کارلو چیچولی و ترمان ترچ
مصاحبهٔ سیمای آزادی با
کارلو چیچولی نمایندهٔ پارلمان اروپا از ایتالیا
سؤال: سلام آقای چیچولی گرامی
نخست میخواستم دربارهٔ کنفرانس با حضور بسیاری نمایندگان پارلمان اروپا و خانم رجوی در بروکسل از شما بپرسم. نظر شما دربارهٔ آن جلسه چیست؟
کارلو چیچولی – نمایندهٔ پارلمان اروپا از ایتالیا
چیچولی: جلسهٔ هفته گذشته در پارلمان اروپا که با حضور خانم مریم رجوی برگزار شد، رویدادی بسیار مهم بود. این جلسه، بهطور معناداری نشاندهنده شناسایی جنبش مقاومت ایران و اپوزیسیون علیه رژیم آخوندها در چهارچوب نهادهای دموکراتیک پارلمان اروپا است. بهوضوح میتوان پیشبینی کرد که در ماههای آینده، تغییراتی آشکار خواهند شد که ناشی از این نقطهعطف تاریخی هستند. انتخاب رئیسجمهور جدید ایالاتمتحده، دونالد ترامپ و تشکیل اکثریتی جدید در پارلمان اروپا که شامل دو کمیسر راست میانه با مواضع شفاف درباره ایران است، دو عنصر کلیدی هستند.
علاوه بر این تحولات، آگاهی فزایندهیی نسبت به آزار و سرکوب حقوق زنان ایرانی شکل گرفته است. این موضوع بهویژه در اعتراضات اخیر زنان مشهود است، زنانی که با شجاعت بسیار رژیم را به چالش میکشند و در معرض اقدامات تلافیجویانه قرار میگیرند.
سؤال: سیاست اتحادیه اروپا در قبال ایران و مردم ایران چه باید باشد؟
چیچولی: اول از همه، باید پذیرش برنامهٔ ۱۰ مادهیی شورای ملی مقاومت ایران باشد. این اصول، نقاط شروع بسیار مهمی هستند و بهعنوان پایههای حقوق مردم ایران و روابط با غرب و جهان آزاد عمل میکنند. جنبه دیگر، اعمال فشار شدید بر رژیمی است که با مشکلات اقتصادی روبهرو بوده و حمایت مردم را از دست داده است.
در شرایط کنونی، نه سپاه پاسداران و نه شبهنظامیان و احزاب طرفدار رژیم، قدرت گذشته را ندارند و نارضایتی داخلی بسیار زیاد است. ما معتقدیم هنگامی که این شکافها در ساختارهای سیاسی خودشان عمیقتر شود، فشارهای خارجی غیرقابل تحمل خواهد شد و در نهایت تغییر رژیم محقق میشود.
سؤال: در پایان مصاحبه، پیام شما به مردم ایران چیست؟
چیچولی: پیام من مقاومت است. مردم ایران ۴۵سال است که در برابر سرکوب مقاومت میکنند. ما معتقدیم که در این مدت، نوعی مقاومت درونی قوی در جامعه مدنی، مدارس، میان جوانان و بهویژه در میان زنان شکل گرفته است که اکنون بهوضوح در حال تبدیلشدن به اکثریت در کشور است.
پیام من در یک جمله از یوهان ولفگانگ گوته، نمایشنامهنویس و نویسنده بزرگ آلمانی خلاصه میشود: «جسارت کنید، پافشاری کنید، مقاومت کنید». دیر یا زود، اتفاقی رخ خواهد داد. این جمله متعلق به قرن ۱۸ است، اما همچنان در دنیای امروز نیز حقیقی و معنادار است.
مصاحبهٔ سیمای آزادی با
هرمان ترتچ عضو کمیسیون خارجی پارلمان اروپا از اسپانیا
نایبرئیس گروه میهنپرستان برای اروپا
هرمان ترتچ – نمایندهٔ پارلمان اروپا از اسپانیا، عضو کمیسیون خارجی
هرمان ترتچ - نمایندهٔ پارلمان اروپا، نایبرئیس گروه میهنپرستان برای اروپا
مقدمه و سؤال: بینندگان عزیز سیمای آزادی همراه هستیم با آقای هرمان ترتچ نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا ایشون عضو کمیسیون خارجی این پارلمان هستند و مادر پارلمان اروپا در استراسبورگ با ایشون گفتگویی رو ترتیب دادیم.
