دادگاه تجدیدنظر شهر آنتورپ بلژیک روز سهشنبه ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) با تأیید حکم دادگاه پیشین، رأی قطعی خود را در مورد سه ایرانی متهم به همدستی در قصد بمبگذاری همایش سازمان مجاهدین خلق در پاریس اعلام کرد.
بر اساس رأی دادگاه تجدیدنظر، امیر سعدونی و نسیمه نعامی هر یک به ۱۸ سال و مهرداد عارفانی به ۱۷ سال حبس محکوم شدهاند. تابعیت بلژیکی این افراد نیز لغو شده است. علاوه بر این، برای این سه تن یک جریمه نقدی ۶۰هزار یورویی تعیین شده است.محکومیت متهم ردیف اول اسدالله اسدی، دیپلمات سابق ایران در اتریش به ۲۰ سال زندان، یک سال پیش در ماه مه ۲۰۲۱ به جرم برنامهریزی برای بمبگذاری در گردهمایی “مجاهدین خلق” تایید نهایی شده بود. این خبر را وکلای اسدی تأیید کرده بودند.
دیپلماتهای بلژیک تأکید کردهاند که آنها با هرگونه معامله برای تبادل این زندانی با زندانیان دیگر مخالف هستند.
به گفته دادستان این پرونده، دولت بلژیک تضمین کرده که هیچ نوع معاملهای بر سر دیپلمات ایرانی اسدالله اسدی به منظور تبادل با زندانیان غربی در ایران صورت نخواهد گرفت چرا که تصمیمات قضایی و سیاسی کاملا از یکدیگر مجزا هستند.
پیشتر گفته شده بود که ایران پیشنهاد مبادله اسدالله اسدی با احمدرضا جلالی را داده است. جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی است که به اتهام جاسوسی از سوی قوه قضائیه ایران به اعدام محکوم شده است.
ذبیح الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ درباره اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، به خبرگزاری ایسنا گفت که این حکم قطعی است و تا پایان اردیبهشت اجرا میشود.
همزمان با پایان گرفتن دادگاه حمید نوری در سوئد خبر اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی نیز رسانهای شد. در روزی که آخرین جلسه دادگاه حمید نوری به اتهام دست داشتن در جنایات دولتی و اعدامهای دهه ۱۳۶۰ در ایران برگزار شد، خبرگزاری ایسنا به نقل از “منابع آگاه” از اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی سوئدی، “تا پایان اردیبهشت ماه” خبر داد.
تحویل بمب در جعبه پیتزا
اسدالله اسدی در برنامهریزی و تهیه ابزار و لوازم بمبگذاری در همایش مجاهدین خلق در پاریس در سال ۲۰۱۸ مشارکت کرده و بمبی را در یک جعبه پیتزا به عاملان این بمبگذاری تحویل داده بود.
او در آن زمان دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در اتریش بود اما در آلمان دستگیر و تحویل بلژیک داده شد.
اتحادیه اروپا نیز در این باره گفته است که دولتهای اروپایی نمیتوانند چشمشان را بر روی تروریسم ببندند. این مسئله شامل دو قتل در هلند و یک تلاش برای ترور در دانمارک که “دولت ایران پشت آنها بوده است” نیز میشود.
جمهوری اسلامی هرگونه دست داشتن در این ترورها را رد کرده است.