۱۳۹۹ آبان ۸, پنجشنبه

ایران رتبه دوم تعداد کشته‌ها و مبتلایان روزانه کرونا در جهان - مروری بر رسانه‌ها

                                    گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی هشتم آبان جنگ گرگها بر سر تقسیم تقصیر کشتار کرونا، حاکی از ادامه بی‌عملی نظام در مقابل مردم است.

روزنامه حکومتی وطن امروز نوشته است: «ایران رتبه دوم تعداد کشته‌ها و مبتلایان روزانه کرونا در جهان را دارد و می‌توان به‌راحتی گفت سیاست‌های دولت برای مقابله با کرونا شکست‌خورده است».

این روزنامه در ادامه افزوده است: «کارشناسان بارها گفته‌اند به غیر از محدودیت‌های شدید کرونایی باید دولت زنجیره انتقال کرونا را قطع کند. هم‌اکنون اماکن عمومی، ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی به‌ویژه مترو و اتوبوس و مسافرت‌ها، زنجیره انتقال کرونا را تقویت می‌کند و نخستین و کاراترین اقدام تعطیلی متناوب در این باره است؛ چیزی که دولت به آن اعتقاد ندارد و در برابر این پیشنهاد مقاومت می‌کند».

آرمان هم با حمله به باند خامنه‌ای اقدامات این باند را سبب اشاعه ویروس دانسته و نوشته است: « چند روز پیش درهای ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد بر روی برخی از افراد گشوده می‌شود اگر بحث «زور» است که عده‌یی درهای استادیوم را باز کنند تا بتوانند مراسمات سازمان متبوع‌شان را برگزار کنند، یک بحث دیگری است و باید دستگاههای نظارتی به این موضوع ورود کنند. به‌طور یقین این مراسم بدون اخذ مجوزهای قانونی صورت گرفته است.عده‌یی از افراد جامعه دهان‌کجی به حق حیات مابقی مردم می‌کنند».

روزنامه همشهری وابسته به دولت روحانی هم در دعوای باندی از ماجرای یک میلیارد یورو که خامنه‌ای از صندوق توسعه ملی به کرونا اختصاص داده پرده برداشته و به‌نقل از وزیر بهداشت روحانی نوشته است: «از محل یک میلیارد یورویی که مقام معظم برای مقابله با کرونا موافقت کردند و رئیس جمهور نیز دستور داده که تا ۸آبان۹۹ با ما تسویه کنند اما تا امروز حدود ۵۰درصد از آن را دریافت کرده‌ایم». همشهری در ادامه افزوده است: «آمارهای سازمان برنامه و بودجه نشان می‌دهد تاکنون ۲۱۰۰میلیارد ریال از یک میلیارد یوروی اختصاصی از صندوق توسعه ملی برای کنترل کرونا به نیروهای مسلح اختصاص پیدا کرده است».

طرح مجلس ارتجاع به اسم یارانه جدید برای دهک‌های پایین موضوع دعوای باندهای حاکم است.

روزنامه‌های باند خامنه‌ای این طرح را به‌عنوان هدیه مجلس به اقشار ضعیف در بوق کرده‌اند و آرمان از باند روحانی نوشته است: «اگر نمایندگان طرحی ارائه دهند که برای دولت بار مالی داشته باشد و دولت آن را پذیرا نباشد، توسط شورای نگهبان رد خواهد شد».

موضوع مشترک در روزنامه‌های حکومتی اذعان به اوضاع ورشکسته اقتصاد در نظام آخوندی است.

جوان وابسته به سپاه نوشته است: «بر اساس آمار‌های بانک مرکزی، نرخ تورم نقطه‌ای مسکن در تهران بعد از ۱۵ماه، مجدداً سه رقمی شد و به ۱۱۰.۱ درصد رسید».

در روزنامه‌های باند مغلوب از ظرفیت انفجاری بحران اقتصادی در عرصه‌های مختلف ابراز نگرانی شده است.

ابتکار نوشته است: اقتصاد ایران با چالشهای متعددی روبه‫‌رو است که هر کدام از این چالش‌ها به تنهایی یک بحران به حساب می‫آید اما مسأله بورس در این وضعیت می‌تواند تبدیل به یک بحران تمام‌عیار برای مردم شود. در این وضعیت اگر وضعیت شاخص بورس به نقطه تعادلی بازنگردد نمی‫توان از مردم انتظار داشت تا باور نکنند که دولت با بورس و ارز برای جبران کاستی‫‫هایش در بودجه بازی کرده است».

