اول ------


 سنای آمریکا – تالار تاریخی کندی کاکس کنفرانس با حضور سناتورها از هر دو حزب و شخصیت‌های برجستهٔ آمریکایی

سنای آمریکا – تالار تاریخی کندی کاکس


کنفرانس با حضور سناتورها از هر دو حزب

و شخصیت‌های برجستهٔ آمریکایی

«سیاست ایران: مقابله با جنگ و تروریسم رژیم

پیشبرد جمهوری آزاد و غیراتمی»

۲۱ آذر ۱۴۰۳


سخنرانی‌های

سناتور تام تیلس عضو کمیته‌های قضایی و مالی سنای آمریکا از حزب جمهوری‌خواه

سناتور جین شهین رئیس جدید دموکراتها در کمیتهٔ روابط خارجی سنا

سناتور کوری بوکر از رهبری حزب دموکرات در سنای آمریکا

سناتور تد کروز عضو کمیته‌های خارجی و قضایی سنای آمریکا از حزب جمهوری‌خواه

سفیر سام براونبک سفیر آمریکا برای آزادی مذهبی (۲۰۲۱)

فرماندار و سناتور پیشین ایالت کانزاس

ژنرال کیت کلاگ مشاور امنیت ملی معاون رئیس‌جمهور مایک پنس (۲۰۲۱)

ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور (۲۰۱۰)

ژنرال تاد وولترز فرمانده ناتو و نیروهای آمریکا در اروپا (۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲)

مارک گینزبرگ سفیر پیشین آمریکا در مراکش

محمد عبدالله حضرمی سفیر یمن در آمریکا، وزیر خارجه یمن (۲۰۲۰)

ژنرال جیمز جونز

تغییر دگرگون‌کننده در حکومت سوریه

باید برای مردم ایران این‌را به‌ارمغان بیاورد که

تغییر در خاورمیانه حقیقتاً امکان‌پذیر است

سرنگونی یک رژیم یک چیز است

اما برخورداری از یک برنامه خوب

برای روز بعد از سرنگونی رژیم چیز دیگری است

امروز ما باید بار دیگر مثل سوریه بر این ایده متعهد بشویم

که تغییر در ایران در راه است

یک تغییر دموکراتیک واضح بر اساس ۱۰ اصل خانم رجوی

که همیشه آن‌را اصول جفرسونی نامیده‌ام

پیشنهاد می‌کنم در آینده نزدیک مردم ایران کتابی دریافت کنند

که شامل دو بخش باشد بخش اول برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی خانم رجوی است

و بخش دوم قانون اساسی جدید حکومت ایران است

امیدوارم این کتاب‌ها با برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی یک یادآوری باشد از این‌که

این یک دموکراسی جفرسونی است که دربارهٔ آن صحبت می‌کنیم


کنفرانس در سنای آمریکا ـ مقابله با جنگ و تروریسم رژیم -۲۱آذر۱۴۰۳

ژنرال جیمز جونز - مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید (۲۰۱۰)

خانم‌ها و آقایان، افتخار می‌کنم که بار دیگر اینجا هستم.

فکر می‌کنم این یازدهمین سالی است که با این کارزار شگفت‌انگیز و این تلاش برای سرنگونی یک رژیم ظالم همراه هستم که چنین خساراتی به جهان وارد کرده است و هنوز هم پتانسیل ایجاد آشوب در بسیاری از نقاط جهان را دارد.

خانم‌ها و آقایان، به‌ویژه جوانان حاضر در اینجا، ما امروز درگیر نبردی میان حکومت‌های استبدادی و دموکراسی‌ها هستیم.

و تنها راهی که پیروز می‌شویم این است که ایالات متحده و دوستان و متحدانش متحد شوند و موفق شوند و اطمینان حاصل کنند که دشمنان بالقوه ما عزم ما را اشتباه نمی‌فهمند یا فکر نمی‌کنند که ما فاقد عزم هستیم.

هیچ‌کجا این موضوع به‌اندازه اتفاقات جاری در خاورمیانه مهم نیست. رژیم در ایران «سر مار» است

این هفته، شاهد یک تغییر دگرگون‌کنندهٔ دیگر در حکومت سوریه بودیم. باید دید این به چه معناست، اما آنچه باید برای مردم ایران به‌ارمغان بیاورد این است که تغییر در خاورمیانه حقیقتاً امکان‌پذیر است. ممکن است مستلزم صبر باشد، اما خواهد آمد و فکر می‌کنم اگر من یک شهروند ایران و مخالف این رژیم بودم، امروز بسیار دلگرم می‌شدم که بدانم این به‌واقع امکان‌پذیر است.

