۱۳۹۸ آذر ۲۴, یکشنبه

متهمان پرونده هفت‌تپه و روز کارگر مجموعا به ۴۵ سال زندان محکوم شدند


دادگاه تجدیدنظر استان تهران هر یک از هفت متهم پرونده اعتراضات هفت‌تپه و دو بازداشت‌شده روز جهانی کارگر را به پنج سال حبس قطعی محکوم کرد. هفته گذشته نیز یک متهم دیگر پرونده هفت‌تپه به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.


دادگاه تجدیدنظر هر یک از هفت متهم پرونده اعتراضات هفت‌تپه و دو بازداشت‌شده روز کارگر را به پنج سال حبس قطعی محکوم کرد

دادگاه تجدیدنظر استان تهران احکام هفت تن از متهمان پرونده اعتراضات هفت‌تپه و دو تن از بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر را صادر و آنان را در مجموع به ۴۵ سال زندان محکوم کرد.

بر اساس احکام صادرشده از سوی دادگاه تجدیدنظر استان تهران، اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی‌فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی، هفت تن از متهمان پرونده اعتراضات شرکت نیشکر هفت‌تپه را هر یک به پنج سال حبس قطعی محکوم کرد.

در همین حال عاطفه رنگریز و مرضیه امیری، دو تن از بازداشت‌شدگان تجمع روز جهانی کارگر نیز هر یک به پنج سال حبس قطعی محکوم شده‌اند.

به گزارش هرانا، این احکام که از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر صادر شده، امروز شنبه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) به وکلای مدافع این ۹ فعال مدنی و کارگری ابلاغ شده است.

در این میان، سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن اعلام این خبر، صدور “احکام ظالمانه” را “قویا” محکوم کرده و خواستار لغو آنها و منع تعقیب قضایی برای “تمامی فعالین کارگری و دانشجویی و معلمان دربند” شده است.


هفته گذشته نیز علی نجاتی، یکی دیگر از متهمان پرونده هفت‌تپه، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه و به اتهام “اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام” به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

پیش‌تر شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، شهریورماه گذشته سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی‌فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی را هر یک به خاطر اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به هفت سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “عضویت در گروه گام” [نشریه اینترنتی “گام”] به هفت سال حبس تعزیری، به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال و شش ماه حبس تعزیری و به خاطر اتهام “نشر اکاذیب” به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود.

این دادگاه همچنین اسماعیل بخشی را به خاطر اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به هفت سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “توهین به رهبری” به دو سال حبس تعزیری، به خاطر اتهام “نشر اکاذیب” به دو سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال و شش ماه حبس تعزیری و به خاطر اتهام “اخلال در نظم عمومی” به یک سال و شش ماه حبس تعزیری و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

محمد خنیفر، متهم دیگر پرونده هفت‌تپه نیز به خاطر اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به پنج سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

همین شعبه دادگاه به ریاست قاضی مقیسه در شهریورماه گذشته، عاطفه رنگریز را به ۱۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و مرضیه امیری را به ۱۰ سال و شش ماه حبس تعزیری و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

عاطفه رنگریز و مرضیه امیری به همراه ده‌ها تن دیگر از شرکت کنندگان در تجمع روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس بازداشت شده بودند. خانم‌ها امیری و رنگریز هر دو در روز چهارم آبان‌ماه گذشته هر یک با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بودند.

اکثر متهمان پرونده هفت‌تپه نیز که در ماه‌های آذر و دی سال گذشته (۱۳۹۷) توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شده بودند، تازه در آبان‌ماه امسال با سپردن وثیقه‌های سنگین، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شدند.