گزیده روزنامههای حکومتی
روزنامههای حکومتی روز چهارشنبه بیستم آذر، عرصهٔ بروز تشدید بحرانهای نظام ولایت، در زمینههای بودجه۹۹، نمایش انتخابات، اوجگیری کشمکشهای درونی و ابراز وحشت از پیامدهای قیام مردم ایران و خفگی اقتصادی نظام است.
وحشت از قیام مردم ایران ترجیع بند مقالات مختلف در روزنامههای هر دو باند حاکم است. روزنامههای باند ولیفقیه حتی در میان مطالب پر دود و دم در مورد نمایش انتخابات قلابی رژیم نتوانستهاند از ابراز وحشت از استمرار قیام خودداری کنند.
روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران نوشته است« آنچه که در اواخر ماه گذشته در سطح کشور رخ داد یک هشدار و زنگ خطر جدی بود که دشمن بر نتایج آشوبگری حساب ویژه باز کرده و قطعاً خود را برای حوادث بعدی بهخصوص در دو ماه باقی مانده تا انتخابات آماده میکند، در چنین شرایطی مواضع تفرقه افکنانه، بیتوجهی به نیازهای اساسی مردم، ترجیح منافع حزبی بر منافع ملی و... زمینه را برای فرصتطلبی و بازگشت مجدد فتنه و اغتشاش مساعد خواهد کرد».
روزنامه فرهیختگان به نقل از ولایتی مشاور خامنهای نوشته است:« دشمنان جمهوری اسلامی و محور مقاومت قصد داشتند با سوءاستفاده از مشکلات اقتصادی پیشآمده، زمینه دخالت و ایجاد آشوب را فراهم کنند تا بتوانند از این طریق، واگرایی بین مردم و دولت را ایجاد کنند...و در عراق و لبنان هم مشکلاتی ایجاد کردند که با تدبیر مردم راه به جایی نخواهند برد» وحشت از قیام مردم ایران و استمرار آن در روزنامههای همسو با روحانی هم دیده میشود:
آرمان به نقل از راغفر اقتصاددان رژیم نوشته است:« با این سیاستهای اقتصادی باید منتظر انفجارهای بزرگتر بود/ قوانین سه دهه گذشته نابرابری را تشدید کرد... این سیاستها ما را در مردابی که اکنون اسیر آن هستیم بیشتر فرو خواهد بود پس باید انتظار انفجارهای بزرگتری را در آینده داشته باشیم».
ستاره صبح هم زیر عنوان «شورش حاشیه بر متن» نوشته است:« به عقیده جامعه شناسان، توسعه نامتوازن و گسترش شکاف طبقاتی بهخصوص در میان محرومان و حاشیهنشینان شهرها از جمله دلایلی است که در بروز اعتراضات مردم تأثیر داشته است». این روزنامه در ادامه خبر داده که رژیم برای چارهجویی در مقابله با قیام ایران کارشناسانش را در همایشی تحت عنوان « سلسله نشستهای راهبردی «فهم جامعه ایرانی» در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران جمع کرده است. یکی از این کارشناسان از جمله گفته است:« «ریشه اعتراضات مردم در وقایع آبان ۹۸، کیفیت پایین حکمرانی در پنجاه سال گذشته است که محدود به دوره خاصی هم نیست.»
