۱۳۹۹ آذر ۴, سه‌شنبه

سیاست و خیر و شر در ایران کنونی

 

                 سیاست و خیر و شر در ایران کنونی

به غلط رسم شده است که سیاست را به‌خاطر آلوده شدن با اغراض برخی سودجویان از قدرت و توطئه، چیز بدی بدانند. در ایران ما هم اصطلاحی مبنی بر بی‌اعتمادی به سیاست معروف شده است که سیاست را بی‌اصول می‌خوانند. برخیها هم با توسل به همین ضرب‌المثل گمان می‌کنند که اگر خود را دور از سیاست بدانند کار خوبی کرده‌اند و اصطلاح «من سیاسی نیستم» را به‌کار می‌برند.

اما باید به‌طور محکم و مطمئن گفت: خواهی نخواهی راه نجات ایران کنونی ما و خاورمیانه و راه دور ماندن جهان از زخمهای شر که مادر و ریشهٔ آن در ولایت فقیه است، همین سیاست است. سیاست به‌معنی تلاش برای گرفتن قدرت از دست ناشایستگان. و دادن به مردم. و این سیاست کاری است که مقاومت ایران سالهاست به آن اقدام کرده و نیمی از جهان را هم با آن همراه کرده است. در زیر به گوشه‌ای از نتیجهٔ این سیاست و این رنج و تلاش دائمی مقاومت ایران می‌پردازیم.

الف: شر

سناتور روبرتو رامپی عضو کمیسیون حقوق‌بشر سنای ایتالیا در کنفرانس بزرگی که در خردادماه امسال سی هزار نقطه از جهان را به اشرف سه وصل کرده بود در مورد شر در ایران امروز گفت:

«رفتار رژیم ایران شرایط دهشتناکی برای مردم به‌وجود آورده است. یک رژیم خشونت طلب که انسان‌ها را می‌کشد، حقوق آنها را پایمال می‌کند آن هم در کشور بزرگی مثل ایران با فرهنگ غنی آن‌که می‌تواند و بایستی جایگاه واقعی خود را در دنیا داشته باشد، این رژیم هم‌چنان خطرناک است، خطرناک برای همه دنیا، رژیمی که خشونت صادر می‌کند، تروریسم صادر می‌کند و از تروریسم بین‌المللی حمایت می‌کند. به‌خاطر همه این دلایل و به‌خاطر منافع مردم ایران و به‌خاطر نزدیکی و دوستی با این مردم، و هم‌چنین به‌خاطر منافع خودمان، منافع اروپاییها و ایتالیاییها ما بایستی اقدامات بیشتری انجام دهیم».

اگر نگاهی به سخنرانیهای کنفرانسهای برگزار شده در این دو دهه که اکنون به کنفرانسهای بزرگ اینترنتی تبدیل شده بیاندازیم خواهیم دید که مضمون این پاراگراف بالا یعنی حرفهای سناتور رامپی در تقریباً همهٔ آن سخنرانیها هست.

پس می‌توان گفت این یک اجماع جهانی لااقل در میان وجدانهای بیدار بخش بسیار بزرگی از جهان است که شر جهان امروز در ولایت فقیه حاکم بر ایران نمادینه می‌شود.

این را هم البته می‌دانیم که سخنرانان همهٔ این کنفرانسها نمایندگان میلیونها مردم در سراسر جهان هستند. پس می‌شود گفت که وجدان آن بخش از جهان که سالم مانده و درگیر سودجویی و تبانی با دیکتاتورها نشده، شر کنونی زمین را تشخیص داده است. و راه نجات مردم ایران و منطقه و حتی راه دور ماندن از تهدیدات چنین شری را برای کشورها و سرزمینهای وطن خود آن وجدانها، برچیدن این شر می‌داند.

ب: خیر

اکنون می‌رسیم به این‌که اگر شر فعال و ویرانگر در ایران و جهان را شناختیم پس خیر جهان در کجاست؟ و اساساً آیا خیری هست؟

یک نگاه و پژوهش دیگر باز در همان سخنرانیها ما را به یک درونهٔ مشترک و مضمون یگانه که بر زبان تقریباً همهٔ سخنرانان جاری شده رهنمون می‌شود. یعنی یک پاراگراف گاه کوتاه و گاه طولانی را در اغلب این سخنرانیها می‌توانیم پیدا کنیم که درست عکس حرف بالا را زده‌اند. یعنی خیر کنونی ایران و خاورمیانه را و راه ایرانی صلح‌جو و خاور میانه‌ای آرام و در مسالمت و جهانی بدون تهدید تروریسم را در آرمانهای مقاومت ایران و در ضرورت کمک و حمایت از مقاومت ایران و مجاهدین خلق ایران دانسته‌اند.

دوباره سراغ این سخنرانیها می‌رویم. و در یکی از آنها به این پاراگراف می‌رسیم که باز هم می‌توان درونهٔ آن را در بیشتر سخنرانهای جست:

«برای آن دسته از ما که جنبش شما (مقاومت ایران و مجاهدین) را می‌شناسند و سال‌های زیادی با آن مشارکت داشته‌اند... ، فداکاری و تعهد شما بیش از همیشه آشکار شده است. تمامی ما که از تلاش‌های شما برای آزادی، دموکراسی و حاکمیت قانون حمایت کرده‌ایم، از نزدیک، کارزار شیطان‌سازی علیه جنبش شما را در شکل‌های مختلف تجربه کرده‌ایم. ...

در کانادا نیز ما سهم خود را از جنایاتی داشته‌ایم که سران رژیم ایران علیه شهروندانمان مرتکب شده‌اند. فقط به‌چند مورد اشاره می‌کنم: شکنجه و قتل زهرا کاظمی، مرگ پروفسور کاووس سید امامی، زندانی‌کردن دو تابعیتی‌های ایرانی-کانادایی و تازه‌ترین مورد، مرگ غم‌انگیز ۵۷کانادایی مسافر پرواز پی.اس.۷۵۲، ساقط‌شده توسط موشکهای سپاه پاسداران.

ولی مایلم با یک نکته مثبت سخنانم را تمام کنم؛ با استمرار تأیید رهبری شگفت‌انگیز خانم رجوی و همهٔ تیم همراه او، البته هیچ‌یک از این فداکاریها بیهوده نیست. نفس حضور چنین جنبش مستمر و سازمان‌یافته، نه‌تنها به‌مردم ایران امید می‌بخشد، بلکه امیدبخش تمام کسانی است که مدتها از یک ایران آزاد و دموکراتیک پشتیبانی کرده‌اند. امید فراوانی برای پیروزی نزدیک، وجود دارد. بیایید به‌تحقق این پیروزی سرعت ببخشیم با پیوند زدن صدایمان به‌صدای جوانان مبارز در ایران که فریاد می‌زنند: «آزادی حق مسلم ماست».

حاضر، حاضر، حاضر. خداوند همهٔ شما را حفظ کند». (جودی اسگرو – رئیس کمیتهٴ تجارت بین‌المللی پارلمان کاناداست ـ تیرماه ۹۹)