۱۳۹۸ بهمن ۱۱, جمعه

پاسخ ارتش اسرائیل به پرتاب سه موشک از نوار غزه



ارتش اسرائیل روز جمعه 31 ژانویه اعلام كرد، حملات «گسترده» هوایی علیه شبه نظامیان نوار غزه را آغاز كرده است كه اندكی پس از اقدام این شبه نظامیان فلسطینی، در شلیک سه موشک به اسرائیل و اقدام پدافندی اسرائیل در رهگیری دو موشک از آنها، صورت گرفت.

تا این لحظه، هیچ خبری از تلفات یا آسیب‌های جدی ناشی از مبادله آتش در طول شب، گزارش نشده است که در جوی از تنش فزاینده پس از اعلام طرح صلح ترامپ یا همان به اصطلاح «معامله قرن» رخ داد که ابتکار عملی آمریکایی با هدف پایان دادن به درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان می‌باشد.

سلسله حملات هوایی
به گزارش خبرنگار العربیه و الحدث، یک زن شهرک نشین و دخترش در تلاش خود برای پناه گرفتن از انفجار موشک‌ها، زخمی شدند که این دختر زخمی، در وضعیت خطرناکی قرار دارد. او افزود: «به دلیل انفجار موشکی، آتش سوزی در دانشکده ساپیر واقع در صحرای نقب، رخ داده است».

خبرگزاری فلسطین گزارش داد که هواپیماهای اسرائیلی، بامداد امروز 31 ژانویه، یک سری حملات هوایی را علیه رفح در جنوب نوار غزه، آغاز کردند. در ادامه این خبر آمده است: «جنگنده‌های اسرائیلی بیش از هفت موشک را به سوی زمین‌های کشاورزی در غرب رفح، شلیک کردند که وارد آمدن زیان‌های شدید مادی را در مناطق موشک باران شده، به دنبال داشت، اما تلفات انسانی ببار نیامد».

شایان ذکر است که غزه در ماه‌های اخیر، به شکل نسبی، آرام بود و میانجی گران مصری و سازمان ملل، در راستای پشتیبانی از آتش‌بس غیر رسمی میان اسرائیل و حماس، تلاش می‌کنند که کنترل این منطقه ساحلی را در دست دارد.

همه گزینه‌ها روی میز هستند
با اقدام حماس در مهار شلیک موشک‌ها و پایان دادن به اعتراضات هفتگی در طول مرزها که غالبا به تظاهرات خشونت بار تبدیل می‌شد، اسرائیل نیز متقابلا از شدت محاصره نوار غزه کاست که این سیاست، به دنبال اعمال سیطره حماس برحاکمیت دولت خودگردان فلسطین در نوار غزه در سال 2007، به اجرا در آمد.

حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین، طرح صلح ترامپ را رد كردند كه به اسرائیل اجازه می‌دهد، تمامی شهرک‌های یهودی نشین خود، به همراه دره اردن در کرانه باختری اشغالی را به اراضی تحت حاکمیت خود، ملحق سازد. این طرح برای فلسطینی‌ها خودمختاری محدودی را در غزه، بخش‌هایی از کرانه باختری و برخی مناطق پرجمعیت اسرائیل در ازای برآورده ساختن فهرست بلندبالایی از تعهدات، تامین می‌کند.

حماس در پاسخ به این پیشنهاد، متعهد شد که «تمامی گزینه‌ها، روی میز هستند».

گفتنی است که گروه‌های مسلح فلسطینی از زمان قدرت گیری حماس درنوار غزه، سه جنگ ویرانگر با اسرائیل را تجربه کرده اند.