۱۳۹۹ مهر ۲۷, یکشنبه

مردم بیکار و رهاشده در طوفان کرونا

 

                       بیکاری جوانان در ایران

حدود ده ماه از ورود ویروس کرونا به کشور می‌گذرد، در این مدت رژیم با اتخاذ سیاست‌های ضدمردمی و ضدانسانی مردم را به قتل‌گاه کرونا فرستاده است.

بسیاری از اصناف به‌دلیل عدم حمایت حکومت در مضیقه شدید مالی قرار گرفته، و چندین میلیون نفر شغل‌های خود را از دست داده‌اند.

دریک ویدئو کلیپ که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است یکی از هموطنانی که از ابتدای شیوع بیماری کرونا بیکار شده در جواب این سؤال شهروند خبرنگار که «چند وقت بیکار بودید؟ گفت: دقیقاً از اسفند ماه تا حالا من شاید بیست سرویس نرفتم بیست سرویس که میگم کار بیست روزه حدوداً پنج شش ماه

خبرنگار: در این پنج شش ماه چکار می‌کردید؟

جواب: هیچی خونه بودیم حدود سه ماه

سؤال: در آن سه ماه چکار می‌کردید.

جواب: بیکار، عملاً یک ماه و خورده‌ای یک ماه تقریباً بیکار بودیم ولی خوب بعدشم با بیکاری خیلی فرقی نمی‌کرد فقط جلوی گدایی‌مان را گرفت».

نظام آخوندی از ابتدا هیچ تصمیمی برای دادن کمکهای معیشتی به مردم نداشت، گسترش بیکاری و ورشکستگی اصناف، نتیجه این سیاست ضدمردمی است که هم‌چنان ادامه دارد .

رئیس مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی اعلام کرد در بحران کرونا ۴.۸ میلیون شغل آسیب دیده و ۶میلیون نفر بیکار شده‌اند (خبرگزاری مهر۲۶مرداد ۹۹)

با یک حساب ساده اگر ۵میلیون نفر از این ۶میلیون بیکار سرپرست خانوار باشند معیشت بیش از ۲۰میلیون نفر به مخاطره افتاده است.

این در شرایطی است که به‌گفته یک کارشناس حکومتی: «اتفاقی که در ایران رخ می‌دهد آن است که بخشی که شغل‌شان را از دست می‌دهند و عمدتاً هم زنان و جوانان هستند، غالباً به‌صورت بی‌کار در آمارها انعکاس پیدا نمی‌کنند و در زمره نیروی غیرفعال شناخته می‌شوند. در بیانی دیگر، درباره نرخ بی‌کاری، این آمار، تصویر دقیقی به دست نمی‌دهد و فقط بی‌کاران آشکار را نشان می‌دهد و بی‌کاران پنهان را نمایندگی نمی‌کند». (روزنامه شرق ۲۴مهر۹۹)

از مهمترین مشاغلی که در دوران کرونا ضربه اقتصادی جدی خورده‌اند، تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک هستند.

مجید نامی نایب‌رئیس اتحادیه تولید پوشاک به فروپاشی اقتصادی در این صنف اشاره کرد: «صنعت پوشاک در ایام شیوع ویروس کرونا تاکنون دچار کاهش فروش و ضرر ۹۰درصدی شده است». (سایت جهان نیوز ۲۲مهر۹۹)

مرکز پژوهش‌های مجلس رژیم هم میزان اشتغال از دست رفته در حوزه پوشاک را ۶۴۵هزار نفر اعلام کرده است.

تا قبل از شیوع کرونا بنا به آمار رژیم، یک میلیون و ۳۵۰هزار نفر در در حوزه سفر و گردشگری فعال بودند. در حالی‌که از زمان شیوع کرونا بیش از ۹۰۰هزار نفر در این حوزه بیکار شده‌اند. (خبرگزاری فارس ۲۲مهر۹۹)

بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس رژیم نزدیک به نیم ملیون نفر در حوزه غذا و آشامیدنی به‌دلیل شیوع کرونا و عدم حمایت حکومت آخوندی دولت از آنها بیکار شده‌اند.

