گزارشها حاکی است که بارش برف و ریزش بهمن در استان گیلان دست کم هفت کشته و بیش از ۷۰ مصدوم در پی داشته است.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس ایران درباره آمار جانباختگان ناشی از ریزش بهمن و برف در استان گیلان،گفت که پنج نفر بر اثر ریزش بهمن در رودبار و دو نفر بر اثر سقوط از ارتفاع و ریزش سقف در رشت جان خود را از دست دادهاند.
بنا به گفته خالدی ۷۸ نفر نیز بر اثر تروما ناشی از سقوط و سرخوردگی به مراکز درمانی اعزام شدند.
رسانه ها در ایران گزارش داده اند که حدود ۵۰ شهر در استان گیلان درگیر برف شده اند و بارش برف در شهر رشت به ۵۰ سانتیمتر و در ارتفاعات به دو متر رسیده است. همچنین براثر بارش برف بسیاری از مسیرها در استان گیلان مسدود و موجب شد تا در مسیر رشت، قزوین، منطقه امام زاده هاشم و سراوان، بسیاری از خودروها و مسافران در راه بمانند.
همچنین گزارشها حاکی است که تا ساعات شب گذشته از حدود یک میلیون و چهار صد هزار مشترک برق، برق حدود ۹۰ هزار مشترک قطع است که از این تعداد قطعی برق در ۲۸۰ روستا استان گیلان وجود دارد.
به گفته میثم جعفرزاده مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو ، در حال حاضر ۳۶ روستای استان گیلان با جمعیتی حدود ۶۵۰۰ خانوار بدون آب هستند.
در حالی بارش برف در استان گیلان تبدیل به یک بحران شده است که با توجه به پیش بینی این بارش ها مسئولان اقدامات لازم را در این مناطق در نظر نگرفته اند. تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی نیز نشان می دهد که نیروهای امدادی در جاده ها حضور نداشته اند.
پیش از این نیز بارش باران در ایران به بحران سیلاب تبدیل شده بود. در آخرین مورد این بحران ها مربوط به سیل استان سیستان و بلوچستان است که وزیر راه و شهرسازی ایران، خسارات اولیه وارد شده به این استان را ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده بود.
مقامات ایالات متحده نیز بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران، جنگلخواریهای گسترده، و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.