در وحشت از قیام مردم ایران و علت آن روزنامه حکومتی مردمسالاری هم نوشته: « در هفته آخر آبان ماه کدام یک از شاخصهای اعتراضمدنی در کشورهای غربی و ایران یکی بوده که توقع فریب نخوردن مردم (به بیان مسئولان) یا عدم خسارت به اموال عمومی وجود دارد؟ کدامیک از احزاب (در هر دو جریان مسلط سیاسی) پیش از تبدیل شدن اعتراضات به بحران، از مراجع ذیصلاح، تقاضای مجوز تظاهرات کردند؟ در روزهایی که تلویزیونهای فارسی زبان خارج از ایران، با قطع برنامههای عادی خود، تمام روز را به پوشش اعتراضات ایران اختصاص داده بودند، کدامیک از شبکههای صدا و سیما، خبر، تحلیل یا گزارشی در خور از وضعیت کشور پخش کرد؟» این روزنامه حکومتی در ادامه نوشته است: « در فضای مدنی چه کاشتیم که حالا توقع یک اعتراض مدنی و بدون خشونت داریم؟». وحشت باندهای حاکم از قیام مردم ایران به شکل دیگری هم در روزنامههای حکومتی منعکس شده. آنجا که رو در رو با حکم حکومتی خامنهای برای اجرای لایحه گرانی بنزین، همچنان به مخالفت با آن پرداخته و بر ضرورت تجدید نظر بر این کار تأکید میکنند. و عمق بحران درونی رژیم را بیش از پیش برملا میکنند:
همدلی به نقل از فلاحتپیشه رئیس قبلی کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع نوشته است:« واقعیت این است که در مجلس کنونی نقاط ضعف بهویژه در جلسات غیرعلنی مشخص میشد زمانی که مجلس را وادار میکردند که یک سری تصمیمات اتخاد کند که یکی از نمونههای آن افزایش قیمت بنزین بود...مجلس هر چه بیشتر به آخر خود نزدیک شد، مورد بازی قرار گرفت و متأسفانه هیات رئیسه در این موضوع صاحب نقش بودند...آخرین مورد آن افزایش قیمت بنزین بود که مجلس مخالفت و سه بار رأیگیری کرد اما بهرغم این موضوع رئیس مجلس خلاف نظر مجلس رأی داد و در جلسات غیرعلنی به جای اینکه برای نمایندگان شفافیت صورت بگیرد بیشتر آنها را دور میزدند. این عضو مجلس با اشاره به تلویحی اذعان کرده است که درآمد مردم ایران صرف کارهای دیگر غیر از رفاه آنان میشود. وی گفته است:« افزایش قیمت بنزین و فروش مازاد مصرف کشور، حداقل روزی ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد دولت را افزایش داده است که با درآمد هر روز میشود یک مشکل اقتصادی کشور را حل کرد، بهشرطی که شفافیت صورت بگیرد و این پول صرف جایهای دیگر نشود. هر کسی در هر جایی تصمیم میگیرد و پولی از کشور جایی هزینه میشود، خودش هم باید پاسخگوی آن باشد».
روزنامه حکومتی جهان صنعت اذعان کرده که برخلاف قول مقامات حکومتی همه کالاهای اساسی بهدنبال افزایش قیمت دلار گران شدهاند. بعد هم حرفهای علی مطهری در مجلس رژیم را انعکاس داده که از جمله در مخالفت با گرانی بنزین گفته است:« حوادث تلخ آبان ماه نشان داد که سران قوا نبض جامعه را در دست ندارند و تصمیم بدی که گرفته شد و اجرای بدتری که داشت متأسفانه این حوادث تلخ را بهوجود آورد... اگر جامعه در شرایط عادی بود جا داشت رئیسجمهور را استیضاح کنیم،..: اما در شرایط خاص هستیم و حداقل کاری که مجلس میتواند بکند این است که وزیر کشور را بهعنوان مسئول اصلی این تصمیم استیضاح کند».
این عضو مجلس ارتجاع در ادامه به ضرورت مذاکره جویی و پذیرفتن شرایط غرب تأکید کرده که لوایح پالرمو و سی اف تی باید توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب برسند. وی تأکید کرده: شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا هم برای تصمیمات فوری در شرایط تحریمها شکل گرفت اما الآن وارد هر گونه تصمیمگیری میشود، این شورا باید منحل شود». یکی دیگر از بحرانهای درونی رژیم که در اثر ضربات قیام مردم در روزنامههای حکومتی دیده میشود اعتراف به شکست تبلیغات دجالگرانهٔ رژیم است. و جالب اینکه این اعتراف در روزنامههای باند ولیفقیه، قویتر دیده میشود.
فرهیختگان در مطلبی با عنوان « صدا و سیما و آبان ۹۸؛روایت بازنده » نوشته است:« جمهوری اسلامی با محوریت رسانه اصلی خود (صدا و سیما) چند سالی است با بحرانهایی برای روایت از واقعیت روبهرو شده و نتوانسته است روایتی برای مردم ایجاد کند تا مورد پذیرش آنها قرار بگیرد. در طرف مقابل با روایتهای امنیتی از اعتراضات اجتماعی از اعتماد مردم نسبت به خود کاسته است». این روزنامه در ادامه نوشته است:« تصور کنید رسانه ملی از ماجرای به آتش کشیده شدن بانکها و فروشگاهها این روایت را ایجاد کند که اغتشاشگران و اشرار با حمله به اموال عمومی مردم، خسارتهای متعددی به آن زدهاند. در مقابل رسانههای غیرهمسو با نظام این عمل را واکنش مردم معترض به وضعیت معیشتی روایت میکنند». و بعد هم نتیجه گرفته است:
« به نظر میرسد رسانه ملی نتوانسته است روایتی واقعی از مسأله اعتراضات در ایران در افکار عمومی ایجاد کند. این عدم توانایی نهتنها در اعتراضات اخیر بلکه در ماجرای اعتراضات دیماه سال ۹۶خود را در آمار نظرسنجی ایسپا نشان داده است». این روزنامه در ادامه با وحشت از شعلهور شدن قریبالوقوع آتش قیام مردم ایران نوشته است:
با توجه به پیشبینی موجهای جدید اعتراض در ایران و طی چند هفته آینده صدا و سیما و بهخصوص معاونت سیاسی آن باید تجدیدنظرهای جدی در سیاستهای رسانهیی خود داشته باشد. وجه دیگر تشدید بحرانهای درونی رژیم بعد از ضربه قیام مردم ایران را میتوان در کشمکشها بر سر مذاکره کردن یا مذاکره نکردن با آمریکا دید.