رئیس اتحادیه رستوران داران رژیم در تهران ضمن اشاره به خسارت بالا و ضربه مهلک به این صنف گفت: «خسارت رستوران داران تهران تاکنون حدود ۲۰۰تا ۳۰۰میلیارد تومان اعلام شده است و تاکنون هیچ تمهیداتی برای جبران این خسارت از سوی دولتمردان اتخاذ نشده است» .

وی در جای دیگر به بی‌عملی رژیم آخوندی در حمایت از اصناف اعتراف کرد: «متأسفانه تاکنون به دلایل و بهانه‌های مختلف هنوز هیچ وامی به این رسته صنفی ارائه نشده است زیرا ایرادات عجیب و غرییی گرفتند». (سایت اقتصاد۲۴ - ۱۹مهر۹۹)

خبرگزاری تسنیم ۲۶مهر۹۹ نوشت: «نزدیک به هشت ماه از ورود ویروس کرونا به کشور می‌گذرد و تاثیر مخرب آن بر کسب و کارها از همان ابتدا قابل مشاهده بود. در این مدت اغلب اصناف آسیب‌های جدی دیدند. چندین میلیون نفر شغل خود را از دست دادند».

آخوند روحانی با دروغپردازی خاص خود در شرایط کرونا وضعیت اقتصادی ایران را بالاتر از آلمان دانست و در این رابطه گفت: «آمار وضع اقتصادی آلمان از طریق مسئولان آنجا اعلام شده که امسال منهای ۵ ممیز ۲ دهم درصد اقتصادشان کوچک می‌شود و منفی هست رشد اقتصادی آنها خوب شما نگاه کنید یک کشور پیشرفته با همه امکاناتی که دارد و خب معلوم است شرایطش نه تحریمی هست نه مشکلی هست آنها در این شرایط الآن قرار دارند و ما حتماً اقتصاد ما شرایط بهتری از این رقم خواهد داشت». (تلویزیون شبکه خبر ۱۲مهر۹۹)

همان‌طور که اشاره شد میلیون‌ها نفر از کارگران و کارکنان بخش‌های اقتصادی کشور بیکار شده‌اند، با این حال آخوند حسن روحانی ادعا می‌کند که ایران تحت حاکمیت آخوندها از کشور پیشرفته‌ای مانند آلمان وضعیت بهتری دارد.

اگر چنین است چرا دستمزد کارگران نزدیک به یک پنجم خط فقر است و چرا حقوق بسیاری از کارگران چندین ماه است پرداخت نشده است، این در شرایطی است که گرانی سرسام‌آور دمار از روزگار آنها در آورده است.

دررد ادعای گوبلزی آخوند حسن روحانی یک کارشناس حکومتی به نام هادی حق شناس در گفتگو با سایت حکومتی موسوم به شهدای ایران ۱۵مهر ۹۹ گفت: «اقتصاد ایران در بسیاری از زمینه‌ها مشکلات اساسی دارد. مثل آن است که بگوییم اقتصاد آلمان فقط سرما خورده است و اقتصاد ایران گرچه سرمایه خوردگی کمتری دارد- نه آن‌که نداشته باشد- اما فشارخون و تب هم دارد. اقتصاد ایران به‌دلیل تکانه‌های مختلفی که تحریم و کرونا وارد کرد بخشی از توان خود را از دست داده است».

ادعای شکوفایی اقتصادی در حاکمیت آخوندی در شرایط کرونا و بهتر بودن وضعیت آن از اقتصاد آلمان توسط روحانی، در شرایطی است که اغلب شاخصهای کلان اقتصادی از جمله شاخص تورم، شاخص فلاکت، شاخص بیکاری در وضعیت نامناسبی قرار دارند.

البته آخوند روحانی شیاد بیش و بهتر از هرکس دیگری در نظام می‌داند که حاکمیت آخوندی با بن‌بست اقتصادی درگیر است و هیچ راه برون رفتی از آن برایش متصور نیست.

بن‌بستی که به‌دلیل فشار بالا بر معیشت مردم، وضعیت جامعه را در شرایط انفجاری قرار داده است، شرایطی که هر آن می‌تواند با جرقه‌ای چونان آبان۹۷ منفجر شود و دودمان نظام آخوندی را بر باد دهد.