تغییر در دولت ایالات متحده که به‌زودی اتفاق خواهد افتاد، باعث ایجاد تغییرات فوق‌العاده جدیدی در جغرافیای سیاسی منطقه شده است. یکی از درس‌هایی که همه سخنرانان به آن اشاره کرده‌اند، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، این است که در رابطه با رژیم ایران، مماشات کارساز نیست. همین و بس. مماشات کارساز نیست. به عبارت دیگر رژیم ایران هیچ ظرافتی ندارد. در نحوه برقراری ارتباط با این رژیم مشخص، هیچ اشتباهی نباید وجود داشته باشد. ظهور رهبری جدید ایالات‌متحده چیزی است که به‌زودی اتفاق خواهد افتاد.

این یکی از ابزارهایی است که ما می‌توانیم برای نفوذ جهانی به آن تکیه کنیم. تأکید مجدد بر لزوم داشتن دوستان و متحدان، بسیار مهم خواهد بود. همان‌طور که پیش می‌رویم، فکر می‌کنم برای دستیابی و تحقق تغییر رژیم در ایران، مشارکت‌های عمومی و خصوصی بسیار مهم خواهد بود. سرنگونی یک رژیم یک چیز است، اما داشتن یک برنامه خوب برای روز بعد از سرنگونی آن رژیم چیز دیگری است. اشتباه نکنید. رژیم ایران در لبهٔ پرتگاه است، اما هم‌چنان یک حکومت بسیار خطرناک است. امیدوارم که ما ایده مماشات را رد کنیم و به‌دنبال این نباشیم که یک رهبر «مدره» در ایران بتواند به‌نوعی ظهور کند. این یک رویا و توهم است که اعتبار ندارد. ما بارها و بارها در این مسیر قدم گذاشته‌ایم و اکنون زمان آن است که یک سیاست قوی را به‌اجرا بگذاریم که در راستای تغییر رژیم تأثیرگذار باشد، آن‌هم در حالی که از شکست‌های گذشته فاصله می‌گیریم.

متشکرم.

رئیس‌جمهور بایدن گفته است که اجازه نخواهد داد (رژیم) ایران به سلاح اتمی دست یابد. این اظهارات عواقبی دارند. این اظهارات معانی واقعی دارند. اما باید از برنامه‌یی برخوردار باشید تا در صورت ناکامی، توانایی پشتیبانی از آن اظهارات را داشته باشید. در سالی که گذشت در پاریس و برلین، ما شاهد نمایش قدرتمندی از حمایت و اعلام اهداف از سوی آمریکایی‌ها، کانادایی‌ها و کشورهای اروپایی در پاریس بودیم. در برلین، هم‌زمان، ۵۰هزار نفر در حمایت از شورای ملی مقاومت و رهبری خانم رجوی، راهپیمایی کردند. امروز، ما باید بار دیگر مثل سوریه، بر این ایده متعهد بشویم که تغییر در ایران در راه است. یک تغییر دموکراتیک واضح بر اساس ۱۰ اصل خانم رجوی، که همیشه آن‌را اصول جفرسونی نامیده‌ام.

پس در سال ۲۰۲۵، چه باید کرد؟ اول، ادامه آگاهی‌بخشی رسانه‌های آمریکایی و مردم آمریکا در مورد شورای ملی مقاومت، آنچه هست و نیست و آرزوها و امیدهای آن.

دوم، ادامه ایجاد یک پشتیبانی در کنگره برای ایران دموکراتیک و آزاد، همان‌طور که توسط سناتورهای حاضر در اینجا مطرح شد.

سوم، همان‌طور که خانم رجوی گفتند، به مردم ایران امید بدهید که تغییر در راه است و در مورد انتظارات برای روز پس از سرنگونی رژیم صحبت کنید.

چهارم، به میزان ممکن تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران را افزایش بدهید؛ من توصیه می‌کنم که این موضوع قویاً مورد بررسی قرار گیرد. و پنجم، به هیچ‌وجه اجازه ندهید (رژیم) ایران سلاح اتمی و قابلیت حمل آنها را توسعه دهد.

خانم‌ها و آقایان، ما در دوران خطرناکی زندگی می‌کنیم، اما دوران خطرناک هم‌چنین فرصت‌های بزرگی به‌همراه دارد.

