۱۳۹۸ بهمن ۱۰, پنجشنبه

قسمتی ازکنفرانس مطبوعاتی مشترک ادی راما نخست وزیر آلبانی با دبیر کل ناتو در بروکسل

بین تیرانا و تهران تبادلاتی بوده که در رسانه های اجتماعی هم منعکس شده است آیا این نشان دهنده تهدیدی واقعی یا پیامدهایی برای ناتو دارد؟ ..


ادی راما: آلبانی مفتخر است که به چند هزار نفر از مردمی که جانشان توسط رژیم تهران تهدید شده بود پناه داده است. این بخشی از سنتهای ما بوده بخشی از آنچه هست که ما هستیم.  ما تنها کشوری بودیم که بعد از جنگ جهانی دوم بیشتر از قبل یهودیان را داشتیم. بنابراین ما بخوبی می دانیم که آلبانی برای یهودیان در دوره هالوکاست یک خانه ایمن بود.  بنابراین ما این را بعنوان یک عملیات انساندوستانه انجام دادیم و این به روشنی (یک) اظهاریه علیه رژیم نبود اما ما واقعا اصلا نمی خواهیم سنت خودمان و سیاست خودمان نسبت به این افراد را تغییر بدهیم که نیاز به حفاظت شدن نسبت به رژیمی دارند جانشان را مورد تهدید قرار داده است.  بنابراین در رابطه با فعالیتهای شبه نظامی موضع ما روشن بوده و ما ابتدا سفیر آنها را اخراج کردیم و اخیرا هم سایر نفرات را که در فعالیتهایی که خارج از کادر دیپلوماتیک شرکت داشتند.  ما در موضع قوی خودمان می ایستیم. از طرف دیگر ما در اینکار تنها نیستیم بنابراین ما بخشی از یک اتحاد بزرگ هستیم و این عملیات را همراه آمریکا انجام می شوند
نخست وزیر [آلبانی] در پناه دادن به مجاهدین مصمم است
 نخست وزیر ادی راما روز چهارشنبه تضمین داد که آلبانی رویکرد خود نسبت به مجاهدین ایران را تغییر نخواهد داد و گفت که پناه دادن آنها بر مبنای یک عملیات بشردوستانه انجام شده است. نخست وزیر راما در این رابطه اعلام کرد که آلبانی موافقت کرده است که هزاران نفر را پناه بدهد، افرادی که جانشان توسط رژیم تهران تهدید شده بود. چرا که این بخشی از سنت این کشور است. نخست وزیر راما علاوه بر این به اخراج دیپلماتها محمد علی ارز پیما نعمتی و سید احمد حسینی الست، همچنین افراد دیگری بدلیل فعالیت مغایر با کارهای دیپلماتیک اشاره کرد. سرویس مخفی آمریکا پیشتر افشا کرده بود که دیپلماتهایی که در تاریخ 15 ژانویه از آلبانی اخراج شده بودند در عمل افراد پوششی برای طراحی حملات تروریستی بودند که ایرانیان مقیم خارج کشور را تهدید کرده و علیه آنها جاسوسی میکردند. راما اظهار داشت، آلبانی پذیرفته است که به چند هزار نفر پناه بدهد که جان آنها توسط رژیم تهران تهدید شده بود. این بخشی از چیزی است که ما هستیم و بخشی از سنت ما است. ما این کار را بعنوان یک عملیات بشردوستانه نیز انجام دادیم. ما سنت و رویکردمان نسبت به این افراد را تغییر نخواهیم داد. در رابطه با فعالیتهای مخرب در آلبانی، ما دیپلماتها و افراد دیگری که خارج از فعالیت معمولی دیپلماتیک عمل کردند، را اخراج کردیم».