۱۳۹۸ اسفند ۸, پنجشنبه

ژنو - چهل و سومین اجلاس شورای حقوق بشر: بیانیهٔ ثبت‌شدهٔ ۵سازمان حقوق‌بشری دربارهٔ قیام و قتل‌عام ۶۷

شورای حقوق بشر ملل متحد
                                      شورای حقوق بشر ملل متحد
ژنو-چهل و سومین اجلاس شورای حقوق بشر: بیانیهٔ ثبت‌شدهٔ ۵سازمان حقوق‌بشری دربارهٔ قیام و قتل‌عام ۶۷.
بیانیه ثبت شده در سازمان ملل درباره قیام مردم ایران و قتل‌عام سی هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷.

این بیانیه توسط ۵سازمان حقوق‌بشری دارای رتبه مشورتی سازمان ملل و ۱۶انجمن حقوق‌بشری دیگر امضا شده است.
هزاران معترض بازداشت شده در ایران در معرض خطر قتل‌عام پنهان سران رژیم ایران به‌خاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت باید با عدالت روبه‌رو شوند.
سازمان ملل ‌متحد باید فوراً هیاتهای حقیقت‌یاب به ایران بفرستد.
مقام‌های رژیم ایران در تابستان ۶۷، ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی را بر اساس فتوای خمینی
قتل‌عام کردند.
ما از شورای حقوق‌بشر می‌خواهیم یک کمیسیون تحقیق درباره قتل‌عام سال ۶۷ تشکیل دهد.
ما از میشل باشله، کمیسر عالی حقوق‌بشر می‌خواهیم از راه‌انداختن هیاتهای مستقل حقیقت‌یاب درباره قتل‌عام سال ۶۷ و کشتار اخیر معترضان ایران حمایت کند.

همزمان با چهل و سومین اجلاس شورای حقوق‌بشر سازمان ملل که در ژنو جریان دارد، پنج سازمان حقوق‌بشری دارای رتبه مشورتی ملل ‌متحد بیانیه‌یی را به ثبت رساندند که به‌صورت سند رسمی اجلاس از سوی دبیرخانه شورای حقوق‌بشر منتشر شد.

این بیانیه توسط سازمان توسعه بین‌المللی آموزش ‌، جامعه بین‌المللی برای حقوق‌بشر، حزب رادیکال فراحزبی و فرادولتی، انجمن بین‌المللی ادموند رایس سنتر، انجمن بین‌المللی حقوق‌بشر زنان و ۱۶انجمن حقوق‌بشری دیگر امضا شده است.

در این بیانیه ضمن اشاره به بیش از ۱۵۰۰شهید و هزاران دستگیر شده در قیام آبان آمده است:

