مقامات ایران روز یکشنبه گفتند که صدای ضبط شده داخل کابین خلبان نشان میدهد که پس از برخورد موشک اول به هواپیما، خلبانان هنوز زنده بودند
کانادا میگوید خواستار پاسخگویی حکومت جمهوری اسلامی ایران در مورد سرنگونی هواپیمایی مسافربری اوکراینی است، چرا که گزارش اولیه «محدود» تهران نتوانسته دلیل شلیک به این هواپیما را توضیح دهد.
دولت کانادا اعلام کرد روز یکشنبه نسخهای از گزارش ایران از صداهای ضبط شده داخل کابین خلبان را دریافت کرده است که نشان می دهد خلبانان این پرواز تا قبل از شلیک موشک دوم زنده بودند. موشک دوم، ۲۵ ثانیه پس از انفجار موشک اول با هواپیما اصابت کرد.
فرانسوا-فیلیپ شامپین، وزیر امور خارجه، و مارک کارنو، وزیر حمل و نقل کانادا، در بیانیهای گفتند: «گزارش اولیه تنها اطلاعات محدود و دستچینشدهای را در مورد این واقعه غمانگیز ارائه میدهد.»
در این بیانیه آمده است: «در این گزارش فقط آن چه پس از شلیک اولین موشک اتفاق افتاده آمده است و درباره شلیک موشک دوم چیزی گفته نشده است. این امر، تنها اطلاعاتی که از قبل میدانستیم را تأیید میکند. ما انتظار داریم که جمهوری اسلامی ایران به پرسشهای مهم پاسخ دهد [و بگوید که] چرا موشکها در وهله اول شلیک شدند و چرا آسمان ایران باز بوده است؟»
در پایان این بیانیه تاکید شده است: «اینها سوالاتی است كه كانادا، كاناداییها، و از همه مهمتر، خانوادههای قربانیان بیگناه باید پاسخش را بدانند.»
ایران، پس از ماهها تاخیر و اتلاف وقت، سرانجام تقریباً شش ماه پس از این فاجعه در اواسط ماه ژوئیه جعبه سیاه هواپیمای سرنگونشده را برای تجزیه و تحلیل به فرانسه فرستاد.
انجمن خانوادههای جانباختگان هواپیمای مسافربری اوکراینی در بیانیهای، گزارش ایران را «نمایش مضحکی از پنهانکاری و دروغگویی دوباره» خواند.
این انجمن در بیانیه خود گفت: «این نمایش شرمآور عاری از هرگونه پاسخی در برابر تمام شواهد و سوالاتی بود که حاکی از احتمال قوی عامدانه بودن این حمله موشکی است.»
انجمن خانوادههای جانباختگان هواپیمای مسافربری اوکراینی خواستار آن شد که دیگران (کشورهای دیگر طرف این پرونده) «محتویات جعبه سیاه را بیکموکاست منتشر کنند» تا حقایق روشن شود.
بامداد چهارشنبه ۱۸ دیماه یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین عازم کانادا بود پس از برخاستن از فرودگاه تهران، با شلیک پدافند هوایی سپاه پاسداران سرنگون شد.
مقامات ایران تا چند روز دلیل سقوط هواپیما را نقص فنی اعلام میکردند. اما ایالات متحده در همان زمان به طور مشخص از سرنگونی هواپیما خبر داد. پس از چند روز، سپاه پاسداران سرانجام اعتراف کرد که این هواپیما را به اشتباه هدف قرار داده است. این تاخیر در اعلام حقیقت و فریبکاری نظام، موجب خشم مردم و اعتراضات عمومی شد.
با این حال، در ماههای اخیر مسببان سرنگونی این هواپیما هنوز محاکمه نشدهاند؛ اما چندین فعال مدنی که به اقدام سپاه معترض بودند توسط دستگاه قضایی ایران به زندان محکوم شدهاند.