۱۳۹۹ آبان ۵, دوشنبه

خیز رژیم آخوندی برای گران کردن نان

 

                                     گرانی نان

تهیه نان به‌عنوان قوت لایموت که مردم تاکنون می‌توانستند آنرا به‌عنوان حداقل مواد غذایی مورد نیاز تهیه کنند در بخش‌های زیادی از کشور تبدیل به مشکلی برای اکثریت مردم محروم شده است

.رژیم درصدد گران کردن نان است وعملاً در بخش‌هایی از کشورآنرا گران کرده است.

در هفته‌های اخیر در اکثر شهرهای ایران نان ۳۰ تا ۱۰۰درصد گران و تقریباً در همه استانهای کشور صف نانوایی‌ها طولانی شده است.

نانوایان و مردم از مشکل کمبود آرد و گرانی نان خبر می‌دهند، این موضوع در رسانه‌های حکومتی نیز بازتاب وسیعی یافته است.

بر اساس گزارش رسانه‌های حکومتی قیمت هر کیسه آرد آزاد پیش از این ۱۱۰هزار تومان بود اما اکنون به ۱۸۰هزار تومان رسیده است، به‌علت کمبود آرد و سهمیه کم آرد یارانه‌ای بسیاری از نانوانی‌ها ساعتهای کاری خود را کاهش داده‌اند.

در همین رابطه سایت همشهری آنلاین ۲۷مهر۹۹ به‌نقل از رئیس اتحادیه نانوایان مشهد نوشت: «قیمت آرد از ۱۰روز پیش به‌دلیل اعلام خرید تضمینی گندم در بازار آزاد یکباره افزایش یافت و به بازار شوک وارد شد. نانوایان ما کسری آرد خود را از بازار آزاد تأمین می‌کردند که قیمت آن در سامانه هر کیسه ۵۰هزار تومان بود و امروز به ۱۸۰ تا ۲۰۰هزار تومان رسیده است. این واحدها پس از پایان آرد سهمیه‌ای آرد را آزاد تهیه می‌کردند تا چراغ نانوایی روشن بماند. حالا که آرد در بازار آزاد گران شده، به مشکل خوردند».

روز چهارشنبه ۳۰مهرماه، یکی از شهروندان مشهد گفت «امروز در مشهد خیلی از نانوایی‌ها آرد نداشتند و تعطیل کردند . قیمت دولتی لواش ۸۰۰ بود اما نان سنگگ را به قیمت آزاد گرفتم ۲۵۰۰تومان، صف شلوغ بود و بیشتر از ۱۰ تانمی‌دادند»

در ویدئو کلیپ‌هایی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده مردم از گرانی، نبودن نان و معطلی در صف خرید شکایت دارند.

در سقز مردی در مقابل این سؤال شهروند خبرنگار که پرسید بفرمایید شما از ساعت چند در صف هستید؟ جواب داد از هفت که تا الآن هشت ونیم است. فقط امروز نیست همه روز همین‌طور است هر روز ۲ساعت، ۲ساعت ونیم در صف هستیم. ساعت ۱۰ که بیایی نان نیست.

هموطنی هم از شلوغی نانوایی‌ها در کرج و کمبود و سهیمه‌بندی شدن آرد خبر داد.

از شهریار هم گزارش شد نانوایی‌ها به‌دلیل نبودن آرد تعطیل هستند و هجوم مردم برای گرفتن نان خیلی زیاد است.

رژیم آخوندی این بارخود راآماده ربودن نان بعنوان آخرین جزء سفره مردم کرده است.

سفره‌ای که مدتها است رنگ گوشت و مرغ را به خود ندیده و هر روز خالی و خالی‌تر می‌شود.

یکی از نانوایان شهرستان نکا در مورد کمبود آرد و گرانی آن در این شهرستان گفت: «شهرستان نکا منطقه کارگرنشین است مردم فقط قوتشان نان است»

محمد باقر نوبخت ۶فروردین۹۹ وعده داد که امسال قیمت نان گران نمی‌شود، او در توئیتر نوشت: «با تصمیم شورای اقتصاد علاوه بر افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۲۵۰۰تومان قیمت فروش به نانوایی‌ها کیلویی ۶۶۵تومان تعیین شد. لذا امسال هم نان گران نمی‌شود».

اما از اواسط تابستان قیمت نان در استانهای مختلف شروع به افزایش کرد.

خبرگزاری مهر ۲آبان۹۹ به‌نقل از مرکز آمار رژیم نوشت: «مرکز آمار ایران تورم مهرماه را اعلام کرد که بر اساس آن تورم نقطه‌ای نان و غلات با تورم نقطه‌ای۵۲.۶ مواجه شد که بیشترین نرخ تورم در گروه خوراکیها و آشامیدنیها را به خود اختصاص داده است. تورم نقطه‌ای به‌معنای درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. این رقم برای خانوار شهری۵۰.۷درصد و برای خانوار روستایی ۵۸.۹درصد بوده است.

