۱۳۹۷ آبان ۱۳, یکشنبه

تحریم ها بر روابط کدام شرکت‌های عمده با ایران اثر گذاشته است؟




در آستانه آغاز دور دوم تحریم های آمریکا علیه صادرات نفت ایران و نظام مالی این کشور، بسیاری از شرکت های چند ملیتی اروپا عملاً فعالیت خود را در ایران متوقف کرده اند.

شماری از صنایع خودروسازی اولین شرکت های چندملیتی بوده اند که به فعالیت خود در ایران خاتمه داده اند، از جمله شرکت های دایملر آلمان که قرار بود با همکاری خودروسازهای ایرانی در ایران کامیون مونتاژ کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت PSA که پشت پژو، سیتروئن و اوپل است نیز در ماه ژوئن اعلام کرد، فعالیت ها در ایران را به حال تعلیق در می آورد.

رنو گفته است که قصد دارد فعالیت ها در ایران را ادامه دهد، اما آماده است تا مقیاس فعالیت هایش را در صورت لزوم به میزان بسیار زیادی کاهش دهد.

شرکت های هواپیما سازی نیز از بازگشت تحریم ها آسیب دیده اند، از جمله شرکت هواپیماسازی ایرباس که قرارداد فروش صد فروند هواپیمای مسافربری را با ایران امضا کرده بود، و در انتظار قراردادهای بیشتری بود. هرچند این تعداد درصد بالایی از فروش هواپیماهای ایرباس را تشکیل نمی دهد.

در بخش انرژی نیز شرکت «توتال» گفت، از یک پروژه عظیم گاز طبیعی خارج می شود و شرکت ایتالیایی «انی» اعلام کرد که قرارداد خرید ۲ میلیون بشکه نفت در ماه از ایران را تمدید نمی کند.

شرکت آلمانی زیمنس نیز گفته است که تحریم های بین المللی آمریکا علیه ایران را رعایت می کند.

در بخش حمل ونقل، ایتالیا خسارت بالایی در این بخش خواهد دید. به گزارش خبرگزاری فرانسه، اوپراتور ملی حمل و نقل ریلی ایتالیا با برای ساخت خط پرسرعت راه آهن بین اراک و قم توافقی در سال ۲۰۱۷ امضا کرده بود. چند شرکت دیگر ایتالیایی از جمله یک شرکت کشتی سازی نیز با ایران توافق هایی امضا کرده بودند که حالا در معرض فروپاشی هستند.

ایتالیا بزرگترین شریک تجاری اروپایی ایران در سال ۲۰۱۷ بود به طوری که صادراتش به ایران با ۱۲.۵ درصد افزایش به ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو رسید.

از نظر گردشگری نیز شرکت های طرف ایران که یک مقصد بالقوه برای گردشگران اروپایی به شمار می رود، آسیب خواهند دید. ایرفرانس و بریتیش ایرویز پرواز های خود به ایران را در ماه سپتامبر گذشته متوقف کردند. لوفتهانزای آلمان، شرکت هواپیمایی اتریش، و آلیتالیا فعلا پروازهای خود به ایران را ادامه می دهند.

از سوی دیگر، شرکت زنجیره ای فرانسوی AccorHotels که در ایران در سال ۲۰۱۵ تاسیسات خود را ایجاد کرد، از اظهار نظر درباره برنامه های آینده خود خودداری کرد.

شرکت هتلداری اسپانیایی «ملیا» که در سال ۲۰۱۶ توافقی برای اداره یک هتل پنج ستاره در ایران امضا کرده بود در ماه نوامبر اعلام کرد که به اجرای قرارداد خود ادامه می دهد