ایران اکنون به آنچه واقعاً هست شناخته می‌شود. شورای ملی مقاومت به تدریج توسط ایالات متحده و رسانه‌های جهانی به‌عنوان صدای اپوزیسیون برای آینده ایران شناخته می‌شود. من یک کتاب کوچک با خودم دارم. این اعلامیه استقلال و قانون اساسی ایالات‌متحده است. این سوگند ریاست‌جمهوری است که رئیس‌جمهور ادا می‌کند و افسران نظامی آمریکایی آن‌را حمل می‌کنند. پیشنهاد می‌کنم که در آینده نزدیک، مردم ایران کتابی دریافت کنند که شامل دو بخش باشد. بخش اول برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی خانم رجوی است و

بخش دوم قانون اساسی جدید حکومت ایران است. و امیدوارم این کتاب‌ها با برنامهٔ ۱۰ ماده‌یی یک یادآوری باشد از این‌که این یک دموکراسی جفرسونی است که دربارهٔ آن صحبت می‌کنیم.

این یک مسألهٔ دوجانبه است و مسأله‌یی است که هیچ آمریکایی نمی‌تواند آن‌را انکار کند. بسیار متشکرم.


ژنرال کیت کلاگ

ما در طول ۴۵ سال گذشته دربارهٔ ایران اشتباه کرده‌ایم و فکر می‌کنم که رئیس‌جمهور ترامپ سرانجام شروع به تصحیح آن کرد به‌خصوص امروز ضروریست به این شناخت برسیم که سیاست‌های قبلی در قبال رژیم ایران به  هدف اعلام‌شدهٔ خود دست نیافته است یعنی به یک ایران دموکراتیک مسیر پیش رو فشار مستمر بر رژیم ایران چه از نظر سیاسی چه منطقه‌یی و به‌صورت جمعی با همه متحدانمان در منطقه است این رژیم در آستانهٔ سقوط است


ژنرال کیت کلاگ - مشاور امنیت ملی معاون رئیس‌جمهور مایک پنس (۲۰۲۱)

ممنونم که امروز مرا همراه خود دارید و به‌واقع از شما قدردانی می‌کنم. می‌دانید، اظهاراتی که قرار است مطرح کنیم، به‌طرز فوق‌العاده‌یی هماهنگ هستند. ما از قبل با هم دیدار نکرده و مطالب دیگران را از قبل در اختیار نداشته‌ایم، اما همه این نظرات به‌صورت متوالی و با انسجامی بیان می‌شوند که به‌نظرم مهم است و این اهمیت دارد که امروز به آن بپردازیم.

بنابراین، از شما سپاسگزارم که اجازه دادید در این کنفرانس باشم. می‌دانید، من از سال ۱۳۵۷ کار بر روی موضوع ایران را شروع کردم و شما شنیدید که سناتور تیلس گفت او نیز در همان زمان با موضوع ایران در ارتباط قرار گرفته است.

من معتقدم که ما (رژیم) ایران را در ۴۵سال اخیر دست‌کم گرفته‌ایم. ما درست عمل نکرده‌ایم. به‌عنوان یک نظامی سابق، گاهی اوقات از پیشینه نظامی خودم استفاده می‌کنم. کتاب کلاسیکی وجود دارد که توسط سون تزو نوشته شده و به ۵۰۰سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد. امروز نیز این گفتهٔ او درست است. او می‌گوید: «اگر خودت را بشناسی و دشمن خود را بشناسی، هیچ‌گاه در خطر نخواهی بود. اما اگر خودت را بشناسی و دشمن را نشناسی، شانس برد و باخت اساساً برابر است».

ما به‌طور مداوم در طول ۴۵ سال گذشته درباره ایران اشتباه کرده‌ایم و فکر می‌کنم که رئیس‌جمهور ترامپ سرانجام شروع به تصحیح آن کرد. ما همیشه فرض می‌کردیم که وقتی به سران رژیم ایران نگاه می‌کنیم، آنها در واقع تحت پوش «دموکرات‌های جفرسونی» عمل می‌کنند. ما اشتباه کردیم و این مشکل هم جمهوری‌خواهان و هم دموکراتها بوده است.

فکر می‌کنم باید به این شناخت سخت برسیم و این به‌خصوص امروز ضروریست که سیاست‌های قبلی در قبال رژیم ایران به هدف اعلام‌شدهٔ خود دست نیافته است، یعنی به یک ایران دموکراتیک.

به‌یاد آوردم آنچه برنده مرحوم جایزه پولیتزر به‌نام ویل دورانت گفت. او در یک رسالهٔ ۱۱ جلدی درباره تاریخ تمدن نوشت: «ما گویی بر این فرض کار می‌کنیم که اگر به دیگران خوبی کنیم، آنها هم به ما خوبی خواهند کرد». و ادامه داد: «من می‌توانم به شما بگویم در ۴۰۰۰سال گذشته، هیچ شواهدی برای حمایت از این دیدگاه وجود نداشته است».

