۱۳۹۷ آذر ۸, پنجشنبه

وزارت خزانه‌داری آمریکا دو ایرانی دیگر را تحریم کرد

در ادامه دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران وزارت خزانه‌داری این کشور نام دو شهروند ایرانی را که در زمینه “تجارت دیجیتالی برای جمهوری اسلامی” دست داشته‌اند به فهرست اسامی تحریم‌شدگان ایرانی افزود.

روز چهارشنبه هفتم آذر (۲۸ نوامبر) وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که دو ایرانی به نام‌های محمد قربانیان و علی خوراشادی‌زاده در فهرست تحریم‌شدگان ایران از سوی آمریکا قرار گرفته‌اند.

در سایت اینترنتی وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که این دو شهروند ایرانی در زمینه تجارت دیجیتالی و “اقدامات سایبری” فعالیت می‌کنند.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده است که محمد قربانیان و علی خوراشادی‌زاده حدود شش میلیون دلار از بیمارستان‌ها و موسسات پزشکی در آمریکا و کانادا پول دریافت کرده‌اند.

این دو شهروند ایرانی “در حملات سایبری به بیمارستان‌ها و کلینیک‌های آمریکایی و کانادایی شرکت داشته‌اند و با استفاده از پول دیجیتال (بیت کوین) از این موسسات اخاذی کرده‌اند”. این پول پس از آن به واحد پول ایران تبدیل شده است.

۲۰۰ قربانی

بنا به این گزارش، در تجارت دیجیتالی این دو ایرانی از طریق برنامه “باج‌افزار سام‌سام” (SamSam) از بیش از ۲۰۰ قربانی اخاذی شده است. در هفت‌ هزار مورد تبادل پول دیجیتالی (بیت کوین) چندین میلیون دلار از طریق دو آدرس اینترنتی پردازش شده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا مبادرت به مبادله دیجیتالی با این افراد کرده و از این طریق که متهمان از پول دیجیتالی استفاده کرده‌اند موفق به شناسایی آنان شده است.

سیگال ماندرکر، معاون امور تروریسم و امور مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا، گفته است در حالی که دسترسی به دلار برای ایران با مشکلات زیادی روبرو است باید در مبادلات مجازی و تبادل دیجیتالی پول نیز محدودیت‌های لازم اعمال شود. او افزود که به این منظور این وزارت‌خانه در آدرس‌های مالی دیجیتالی فعال است تا به راه‌های غیرقانونی مبادلات ارزی مجازی پایان دهد.

ماندرکر همچنین گفت: «ایران و سایر رژیم‌های سرکوبگر تلاش می‌کنند از ارزهای دیجیتال و نقاظ ضعف در سرویس‌های حفاظت‌کننده‌های اینترنتی و حملات سایبری برای پیشبرد اهداف خرابکارانه خود بهره‌برداری کنند.»

وزارت خزانه‌داری در اطلاعیه خود نوشته است که “باج‌افزار سام‌سام” با جمع‌آوری اطلاعات بیش از ۲۰۰ قربانی از بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها یا شرکت‌های دولتی و غیردولتی از قربانیان بهره‌برداری مالی می‌کرده است.

روش هکرها

شیوه عمل این هکرها به این گونه بوده که با ورود به سیستم کامپیوتر قربانیان و نصب باج‌افزار سام‌سام به اطلاعات آن‌ها دسترسی پیدا می‌کردند و آن را در کنترل می‌گرفتند. سپس از قربانیان می‌خواستند برای دسترسی به اطلاعات کامپیوتری خود به صورت دیجیتالی به آن‌ها پول دیجیتالی بیت‌کوین پرداخت کنند.

خوراشادی‌زاده و قربانیان در همکاری با هکرهای باج‌افزار سام‌سام بیت‌کوین را به ریال تبدیل می‌کردند.

وزارت دادگستری آمریکا نیز برای دو هکر ایرانی به نام‌های فرامرز شاهسوندی و محمد مهدی شاه‌ منصوری پرونده تشکیل داده است.

در ادامه این خبر آمده است آن‌ها از سال ۲۰۱۵ بارها موسساتی را در آمریکا، کانادا و بریتانیا مورد حمله سایبری قرار داده‌اند. برخی از موارد اخاذی مالی این دو ایرانی نیز از طریق برنامه “باج‌افزار سام‌سام” صورت گرفته است.