هزاران فرد دستگیر شده در اعتراضات ضدحکومتی اخیر در ایران، در معرض خطر جدی اعدام مخفیانه یا شکنجه در زندانهای کشور هستند.
از زمان آغاز اعتراضات ایران در آبان۱۳۹۸ مقامات رژیم ایران خونین‌ترین سرکوب معترضان را از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ انجام داده‌اند.
شانزده کارشناس حقوق‌بشر سازمان ملل ‌متحد در آذر۹۸ اعلام کردند: "ما از گزارشات بدرفتاری با افراد بازداشت شده در اعتراضات آبان۹۸ شوکه شده‌ایم.
با گذشت بیش از دو ماه از آغاز این سرکوب، مقامات هنوز هیچ‌گونه آماری از کشته‌شدگان اعتراضات ارائه نکردند.
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل ‌متحد در ۶دسامبر ۲۰۱۹از ادامه عدم شفافیت در مورد تلفات و رفتار با هزاران زندانی، و هم‌چنین ادامه بازداشت‌ها که گفته می‌شود در سراسر ایران در حال وقوع است، ابراز نگرانی کرد.
اخیراً برخی از گروه‌های حقوق‌بشری اعلام کرده‌اند تا ۱۲۰۰۰معترض دستگیر شده‌اند. مقام‌های رژیم ایران تهدید کرده‌اند معترضان بازداشت شده را اعدام خواهند کرد.
گزارشها از شهرهای مختلف ایران حاکی است پس از دستگیری، شکنجه و قتل معترضان، اطلاعات سپاه پاسداران جسد آنها را به سدها و رودخانه‌ها انداخت.
علاوه بر این، با تداوم اعتراضات، مقامات رژیم ایران یک هفته سرویسهای اینترنتی را تعطیل کردند و تقریباً همه وسایل ارتباطات آنلاین را برای افراد داخل ایران بستند تا مانع انتشار تصاویر و فیلمهای کشتار توسط نیروهای امنیتی شوند.
مقام‌های رژیم ایران سابقه قتل‌عام مخالفان خود و پوشاندن شواهد را دارند.
در تابستان سال ۱۳۵۷، مقام‌های رژیم ایران ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی را بر اساس فتوایی از خمینی، قتل‌عام کردند. فرمان وی خواستار اعدام کلیه زندانیان سیاسی وابسته به سازمان مجاهدین خلق ایران بود که به سازمان وفادار ماندند. "کمیسیونهای مرگ" در سراسر ایران تشکیل شد که زندانیان سیاسی را که حاضر به ترک اعتقادات خود نبودند اعدام می‌کردند. زندانیان سیاسی وابسته به سایر گروهها حدود یک ماه بعد در موج دوم اعدام شدند. قربانیان مخفیانه در گورهای دسته‌جمعی دفن شدند.
در ۲۶فوریه ۲۰۱۸، دبیرکل آنتونیو گوترز به شورای حقوق‌بشر گفت: "کمیساریای عالی حقوق‌بشر هم‌چنان نامه‌هایی از خانواده‌های قربانیانی که در حوادث سال ۱۳۵۷ اعدام شدند یا به‌زور ناپدید شدند، دریافت می‌کند....


ما از شورای حقوق‌بشر می‌خواهیم اقدام فوری برای پایان دادن به مصونیت مقام‌های رژیم ایران و جلوگیری از قتل‌عام معترضان دستگیر شده انجام دهد.

سران رژیم ایران به‌خاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت و سرکوب گسترده و خون‌ریزی ماههای اخیر باید با عدالت روبه‌رو شوند.

سازمان ملل ‌متحد باید فوراً هیاتهای حقیقت‌یاب به ایران بفرستد تا در مورد پرونده آنهایی که از زمان اعتراضات آبان۹۸کشته یا زندانی شده‌اند تحقیق کنند.

علاوه بر این، ما اعتقاد داریم که تا زمانی که جامعه جهانی عاملان قتل‌عام سال ۱۹۸۸ را مورد حسابرسی قرار ندهد، مقام‌های رژیم ایران هم‌چنان در سرکوب بیشتر معترضان جری می‌شوند. مقامات رژیم ایران سکوت و بی‌عملی جامعه جهانی را چراغ سبز برای ادامه و پیشبرد جنایات خود می‌دانند.

ما از شورای حقوق‌بشر می‌خواهیم یک کمیسیون تحقیق درباره قتل‌عام سال ۱۳۵۷ تشکیل داده و برای قربانیان آن جنایات علیه بشریت عدالت به ارمغان بیاورد.

ما از میشل باشله، کمیسر عالی حقوق‌بشر می‌خواهیم از راه‌انداختن هیاتهای مستقل حقیقت‌یاب درباره قتل‌عام سال ۶۷ و کشتار اخیر معترضان ایران حمایت کند.

علاوه بر این، ما از رویه‌های ویژه سازمان ملل، به‌ویژه گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران، جاوید رحمان، و گزارشگر ویژه ارتقا حقیقت، فابیان سالویولی، درخواست می‌کنیم تا در مورد قتل‌عام ایران در سال ۶۷ به‌عنوان بخشی از وظایف خود تحقیق کنند.