وزرای خارجه گروه هفت کشور صنعتی جهان نگرانی شدید خود را از نقض گسترده و مستمر حقوق بشر بهویژه حق برگزاری تظاهرات مسالمتآمیز در ایران ابراز داشتند.
مقامات عالی گروه هفت شنبه ۲۴ اردیبهشت در پایان نشست خود در کمپ «وایزن هاوس» در شمال آلمان در بیانیهای بر عدم دستیابی جمهوری اسلامی به تسلیحات اتمی تاکید کرده و از احیا و اجرای مجدد توافق هستهای موسوم به «برجام» حمایت کردند.
این بیانیه بر راهحل دیپلماتیک جهت محدودکردن برنامه اتمی ایران تصریح و اشاره کرده که وقت آن است ایران با تصمیمات درست مذاکرات ۱۱ ماهه وین را با موفقیت به پایان برساند.
وزرای خارجه هفت کشور صنعتی از تهران خواستند به افزایش تنش بواسطه کاهش تعهدات برجامی ادامه ندهد چرا که هیچ دلیل غیرنظامی برای اقدامات اخیر اتمی ایران وجود ندارد.
بیانیه مذکور از ایران خواسته ضمن همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و حل مشکل نظارت بر تاسیسات هستهای، بدون اتلاف وقت اطلاعات و توضیحات مورد نیاز آژانس را ارائه دهد.
مقامات هفت کشور صنعتی همچنین از سیاستهای بیثباتکننده جمهوری اسلامی در خاورمیانه از طریق گسترش برنامه موشکهای بالستیک و کروز، برنامه پهپادی و انتقال تکنولوژی ساخت موشک و پهپاد به طرفهای غیر دولتی ابراز نگرانی کردند.
بیانیه افزوده که تولید و توزیع این تسلیحات توسط ایران باعث بیثباتی فراینده و تنشهای شدید در منطقه شده است.
در این بیانیه از جمهوری اسلامی خواسته شده تمام حمایتهای سیاسی و تسلیحاتی خود از گروههای نیابتی طبق قطعنامههای شورای امنیت بهویژه قطعنامه ۲۲۳۱ مصوب سال ۲۰۱۵ را متوقف کند.
ایران در روزهای اخیر شاهد اعتراضات سراسری گسترده بهدلیل حذف ارز ترجیحی از بودجه سال جاری و افزایش چندین برابری قیمت کالاهای اساسی و مواد غذایی بوده است.
این شرایط که بهوضوح حاصل فقدان منابع مالی و تاثیر سیاست فشار حداکثری تحریمها علیه نظام جمهوری اسلامی است، باعث نشده تا تهران از سیاستهای هزینهزای منطقهای و حجم برنامههای پر خرج نظامی چون برنامه اتمی، موشکی و پهپادی خود بکاهد.