کریس کونز، سناتوری که از او بهعنوان «وزیر خارجه جو بایدن» یاد میشود تصریح کرد، رای مثبت او باین طرح،ازآن جهت بوده که دولت بایدن را به انعقاد توافقی قویتر با ایران تشویق کند
کثریت اعضای مجلس سنای آمریکا با بررسی دو طرح، عدم خروج سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی این کشور و همچنین اعمال تحریمهای مرتبط با تروریسم علیه بانک مرکزی ایران را تصویب کردند.
طرح عدم خروج سپاه پاسداران از فهرست «گروههای تروریستی» که اجرای آن هنوز برای دولت آمریکا الزامآور نیست، شامگاه چهارشنبه 4 مه به وقت محلی، با 62 رای موافق و 33 رای مخالف تصویب شد.
این طرح توسط جیمز لانکفورد، سناتور جمهوریخواه و در قالب طرح بررسی قانون «نوآوری و رقابت» آمریکا برای مقابله با چین، به سنای این کشور ارائه شد.
بر اساس این طرح، لانکفورد پیشنهاد میدهد که هرگونه توافق هستهای با ایران میباید شامل مفادی باشد که به فعالیتهای بیثباتکننده ایران در منطقه، از جمله برنامه موشکی، اقدامات تروریستی و دور زدن تحریمها نیز بپردازد.
این طرح خواستار عدم لغو هرگونه تحریم علیه سپاه پاسداران و عدم خروج این نهاد از فهرست گروههای تروریستی آمریکا است.
16 سناتور دموکرات از جمله چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنای آمریکا، از جمله موافقان تصویب این طرح بودند.
گفته میشود سناتورهای آمریکایی درباره این طرح دچار اختلاف شده و شماری از دموکراتها تلاش کردند که مانع رایگیری در این زمینه شوند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، لانکفورد در هشداری به سناتورها اعلام کرده بود، چنانچه طرح او به رای گذاشته نشود، او اقداماتی را برای جلوگیری از تصویب لایحه نهایی در این زمینه انجام خواهد داد.
کریس کونز، سناتوری که از او به عنوان «وزیر خارجه جو بایدن» یاد میشود، اندکی پس از این رأیگیری اعلام کرد، رای مثبت او به این طرح در تناقض با «حمایت دائمی او از تلاشهای دولت برای مذاکره» با ایران نیست.
او تصریح کرد، رای مثبت او به طرح لانکفورد از آن جهت بوده که دولت بایدن را به انعقاد توافقی قویتر با ایران تشویق کند.
توافقی که به گفته کونز، علاوه بر برنامه اتمی ایران، به دیگر «فعالیتهای مخرب» این کشور نیز رسیدگی کند.
طرح پیشنهادی لانکفورد، دومین طرحی بود که روز چهارشنبه در مجلس سنای آمریکا علیه ایران تصویب شد.
86 سناتور آمریکایی در همان روز، طرح تد کروز، سناتور جمهوریخواه درباره اعمال تحریمهای مرتبط با تروریسم علیه بانک مرکزی و سپاه پاسداران ایران را تصویب کردند.
بر اساس این طرح، اعمال این تحریمها برای «محدود کردن همکاری میان ایران و چین ضروری است.»
کروز در این طرح، خواستار این شده که مصوبه نهایی مجلس قانونگذار آمریکا، دولت این کشور را ملزم کند تا گزارشی را درباره همکاری میان ایران و چین به کنگره ارائه دهد.