جیمز جفری فرستاده پیشین ایالات متحده در موضوع سوریه و ائتلاف بینالمللی علیه داعش، تأکید کرد که «به دولت جو بایدن رئیسجمهوری منتخب» توصیه کرده است، «سیاستی را که دولت دونالد ترامپ در سوریه دنبال میکند، ادامه دهد چرا که این سیاست، «موفقیتآمیز» است.
جفری در مصاحبهای با روزنامه الشرق الاوسط گفت: «اولاً به این دلیل که ما هیچکدام از اشتباهات دولت باراک اوباما را مرتکب نشدیم و از همه عناصر قدرت، از جمله نیروی نظامی، استفاده کردیم.»
وی ادامه داد: «ما ننشستیم تا شاهد زیر پا گذاشتهشدن خطوط قرمز خود باشیم و استفاده رژیم از سلاحهای شیمیایی در سال 2013 را بی پاسخ بگذاریم.»
جفری افزود که کشورش در تلاش برای جلوگیری از «تثبیت حضور» ایران در سوریه، «حمایت لازم» از اسرائیل را میکند و «اسرائیلیها با کمک ما موفق شدند، مانع از ایجاد جای پای دومی برای ایران (مانند جنوب لبنان) در جنوب سوریه شوند و از تهدید اسرائیل و سایر کشورها با سیستم موشکی دوربرد جلوگیری کردیم».
او خاطر نشان کرد، ایران و نیروهایش باید در چارچوب «هرگونه توافق نهایی»، سوریه را ترک گویند.
فرستاده پیشین آمریکا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه روسیه «در باتلاق سوریه فرورفته»، افزود که روسها «میدانند که در باتلاق افتادهاند اما حتی اگر شما در یک باتلاق باشید، مثل ما که در ویتنام به این وضع افتادیم، درک این مسئله و اقدام بر اساس آن، زمان میبرد.
این وضعیت برای اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان و برای ایران در جنوب عراق در دهه هشتاد اتفاق افتاد. این درک و شناخت، سالها طول میکشد».
به گفته او آمریکا تا «تا زمانی که ایران این مسئله را درک کنند و با توافق در سوریه موافقت کنند» به فشار خود ادامه خواهد داد.
اودرپاسخ به پرسشی گفت:آمریکا حضورروسیه در سوریه و خروج ایران از این کشور را میپذیرد.
جفری درخصوص موضوع ادلب با اشاره به حمایت آمریکا، ناتو و اروپا از حضور ترکیه در شمال غربی سوریه گفت که اطمینان دارد، رژیم به دلیل حضور ارتش ترکیه، به ادلب باز نخواهد گشت. به گفته او «این کشور حدود 20 هزار و چه بسا 30 هزار سرباز در آنجا دارد. آنها (ترکها) توانایی جلوگیری از بازگشت نیروهای رژیم اسد به ادلب را دارند.»
جفری گفت: «اولین هدف ایران، حفظ اسد در قدرت بود. سپس آنها تصمیم گرفتند حضور خود در سوریه علیه اسرائیل و ترکیه، کشورهای عربی و نظام منطقهای به رهبری آمریکا را تثبیت کنند.»
جفری افزود: «اسد ترجیح میدهد به روسیه و ایران تکیه کند … و تا زمانی که این حمایت وجود داشته باشد، او در منصب خود میماند.»
به گفته او «تحریمها به رژیم اسد ضربه میزند و مانع توانایی آن در تصمیمگیری و اقدامات نظامی میشود.»