روزنامه اقتصاد سرآمد از خفگی اقتصادی نظام نوشته و بر ضرورت عقب‌نشینی از ادعا و همسویی با جهان تأکید کرده و از جمله نوشته است: «مجموعه بی‌نظم اقتصاد کشور بر هیچ‌یک از اصول، قواعد و الزامات علم اقتصاد استوار نیست و غیرواقعی است. مجموعه اقتصاد دولتی سیاسی کشور تحت تاثیر دو عامل به سوی انزوا سوق داده شده که یکی سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی دولت و دیگری تحریم‌ها است». این روزنامه افزوده است: «اکنون منافذ ورود دلار به اقتصاد کشور بسته شده و مبادلات بانکی و پولی ایران نیز محدود یا مسدود شده است.

در تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول از وضعیت کشورهای خاورمیانه از جمله ایران اعلام شده که ذخایر ارزی قابل دسترس ایران در سال٢٠١٨ حدود ١٢١.٦ میلیارد دلار بوده اما امسال نیز به ٨.٨ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت

در اکثر حوزه‌های اقتصادی هم‌چون مواد غذایی، شکر، خودرو، دارو و امثال آن مافیا شکل گرفته که به‌شدت در مسیر به سامان شدن و شفاف‌سازی اقتصاد سنگ‌اندازی کرده و از این آشفته بازار به ثروتهای نجومی دست یافته و از هر سیاستی که استمرار این روند را به چالش کشد ممانعت می‌کنند

اکنون شکاف وسیع طبقاتی بین فقر و غنی، افزایش نقدینگی در بخش‌های غیرمولد، تورم، رشد منفی پیاپی تولید ناخالص داخلی، نرخ رشد بیکاری دو رقمی، کاهش ارزش پول ملی، تنزل قدرت خرید آحاد جامعه و بی‌پناهی مردم در مقابل ویروس سهمگین کرونا، گسترش فساد اقتصادی و به تبع آن اجتماعی و انحطاط فرهنگی و ناتوانی در برابر تحریم‌های سیاسی اقتصادی تا بدین حد اسف‌بار نبود».

جهان صنعت هم به دروغ‌درمانیهای آماری بانک مرکزی اشاره کرده و از جمله نوشته است: «اگر این‌گونه باشد که بانک‌های ایرانی در شش ماه ۴۲۲هزار میلیارد تومان به بنگاهها فقط بابت سرمایه در گردش تمام بخش‌های اقتصادی داده‌اند و با احتساب میانگین قیمت هر دلار برابر با ۲۰هزار تومان باشد با یک محاسبه ساده می‌توان گفت بانکها ۲۱میلیارد دلار به فعالیت‌های اقتصادی تسهیلات داده‌اند که معادل سه میلیارد دلار در ماه است. با توجه به نرخ رشد منفی فعالیت‌های اقتصادی در نیمه نخست امسال این وام‌ها چه شده‌اند؟ به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی باید یک بار برای همیشه از این نوع عدد‌سازی که اختراع کرده دست بردارد».

وحشت از بی‌اعتمادی مردم از نظام و هشدار نسبت به پیامدهای آن موضوع مشترک روزنامه‌های باند مغلوب است:

آفتاب یزد نوشته است: «به نظر می‌رسد همه احزاب و جریانها برای حل مشکل بی‌اعتمادی مردم باید گام بردارند بخش‌هایی که به‌دنبال تضعیف دیگر نهادها هستند در واقع بر روی شاخه نشسته و بن می‌برند، در اصل اعتماد مردم که بزرگترین سرمایه هر حکومتی است را نشانه گرفته‌اند. به‌نظر می‌رسد جریانهای سیاسی به جای توجه به نتیجه انتخابات در آمریکا باید به این قبیل موضوعات توجه کنند».

آرمان هم نوشته است: «جامعه در یک رهاشدگی آشکار و پنهان قرار دارد. چنین فضایی تولید بی‌اعتمادی خواهد کرد! به‌عنوان مثال، مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم گواه ادعای بیانِ بی‌اعتمادی است

عقلای قوم می‌دانند اگر نقش مردم کم‌رنگ شود در واقع حکمرانی بدون پشتوانه مردم امکان‌پذیر نیست! بنابراین خطر در کمین است».