گزیده روزنامههای حکومتی کر وحشت از مقاومت ایران
روزنامههای حکومتی در روز ششم آبان، معجونی از بحرانهای داخلی اعم از اجتماعی و اقتصادی است همراه با وضعیت بنبست نظام در عرصهٔ جهانی و بینالمللی. موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند سوزوگداز از ضربات دریافتی از مقاومت است.
روزنامه حکومتی مردمسالاری با اشاره به افشاگری اتمی اخیر مجاهدین نوشته است: «درست در زمانی که سفر ظریف به مسکو و دیدار با لاوروف و تماسهای گسترده لاوروف با برلین، پاریس و لندن تمامی زمینهها را برای این صفآرایی سنگین آماده کرده بود، در حساسترین لحظات که میرفت این صفآرایی با موفقیت شکل گیرد، (مجاهدین) ادعای خود را روی میز گذاشتند. آنها ادعا کردند که کشورمان در دو سایت اعلام نشده در سرخه حصار و آباده، در حال ساخت سلاح هستهیی است... درست در همین نقطه شاهد هستیم آن صفآرایی بزرگ بینالمللی با محوریت اروپا و روسیه و چین، که داشت در برابر سیاستهای آمریکا علیه (نظام) شکل میگرفت، ناگاه متوقف شد و تا امروز به بایگانی سپرده شد. فراتر از این، حتی رسانههای اروپایی بهطور گسترده به کنفرانس (مجاهدین) پوشش دادند و بر آتش فتنه دیپلماتیک آنها، دمیدند».
این روزنامه حکومتی در ادامه با اشاره به انفعال وزارتخارجهٔ رژیم از این ضربه دریافتی، با حمله به دولت روحانی نوشته است «جا داشت وزارتخارجه و سایر ارگانهای مربوطه، ابتدا موضعی قوی گرفته و پس از آن در یک پاتک حساب شده، با افزایش فعالیتهای خود و ملاقاتهای بیشتر، اروپا، روسیه و چین را از وضعیت کما در آورده، بار دیگر وارد میدان میکردند».
رسالت از باند خامنهای هم با یادآوری وقایع قیام آبان ۹۸ نوشته است «اجرای سه برابر شدن قیمت بنزین و سهمیهبندی آن عوارضی داشت و عقبنشینی از این تصمیم نیز عواقبی بهمراتب خطرناکتر بهدنبال داشت... نارضایتی و اعتراضات احتمالی در داخل ایران فعال شده بودند. آبان ۹۸ بستری را فراهم ساخت تا این کادرها وارد میدان شوند. در بسیاری از کانونهای شورش و اعتراض، افراد نشاندار و کادرهای تیمی حضور داشتند... تخریب به یکی از بیسابقهترین حجم در سه دهه گذشته در شهرهای کوچک و حاشیه شهرهای بزرگ رسید».
تنگنای بنبست از همه سو
کرونا بحران روز نظام است جهان صنعت با اذعان به بیعملی نظام نوشته است: «در کشور ما صعودی شدن روند تلفات ویروس کرونا دلایل گوناگونی دارد که مهمترین این دلایل سوای مشکلات اقتصادی و معیشتی، سست شدن سرمایه بزرگ اجتماعی یعنی اعتماد مردم بهقول و عمل دولت و دولتمردان است.
در اینجا دولت از صاحبان کسبوکارها میخواهد کسبوکار خود را تعطیل کنند و در خانهشان بمانند و قول حمایتهای مالی به مردم میدهد. اما نه تنها بهقول خود عمل نمیکند بلکه وعدههای حمایتی آن به مردم در پیچ و خمهای تشکیلات دیوانسالاری دولتی ناپدید میشود».
شرق به قلم هاشمی طبا بنبست اقتصادی نظام را تصویر کرده و از جمله نوشته است: «در تحریم و نداشتن درآمد نفت، طبیعی است که مشکلات فعلی پیش میآید و راهحل فوری آن برگشت بهحالت گذشته یعنی فروش نفت و فروش بیشتر ارز در داخل و برای واردات است و این هم ظاهراً ممکن نیست، زیرا مستلزم سازش با زورگویان است... وقتی که فرض بر ۱۰سال تحریم است، سیستم واقعی زندگی در تحریم را طراحی کنند و صادقانه به مردم بگویند و مقاومت را معنی کنند و نه آن که ضربالمثل «اسمشو نیاور خودش را بیاور» را جان ببخشند».
کیهان خامنهای با اشاره به مواضع دو کاندیدای ریاستجمهوری آمریکا به تداوم انزوای نظام اعتراف کرده و نوشته است: «آنها حتی وقتی به «(نظام)» میرسند نیز، مواضع متفاوتی میگیرند اما این تفاوت موضع، به هیچوجه در «هدف» آنها نیست. آنها چون دشمنند، صرفاً در «روش دشمنی» با (نظام) دچار اختلافند. یکی میگوید، با برجام «باید (نظام) را مهار کرد»، دیگری میگوید، با یک مذاکره جدید «باید (نظام) را مهار کرد».
مستقل از باند مغلوب هم با اشاره به فضای انفجاری جامعه بهدنبال پخش کلیپ جنایتهای مأموران رژیم در اسفراین و مشهد و آبادان نوشته است: «اینکه قباحت برخورد فیزیکی با مردم در ملأعام شکسته شود، خود به خود این گمان را ایجاد میکند که در پشت درهای بسته شاید چیزی هراسانگیزتر میگذرد. روح مردم، به واسطهٔ هجوم پیدرپی اخباری از این دست، بسیار آزرده است. کتمان، فرافکنی، تهدید، عدم پیگیری و بیاهمیتی به حساسیت افکار عمومی در این باره، قطعاً بازخورد ناامید کنندهای در کارنامهها خواهد داشت».