در همین حال، روزنامههای دولتی چین از مقامات این کشور خواستهاند تا نسبت به بایدن موضعاحتیاط آمیزی در پیش گیرد و خبر پیروزی او را به منزله تغییر کامل سیاست آمریکا در نظر نگیرند.
گلوبال تایمز، روزنامه حزب کمونیست چین، در مقالهای از مقامات پکن خواست در عین حال که باید از «توهم» اینکه پیروزی بایدن سیاست آمریکا در برابر چین را برعکس میکند پرهیز کرده و در عین حال به دنبال بهبود روابط با ایالات متحده باشند.
بنابر این گزارش، بایدن که از دهه هفتاد میلادی خواستار افزایش تعامل آمریکا با چین بوده، طی ده سال اخیر «مواضع سختتری» نسبت به چین درپیش گرفته است. او در زمان رقابتهای انتخاباتی برخورد دولت چین با اقلیتهای مسلمان ایغور را محکوم کرده و رییسجمهور چین را یک «دزد» خوانده بود.
به گزارش بلومبرگ، تغییر تدریجی موضع بایدن نسبت به چین نشان دهنده شکلگیری یک توافق میان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات است که هر دو چین را تهدیدی برای نقش رهبری آمریکا در جهان میدانند.
جیمز گرین، یکی از دیپلماتهای آمریکا در آسیا در زمان باراک اوباما و دونالد ترامپ، به بلومبرگ گفت بایدن باید خود را از اتهام سادهگیری به چین دور کند، زیرا بازگشت روابط تجاری آمریکا و چین آنگونه که در یکدهه اخیر پیش میرفت دیگر در دستور کار سیاستمداران واشینگتن نیست.
گزارش بلومبرگ همچنین به مخالفت افکار عمومی آمریکا با سیاستهای تجاری چین، نحوه برخورد پکن با کرونا و سابقه منفی چین در مسائل حقوق بشری در ماههای اخیر اشاره کرده و افزود: «عوض کردن این دیدگاه سخت است، به ویژه در شرایطی که آمریکا پس از فوت بیش از ۲۳۰ هزار نفر از مردم خود در تلاش است تا موج سوم کرونا را مدیریت کند.»