منابع خبری العربیه در لیبی روز سه شنبه 25 اوت گزارش دادند که اعتراضات علیه حکومت اسلامگرای «الوفاق» در طرابلس همچنان ادامه دارد.
طبق گزارشهای رسیده شامگاه دوشنبه باردیگر تظاهرکنندگان به خیابانهای شهر طرابلس ریخته و شعارهایی مانند :«مردم خواهان سرنگونی رژیم هستند»، «سراج حکومت رها کن» و«دلارهای ما به جیب مزدوران سوری میرود» را سر دادند.
تظاهرکنندگان در پایتخت لیبی با سر دادن این شعارها در واقع به اظهارات فایز السراج نخست وزیر حکومت الوفاق که در آن به تغییر کابینه دولت اشاره کرده بود، پاسخ منفی دادند.
تظاهرکنندگان خواستار تغییر ساختارکلی نظام حاکم بر طرابلس هستند. این تظاهرات روز یکشنبه در نتیجه وخیمتر شدن اوضاع معیشتی و بدتر شدن شرایط زندگی و نبود خدمات اساسی مانند آب و برق آغاز شد.
شعار علیه مزدوران سوری درلیبی
در تظاهرات اواخر شب دوشنبه تظاهر کنندگان با سوراندن لاستیک خودرو برخی از خیابانهای اصلی شهر را مسدود کردند.
تظاهرکنندگان علیه مزدوران سوری که توسط ترکیه به لیبی اعزام شده و دولت الوفاق حقوق آنها را به دلار پرداخت میکند، شعار دادهاند.
معترضان لیبی میگویند در حالی که لیبیاییها از فقدان نقدینگی، افزایش قیمتهای کالاهای ضروری، وخیمتر شدن اوضاع معیشتی و نبود خدمات اولیه رنج میبرند، دولت الوفاق گروههای مسلح مزدور و تروریستی را به کشورشان آورده و به آنها دلار پرداخت میکند.
تشکیل کابینه جدید تحت عنوان «دولت بحران»
با گسترش دایره اعتراضات در طرابلس پایتخت لیبی عصر روز گذشته فایز السراج در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد، قصد دارد با معرفی کابینهای جدید «دولت شرایط بحران» تشکیل دهد.
السراج در باره کشته شدن چند تن از تظاهرکنندگان در طرابلس که روز یکشنبه اتفاق افتاد، گفت، تظاهرکنندگان مجوز برقراری تظاهرات نگرفته بودند تا نیروهای امنیتی از آنها در برابر آنچه که او «عوامل نفوذی» خواند، محافظت کنند.
او در این پیام تلویزیونی به وقوع سرکوب و بکارگیری خشونت علیه تظاهرکنندگان اعتراف کرد و گفت: «افراد نفوذی در میان معترضین وارد شدند و به اماکن دولتی املاک عمومی حمله کردند».
بحران قطعی آب و برق
السراج در مورد مطالبات مربوط به خدمات ضروری مانند اوضاع معیشتی و نبود خدمات ضروری مانند خدمات آب و برق که معترضین آنها را مطرح کردند، گفت، وجود این کمبودها نتیجه انباشتگی مشکلات و بحران سیاسی طی چند سال گذشته است و دولت او برای حل آنها تلاش میكند».
انگیزههای آغاز اعتراضات در طرابلس
روز یکشنبه اهالی طرابلس در اعتراض به فساد، نابسامانی خدمات رسانی و اوضاع معیشتی تظاهرات کرده و خواستار برکناری دولت «وفاق» مورد حمایت ترکیه شدند. این تظاهرات در مناطق مختلف طرابلس با هدف مطالبه مبارزه با فساد، وخامت اوضاع معیشتی و بی کفایتی دولت در تامین احتیاجات مردم مانند آب و برق و پرداخت حقوق ها صورت گرفت و تظاهرکنندگان شعارهایی در حمایت از کشورشان، مخالفت با فساد و نیز برکناری دولت وفاق سر دادهاند.
تظاهرکنندگان ابتدا در مقابل مقر دولت الوفاق تجمع کرده و سپس به سمت میدان الشهدا در مرکز طرابلس حرکت کردند.
معترضان همچنین با سر دادن شعار علیه مزدوران خارجی در طرابلس حکومت فایز السراج را مسئول نابسامانی اوضاع دانستند. آنها همچنین خواستار تدوین قانون اساسی، تحقق حاکمیت ملی و برگزاری انتخابات شفاف و مبارزه با فساد شدند.
تظاهرات اهالی طرابلس دو روز پس از اعلام طرفین درگیر لیبی درباره دستیابی به آتش بس و تعهد دو طرف برای برگزاری انتخابات رخ داد.
همزمان با این تظاهرات، اعتراضات در شهر الزاویه علیه اقدامات دولت الوفاق و نابسامانی وضعیت زندگی ادامه داشته وارد سومین روز خود شده است.
گفتنی است که از زمان سقوط نظام معمر قذافی، در لیبی در سال 2011 این کشور که بزرگترین ذخیره نفتی را در آفریقا دارد صحنه درگیریهای متوالی است. از سال 2015 نیز دو قدرت بر سر حکومت بر لیبی وارد جنگ شده اند؛ دولت وفاق ملی لیبی به نخست وزیری فایز السراج که مقر آن در طرابلس قرار دارد و دولت دیگر در شرق لیبی که خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی از آن حمایت می کند.