و حالا برگردیم به تجزیهٔ این موضوع، زیرا این شامل هر دو حزب می‌شود. در دوران رئیس‌جمهور کلینتون، ما یک تحریم تجاری ساده داشتیم، زیرا به‌دنبال یک آخوند معتدل برای رهبری رژیم ایران بودیم. در آن زمان مدیر سابق اطلاعات مرکزی که سپس وزیر دفاع شد، باب گیتس نوشت: «آخوند معتدل در ایران وجود ندارد».

جرج بوش در سال ۲۰۰۲ رژیم ایران را در سخنرانی سالانه‌اش بخشی از محور شر نامید و ما آنها را به‌دلیل اقداماتشان محکوم کردیم. رئیس‌جمهور اوباما به‌قدرت رسید و تحریم‌های بوش را لغو کرد، حتی نامه‌یی به ولی‌فقیه ارسال کرد و همکاری دائمی بین دو کشور را اعلام کرد. این اشتباه بود. سناتور کری وزیر خارجهٔ وقت و فرستادهٔ ویژه راب مالی را داشتیم که به‌تازگی با مشکلاتی مواجه شده است؛ او نوع بازرسی‌هایی را که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهیم داشت کم‌اهمیت جلوه داد. ما فکر می‌کردیم آنها قصد توسعه یک برنامه اتمی صلح‌آمیز دارند. اما امروز، آنها ایزوتوپ‌ها را با غنای بالای ۸۵ درصد غنی‌سازی می‌کنند. وقتی به ۹۰ درصد برسید، اورانیوم به درجه تسلیحاتی تبدیل می‌شود. حداکثر کاربرد صلح‌آمیز اورانیوم غنی‌شده بین ۵ تا ۶ درصد است. پس آنها باید هدف دیگری داشته باشند. بعد از آن توافق مطرح شد، حتی چاک شومر نیز مخالفت کرد و گفت این یک معامله خوب نیست. سپس یک توافق اجرایی ریاست‌جمهوری تصویب‌نشده داشتند که یک پیمان نبود. این برای ما وقتی پرزیدنت ترامپ روی کار آمد تأثیر خوبی داشت، چون پرزیدنت ترامپ را قادر ساخت از برجام توافق اتمی با رژیم ایران خارج شود. در دوران دولت ترامپ، ما اساساً گفتیم که این موقعیت خوبی نیست و می‌خواستیم از آن فاصله بگیریم. در سال۲۰۱۸ برنامه‌یی به‌نام «فشار حداکثری» بر رژیم ایران را آغاز کردیم. این به‌لحاظ اقتصادی به‌تدریج تأثیرگذار بود. در دورهٔ اول دولت ترامپ، حتی افرادی در داخل دولت داشتیم که فکر می‌کردند این یک مسیر اشتباه است؛ به سخنان قبلی‌ام دربارهٔ «دموکرات‌های جفرسونی» مراجعه کنید!

اما این فشار مؤثر واقع شد، برای مثال، صادرات نفت ایران از بیش از ۲ میلیون بشکه در روز به تنها ۴۰۰ هزار بشکه صادرات در روز کاهش یافت. ما هم‌چنان به پس‌زدن آنها ادامه دادیم، از جمله حذف فرمانده سپاه قدس، قاسم سلیمانی، پس از اقدامات او در تلاش برای حمایت از حمله به سفارت ایالات‌متحده در روز سال نو ۲۰۲۰.

اما رئیس‌جمهور بایدن آمد و به‌نحوی همهٔ اقدامات ما را معکوس کرد. دوباره اشاره می‌کنم به نگاه ما به ماهیت واقعی آنها.

اما خبر خوب این است که جهان در حال تغییر است. آنچه در هفتهٔ اخیر در سوریه و آنچه را که در سوریه رخ داده و می‌دهد تجزیه و تحلیل می‌کنیم و می‌بینیم که در ایران و روسیه هم چه چیزی رخ داده. روسیه نتوانست به وقایع سوریه واکنش نشان دهد. بنابراین، همه مشکلات در حال تغییر است. در هفته و ماه‌های اخیر، ما شاهد تغییراتی در جهان هستیم و این تغییرات مثبت هستند و به‌نظرم ما باید به آن اشراف داشته باشیم. پس مسیر پیش رو این است: فشار مستمر بر رژیم ایران، چه از نظر سیاسی، چه منطقه‌یی و به‌صورت جمعی با همه متحدانمان در منطقه. هم‌چنین قدرت رسانه‌ها باید هم‌چنان بر فشار خود ادامه دهد و مزیت خود را در برابر (رژیم) ایران حفظ کند. این رژیم در آستانه سقوط است، خیلی متشکرم.