جوان وابسته به سپاه پاسداران زیر عنوان «مرغ «مذاکره» غربگرایان یک پا دارد» نوشته است:« یک ماه از اغتشاشات آبان ماه نگذشته است که روزنامهها و شخصیتهای وابسته به طیف غربزده داخلی بدون توجه به مطالبات اقتصادی مردم و پاسخدهی نسبت به اینکه چه زمانی تلاش واقعی و حقیقی خود را برای کاهش مشکلات معیشتی مردم آغاز خواهند کرد، در سطح رسانههای خود بهصورت گسترده لزوم آغاز مذاکرات موشکی یا منطقهیی را بهعنوان کلید جدید و اساسی حل مشکلات فعلی عنوان میکنند!».
روزنامه حکومتی آرمان به قلم فریدون مجلسی از مهرههای سابق باند آخوند خاتمی، با اشاره به سفر در پیش روحانی به ژاپن نوشته است:« اصلیترین موضوعی که در توکیو از سوی رئیسجمهور ایران پی گرفته خواهد شد، همین موضوع میانجیگری است... در خصوص ایران نیز شاید مسأله این است که احساس پدید آمده مبنی بر اینکه ادامه قهر به زیان کشور تمام میشود و ادامه تحریمها میتواند تبعات بدتری داشته باشد. در شرایطی که همسایگان ما با فروش نفت و جذب درآمدهای سرشار ارزی به پیش میتازند و ایران در حصر اقتصادی از پیشرفت باز مانده، شاید این رویکرد بهوجود آمده که رئیسجمهور مأموریت پیدا کند راهی آبرومندانه برای حل و فصل مسأله بیابد و ایران از زیر بار فشار تحریمها خارج شود. تحریم صرفاً مانع فروش نفت ایران نیست، بلکه ساختارهای بانکی و صنعتیایران را نیز تحت تأثیر قرار داده است. تحریم ما را به انزوا کشانده، از ظرفیتهای ایران برای حضور در بازار جهانی کاسته، درآمد ملی را کاهش داده و رشد اقتصادی ایران را منفی کرده؛ این مشکلات عظیم که هر کدام به تنهایی میتواند اقتصاد را زمینگیر کند، باید برطرف شود». اعتراف به ناکارآمدی بودجه ۹۹و سرهمبندی کردن اعداد و ارقام توسط دولت روحانی موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است.
کیهان خامنهای نوشته است:« بررسی لایحه بودجه۹۹نشان میدهد؛ دستاندازی ۷میلیارد دلاری دولت به منابع صندوق توسعه ملی».
جهان صنعت در دو مقاله مختلف به ابعاد نجومی رانتخواری از قبل بودجه پرداخته و از جمله نوشته است:« مابهالتفاوت ارزش بازاری و دولتی ارز که در واقع رانت اعطایی به برخی اشخاص حقوقی است، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان میشود... ارز ۴۲۰۰ تومانی در حکم یک سیاهچاله در اقتصاد ایران بوده که همچنان در حال بلعیدن میلیاردها دلار است».
ابتکار هم به نقل از ابراهیم نکو عضو پیشین مجلس رژیم نوشته است:« دولت با مشکلات بزرگی مواجه شده است و بودجه و جزئیات آن نشان میدهد که سال آتی برای دولت سالی دشوار خواهد بود. با بررسی جزیی که از لایحه بودجه سال ۱۳۹۹داشتهام گمان میکنم که این بودجه، بودجهیی دردسرساز خواهد بود». روزنامههای حکومتی در مورد نمایش انتخابات آتی مجلس آخوندی و جنگ بر سر سهم قدرت و غارت هر کدام تشتت و بهم ریختگی باند رقیب را مطرح کردهاند و هر دو باند به ورشکستگی این نمایش حکومتی و بیاعتنایی مردم به آن اذعان کردهاند.