۱۳۹۹ مرداد ۲۴, جمعه

گسست درونی نظام و خیزش و عصیان عمومی علیه رژیم - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
                                   گزیده روزنامه‌های حکومتی
در روزنامه‌های حکومتی ۲۳مرداد، موضوع مشترک وحشت باندهای حاکم از گسست درونی نظام و خیزش و عصیان عمومی علیه رژیم است. هر باند به دیگری در این خصوص هشدار داده است: کیهان خامنه‌ای با اشاره به تصمیم های ضد و نقیض اقتصادی – اجتماعی دولت روحانی نوشته است: «آیا مسئولان واقعاً به عواقب اظهارنظرهای خود فکر نمی‌کنند؟ آیا این هم تقصیر تحریم است؟

انباشت این بی‌تدبیریها به فرسودگی اجتماع ختم خواهد شد. دولت نباید با دست خود زمینه بی‌اعتمادی مردم را فراهم کند. این روزها مردم خود درگیر مشکلات فراوانی هستند و این سوءتدبیرها مشکلات مردم را مضاعف می‌کند».

شرق از باند مغلوب بر ضرورت عقب‌نشینی در مقابل خواسته‌های کارگران معترض تأکید کرده و نوشته است: «مسئولان و کارفرمایان اگر صدای کارگران را بهنگام نشوند یا در کشاکش سوداگریهای مالی یا مناسبات سیاسی رد مطالبات ناظر بر مزد و مزایا و امنیت شغلی کارگران را گم کرده یا زلف آن را به خارج و دشمن ببندند، با گسست‌های پرهزینه‌تر مواجه خواهند بود».

ابتکار هم نوشته است: «اعوجاج در تصمیم‫گیری‫های دولت و پراکنده‫گویی‫های مسئولان، هیچ حوزه‫ای را در امان نگذاشته است. از کنکور گرفته تا وعده‫های پوچ اقتصادی را شامل می‫شود»، و در ادامه هشدار داده: «این شیوه برخورد با مسائل می‌تواند به یک اپیدمی بلندمدت از عادی شدن غیرعادیها تبدیل شود که در‫نهایت دود آن در چشم کل جامعه ایران خواهد رفت. جامعه که این روزها وعده لباس گرم مسئولان آن را نمی‌کشد روزی می‌تواند از این همه پوچی دچار یاسی شود که راهی جز عصیان برای پاسخ به آن نداشته باشد».

در روزنامه‌های ۲۳مرداد، جنگ گرگها کمتر بر سر سهم قدرت و غارت است، و بیشتر بازتاب گسست درونی نظام به‌رغم روضه‌های وحدت خامنه‌ای و ادعای همدلی سران قوا توسط روحانی است.

همشهری نوشته است: «محمود رضوی مشاور رئیس مجلس در یک توئیت با اشاره به حضور نداشتن رئیس‌جمهور در مجلس و جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت نوشت: سلامت شما از سلامت بیش از یک میلیون فرزندان دواطلب کنکور مردم، کارکنان دولت، وزرا و نمایندگان مهمتر است؟».

شرق از باند مغلوب با اشاره به رأی نیاوردن وزیر روحانی در مجلس آخوندی اذعان کرده است: «همه اینها یعنی مجلس چراغ قرمزش را برای روحانی روشن کرده و تعارضی که قابل پیش‌بینی بود، نمایان شده است».

گسست درون باند خامنه‌ای در مطلب دیگری در روزنامه شرق دیده می‌شود که به برملا کردن پرونده رشوه ۶۵میلیارد تومانی قالیباف به مجلس قبلی، توسط میرسلیم اشاره کرده و به‌نقل از میرسلیم نوشته است: «زیر نظر ایشان اشتباهات مهمی رخ داده که به‌موقع به ایشان تذکر کتبی و شفاهی داده‌ام و باید اصلاح می‌شد و به اینجا نمی‌رسید که جانشین مورد اعتماد ایشان دستگیر و گرفتار شود و بسیاری از مدیران شهرداری درگیر مفاسد شوند».

آرمان هم با درج اظهارات فاطمه هاشمی، دختر رفسنجانی، در مقابل اظهارات فتاح از یک جنگ باندی برای حذف حریف خبر داده و نوشته است: «اگر جنابعالی واقعاً تا این حد نگران کاخ‌ها و آثار باستانی موجود در آنها هستید، بهتر است پرونده ۲فقره آتش زدن کاخ مرمر در زمان استقرار هاشمی را از دستگاههای ذیربط و بایگانی بنیاد بخواهید تا بدانید چه کسانی برای تهدید جان ایشان، حتی حاضر شدند آثار باستانی منحصر‌به‌فرد آن را با افراد مستقر در آن به آتش بکشند.

شما حتی می‌توانید فیلم و تصاویر فرد یا افراد آتش‌زننده را که از طریق دوربینهای مداربسته ثبت و ضبط شده و در اختیار مقامات انتظامی و امنیتی آن زمان قرار گرفت (که البته هیچ‌گونه پیگیری هم انجام نشد) بخواهید و خود، به‌عنوان متولی امر، پیگیر قضایی پرونده تخریب‌کنندگان آثار باستانی باشید».

روزنامه‌های باند مغلوب بر ضرورت مذاکره و سازش هم‌چنان تأکید کرده و از چشم‌انداز تیرهٔ موقعیت نظام، حتی در صورت پیروزی بایدن خبر داده‌اند.

شرق نوشته است: «گرچه تیم سیاست خارجی بایدن هنوز استراتژی مشخص خود درباره برجام را ارائه نداده است، اما از خلال صحبت‌های آنها می‌توان دریافت که علاوه‌بر بازنگری در برنامه زمان‌بندی برجام، پیوست‌های دیگری مانند مسائل منطقه‌یی و موشکی نیز باید به برجام افزوده شود.

به نظر می‌رسد در صورتی‌که ایران نیاز به احیای برجام داشته باشد، ناگزیر از بازنگری در این استراتژی است».

آرمان از باند مغلوب هم تلویحا پیشنهاد داده که رژیم برای شل کردن طناب تحریم‌ها و گرفتن امتیازاتی در اینس‌تکس، باکارت حزب‌الله، با فرانسه وارد معامله شود. این روزنامه نوشته است: «اتحادیه اروپا اگر اینس‌تکس را هم راه‌اندازی کند، (نظام) باید تعهداتی را انجام دهد. ما نمی‌توانیم در نقطه صفر باقی بمانیم. پس بهترین موقع است که از قدرت خود در مناطق سیاسی- امنیتی استفاده کند و امتیاز بیشتری از اروپایی‌ها به‌دست آورد. برای فرانسه، اعمال قدرت در لبنان بدون توجه به نفوذ (نظام)، سخت خواهد بود».