سلام آقای ترتچ، به این مصاحبه خوش آمدید و از شما بابت وقتی که گذاشتید بسیار سپاسگزارم. شما آنچه را که در ایران توسط حکومت ایران صورت میگیرد و همچنین فعالیتهای اپوزیسیون ایران در خارج و مردم ایران در داخل را دنبال کردهاید. چه اقداماتی را به کمیسیون اروپا توصیه میکنید؟ اقدامات برای توقف نقض حقوقبشر و مقابله با مشکل تروریسم چه خواهد بود؟
هرمان ترتچ: خب اول از همه خیلی ممنون. فکر میکنم ما پنج سال است تأکید داریم و میدانیم که سپاه پاسداران یک سازمان تروریستی است و باید بهعنوان یک سازمان سازمان تروریستی شناسایی شود. ما باید این کار را انجام بدهیم؛ البته انجام نشده است. و ما باید خیلی واضح بگوییم، جوزپ بورل و گروهش در کمیسیون مخالف بودهاند و تقریباً بر سر انجام آن سنگاندازی کردهاند. اما فکر میکنم اکثریتی در این پارلمان برای آن وجود دارد و اعتقاد عمیق ما این است که باید این گام و گامهای دیگری را برای سختتر کردن موضعمان در قبال ایران برداریم. من فکر میکنم که این اتفاق در نهایت با رئیسجمهور ترامپ، زمانی که او بیاید، رخ خواهد داد. فکر میکنم اوضاع تغییر میکند و خواهد کرد، بهاین لحاظ که عوامل رژیم تروریستی حاکم ایران، بسیار بسیار تقلیل یافته و تضعیف شدهاند و ما باید با آمریکاییها موضع مشترکی اتخاذ کنیم و همچنین بهطور کلی جهان غرب، جهان آزاد باید موضع مشترکی اتخاذ کند که واقعاً موضع قاطعی در قبال ایران اتخاذ کند و به آینده نگاه کند. ما نمیتوانیم این رژیم را رها کنیم تا بیپایان حکومت کند، زیرا رژیمی است که درد و رنج بسیاری ایجاد میکند و یک رژیم بهواقع شکستخورده است. به تمام معنا شکستخورده است. سرکوب را بهنظر من در این دوران نمیتوانیم تحمل کنیم که مردم داخل کشور، فقط تحت ارعاب و یک استرس عظیم زندگی میکنند. وضعیت زنان و البته وضعیت کل مردم ایران را باید بهعنوان یک تمامیت دید و من فکر میکنم ما باید اقدامات بسیار بیشتری را از آنچه تاکنون انجام شده، در پیش بگیریم.
سؤال: حال بهطور خاص در مورد تروریسم رژیم، دوست شما، دکتر آلخو ویدال کودراس در نوامبر۲۰۲۳ هدف سوءقصد تروریستی قرار گرفت. همچنین شاهد افزایش تعداد سوءقصدهای تروریستی رژیم ایران در کشورهای مختلف اروپا بودهایم. چه احساسی در این مورد دارید که فردی مانند نایبرئیس پیشین همین پارلمان هدف چنین سوءقصدی قرار میگیرد؟ و خواهان چه اقداماتی هستید؟
هرمان ترتچ: خب جای تعجب نیست. چون این یک رژیم تروریستی است. یک رژیم تروریستی علیه مردم در داخل است، اما یک رژیم تروریستی در خارج هم هست. آنها از هر نوعی از تروریسم حمایت کردهاند؛ آنها اکنون همچنین از جنایتکاران معمولی در اروپا و خارج از اروپا برای انجام این نوع اقدامات تروریستی استفاده میکنند. از این نظر، آنها بسیار خطرناکند. بهعنوان مثال آلمان اقداماتی انجام داده و همهٔ کشورهای اروپایی باید اقدامات سختی در پیش بگیرند؛ اقداماتی در رابطه با سفارتخانهها، گروههای فرهنگی و غیره که لانههای عوامل ترور در جهان غرب هستند و ما باید بسیار مراقب باشیم و ما میدانیم که این بسیار خطرناک است، زیرا آنها افرادی هستند که بهواقع به زندگی انسانها اهمیتی نمیدهند. آنها مردم کشور خودشان را میکشند، پس چرا نباید به دیگران حمله نکنند که از آزادی در ایران و دموکراسی در ایران دفاع میکنند؟ از این نظر، من فکر میکنم ما باید علیه این رژیم، محکم، قاطع و متحد باشیم و من بسیار مطمئنم که در آیندهیی نزدیک، نه آیندهیی دور، بلکه در آیندهیی نزدیک، در نهایت شاهد سقوط این رژیم و تغییر برای بهتر شدن کل جهان خواهیم بود.
سؤال: مبارزه مردم ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟ آنها بارها و بارها قیام کردهاند. آخرین قیام بزرگ در سال ۱۴۰۱ بود. نظر شما در این مورد چیست و بهنظر شما برای توقف سرکوب رژیم چه باید کرد؟
هرمان ترتچ: خب، ما همواره شاهد قتلعامهایی بودهایم اکنون در ۵ تا ۱۰ سال گذشته، بسیاری از این موارد علیه دانشجویان، علیه زنان، علیه مردم عادی، علیه کارگران وجود داشته است. بنابراین این مبارزه علیه یک رژیم تروریستی است از طرف مردم و دانشجویان و سایرین. اما آنها از حمایتی که شایسته آن هستند برخوردار نبودهاند. اتحادیهٔ اروپا بهدلیل عوامل متعدد از جمله این بهاصطلاح «دوستی» آقای بورل با رژیم، ما اقدامات لازم را در پیش نگرفتهایم و من فکر میکنم زمان آن فرا رسیده است که ما این گامها را برداریم.
سؤال: در پایان مصاحبه، پیام شما برای کسانی که در داخل ایران مصاحبه شما را تماشا میکنند، چیست؟
هرمان ترتچ: ما مدتها در اروپا دیکتاتوری داشتهایم و یک پاپ کاتولیک داشتیم که گفت: «هرگز امید خود را از دست ندهید و بجنگید». بجنگید، زیرا شما هم مثل ما از حق آزاد بودن برخوردارید و شما اکنون سالهای سال سرکوب، ضرب و شتم و محاکمه شدهاید. شما بهواقع شایستهٔ همان آزادی هستید که ما اکنون از آن برخورداریم.
مصاحبه سیمای آزادی با کارلو چیچولی و هرمان ترتچ: نوامبر۲۰۲۴