بنابر گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۵ هزار واحد در شهرکهای صنعتی ایران نیمه فعال شدهاند وهمچنین ۸ هزارو ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در این شهرکها نیز «غیرفعال» هستند که دلیل راکد شدن نزدیک به ۵۷ درصد این واحدها «کمبود نقدینگی» است.
در گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت، همچنین آمده است که ۱۶/۱ درصد واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی به دلیل فقدان بازار، ۳/۷ درصد به دلیل اختلاف شرکا، ۲/۶ درصد به دلیل تامین مواد اولیه فعالیت خود را متوقف کردهاند.
در این گزارش آمده است که دلیل توقف فعالیت ۱/۵ درصد واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی ایران نیز «نقصان ماشین آلات» است، نیم درصد به دلیل مشکلات قضایی و چهار دهم درصد به دلیل مشکلات زیرساختی تولیدشان متوقف شده و تولید ۱۸/۳ درصد واحدها نیز به دلایل نامشخص متوقف شده است.
کل واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی ایران ۴۷ هزار و ۵۰۹ واحد است که بنابر گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۱۵ هزار واحد فعال یعنی ۳۹ درصد از کل واحدهای فعال در شهرکهای صنعتی با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعالیت میکنند.
علاوه بر این، بیش از ۱۳ هزار واحد نیز با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ درصد در حال فعالیت هستند و فقط نزدیک۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی سراسر کشور با ظرفیت بیش از ۷۰ درصد فعالیت میکنند.
رکود کامل و نسبی سه چهارم واحدهای صنعتی و تولیدی شهرکهای صنعتی درحالی است که تعداد شهرکها و نواحی صنعتی مصوب از ۹۹۵ مورد به یک هزار و ۱۱ مورد افزایش یافته است.
همچنین بر اساس گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشترین نوع فعالیت در شهرکهای صنعتی ایران در حال حاضر واحدهای مرتبط با «صنایع فلزی» هستند که ۲۶ درصد از کل واحدهای مستقر در این شهرکها را شامل میشود.
بعد از صنایع فلزی هم « صنایع شیمیایی» و «صنایع غذایی» است و کمترین میزان فعالیت در این شهرکها با ۳/۴ درصد نیز به واحدهایی اختصاص دارد که در حوزه «صنعت برق و الکترونیک» فعالیت میکنند.