به عبارتی دیگر در مهر ۹۹ روستاییان کشور برای تهیه نان و غلات ۵۸.۹درصد بیشتر از مهر ۹۸ هزینه کرده‌اند. خانوار شهری نیز۵۰.۷درصد افزایش قیمت را نسبت به ماه مشابه سال گذشته شاهد بوده‌اند».

اول مهر۹۹ مدیر کل غله رژیم در لرستان گفت: «اصلاح قیمت نان (بخوانید گرانی قیمت نان) در استان لرستان به استناد مجوزی بود که سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت به استانها ابلاغ کرد که با یک تأخیر یک ساله اتفاق افتاد، در ۳۱استان تقریباً ما آخرین استانی بودیم که نان در آن گران شد.

نان لواش از ۲۰۰تومان به ۳۰۰تومان، نان سنگگ سنتی از ۱۰۰۰تومان به ۱۵۰۰تومان، نان سنگگ ماشینی از ۱۰۰۰ تومان به ۱۴۰۰تومان، نان تافتون از ۵۰۰تومان به ۶۰۰تومان. بربری ساده از ۸۰۰تومان به ۱۰۰۰تومان و بربری کنجدی از ۱۰۰۰تومان به ۱۲۰۰تومان». (تلویزیون رژیم ۱مهر۹۹)

نانوایی‌ها می‌گویند دولت روحانی متناسب با تقاضای مردم سهمیه آرد به نانوایی‌ها تحویل نمی‌دهد و این علت کمبود نان است، ضمن این‌که نانوایان به‌دلیل بالا رفتن قیمتها دیگر توان خرید آرد از بازار آزاد را ندارند و تنها با میزان کم سهمیه‌ای نان پخت می‌کنند که برای مصرف مردم کافی نیست.

کارگر یکی از نانوایی‌هایی کرج گفت: «ما حتی یک کیلو آرد هم نداریم. بدون آرد ۱۲روز است نانوایی تعطیل است. الآن هم اتحادیه، غله، سیلو و هیچ جا به ما پاسخگو نیست».

یک نانوا در شهرستان نکا گفت: «نانوایان تاکنون می‌رفتند از بازار آزاد آرد تهیه می‌کردند. در کارخانه قیمت آرد ۹۰تومان بود نانوا می‌گفت اشکال ندارد۲۰تا ۳۰تومان سود کنیم اشکال ندارد. الآن در کارخانه یک کیسه آرد ۲۰۰هزار تومان است، من۸۰ گونی آرد گرفتم ۱۳میلیون در هر کیسه‌ای ۱۰۰هزار تومان ضرر می‌کنم».

در شهرستان سقز هم یک نانوا گفت: «قبلاً ما می‌توانستیم آرد آزاد بخریم و با آرد آزاد مردم را راضی کنیم، اما اکنون آرد آزاد آن‌گونه که بحث می‌کنند۱۴۰-۱۳۰هزار تومان است و ما دیگر نمی‌توانیم خرید کنیم آرد سهمیه‌ای ماهم کم است».

کمبود آرد و نان و گرانی آن در شرایطی است که که علی ربیعی سخنگوی دولت آخوند روحانی وقیحانه این موضوع را تکذیب کرد و تقصیر کمبود آرد و گرانی نان را به گردن «سودجویان»! انداخت: «در روز‌های اخیر بحث کمبود نان در برخی استانها مطرح شده بود. این موضوع در دولت هم مورد بحث قرار گرفت. بررسیها نشان داد هیچ علت خاص و نگران کننده‌ای برای این مسأله منطقه‌یی وجود نداشته و هیچ کمبودی در کل کشور نداریم... نه کمبود نان مطرح بوده نه مسأله آرد مطرح بود به‌هرحال من اعلام می‌کنم هیچ علت خاص نگران‌کننده‌ای برای این مسأله در این مناطق وجود نداشت در مناطق شمالغرب ما عمدتاً مطرح شده بود علتش یکی سودجویی برخی واحدهای صنفی بوده که می‌خواستند گران بکنند عمدتاً هم آزادپزها بودند و بعضاً قاچاق آرد در این منطقه بوده». (خبرگزاری ایلنا ۲۲مهر۹۹)

کمبود آرد و نان و گرانی آنها در شرایطی است که بعد از رخت‌بستن گوشت و پنیر و تخم‌مرغ از سفره مردم نان تنها غذای اصلی سفره اکثریت مردم کشور که در فقر به‌سر می‌برند می‌باشد. بنابراین بحران کمبود و گرانی نان زندگی کارگران و زحمتکشان را با خطر جدی مواجه کرده است. رژیم هم به‌خوبی می‌داند که آخرین چیزی که باید روی آن ریسک کند نان مردم است.

واقعیت این است که مردمی که حتی نان نداشته باشند که بخورند در حکم بمبی هستند که هرلحظه ممکن است منفجر شوند و دود و دودمان حاکمیتی که حتی نان را هم از سفره مردم دریغ کرده است به باد بدهند. در تحقق این مسأله تردیدی نیست. به‌قول معروف دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد.