گزیده روزنامههای حکومتی
جدیدترین بحران درون رژیم که همه گیر شدن کرونا است تا بحران اعلام آمار شهدای قیام و جنگ گرگها بر سر سهم قدرت و غارت در نمایش انتخابات و بنبست نظام در عرصهٔ جهانی و منطقهیی.
در عرصهٔ جهانی موضوع FATF همچنان اسباب کشمکش در روزنامههای هر دو باند حاکم است. در عرصهٔ منطقه هم التماسهای نظام برای رابطه با عربستان موضوع است. بحرانهای اقتصادی – اجتماعی هم حجم قابل توجهی از مطالب روزنامهها را به خودش اختصاص داده است. بهخصوص وضعیت ورشکستگی نظام به اف.ای.تی.اف پیوند خورده.
جهان صنعت بهنقل از معاون وزیر اقتصاد نوشته:« بهطور قطع عدم تصویب FATF برای کشور محدودیت ایجاد میکند و عملیات مالی رسمی را که در خارج از کشور توسط فعالان اقتصادی انجام میشود، تحتالشعاع قرار میدهد». همین مقام حکومتی تأکید کرده « مباحث درباره FATF هم بازار را نگران کرده است».
آرمان بهنقل از استاندار رژیم در گلستان نوشته است که« در خصوص FATF یا CFT زمان، حلال مشکلات نظام نبوده». این مقام حکومتی تأکید کرده تا وقتی تصمیم نظام در مورد این لوایح عوض نشود « کشور را در عالم برزخ بهلحاظ تجاری نگه میدارد ».
در روزنامههای هر دو باند حاکم هیچ راهحلی برای هیچیک از این بحرانها دیده نمیشود. تنها جایی که این بحرانها به هم ربط داده شدهاند جنگ قدرت در آستانهٔ برگزاری نمایش انتخابات است. هر باند، باند رقیب را متهم به رکود اقتصادی و انزوای جهانی میکند. نیمی از تک و پاتک ها در جنگ انتخابات مربوط به کارنامه ناکارآمدی نظام در همین عرصه هاست. ولی نکته جالب این است که در همین دعواها، اذعان به نفرت مردم از این نمایشها و بایکوت بودن نمایش انتخابات به بیانهای مختلف دیده میشود.
جهان صنعت: عبدالله ناصری: پیشبینی میشود میزان مشارکت در انتخابات کمتر از دورههای گذشته باشد این یک واقعیت است که آقای کدخدایی هم به حضور کم مردم اذعان دارد... با این حال تحت هر شرایطی فکر میکنم مشارکت مردم ۴۵درصد اعلام شود
ستاره صبح: انصاری راد: این انتخابات را انتخاباتی رقابتی نمیدانم. مشارکت طبقه متوسط و آگاه کم خواهد بود. طبقه متوسط و طرفداران کنش سیاسی در این انتخابات شرکت نخواهند کرد. افرادی هم که رد صلاحیت شدند ممکن است بهخاطر علاقهمندی به اصل نظام، حفظ امنیت، نظم و علاقهیی که به حفظ مصالح کشور و ملت دارند در این انتخابات شرکت کنند.
روزنامههای باند ولیفقیه در حد خبر فوت دو مبتلا به کرونا در قم در لابلای صفحات داخلی اکتفا کردهاند. و روزنامههای همسو با روحانی گوشهیی از واقعیت و ضدو نقیض گوییهای مقامات حکومتی را انعکاس دادهاند اما اشارهیی به گسترش این بیماری در سایر شهرها نکردهاند.
آرمان: یکی از شهروندان قمی در این رابطه میگوید: مردم واقعاً در شهر ترسیدهاند و خیلیها از خانهشان خارج نمیشوند. و ماسک n۹۵در داروخانهها پیدا نمیشود.
ابتکار: «ما ۴۵روز است میگوییم کرونا ندیدهایم ولی عدهیی میگویند دیدهایم و برای ۲۲بهمن نمیگویند. بعد میگویند انتخابات بود و... اعلام نمیکنند مردم کرونا گرفتهاند»؛ اینها اظهارات کیانوش جهانپور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت است پس از پخش تصاویری از نامههایی منسوب به جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت به رئیسجمهوری درباره کتمان آمار مبتلایان به کووید ۱۹در فضای مجازی.
تنها برون رفتی که در روزنامهها دیده میشود رفتن پای میز مذاکره با آمریکا است. روزنامههای همسو با روحانی از جمله آرمان، اعتماد و ستارهٔ صبح حرفهای او را که گفته باید آمریکا را به پای میز مذاکره بکشانیم را بعضاً برجسته کردهاند و اظهارات ظریف در روزنامه ایران که گفته با شرکت گسترده در نمایش انتخابات ما میتوانیم مثل قبل آمریکا را پای میز مذاکره بیاوریم دیده میشود. که البته این مذاکره جویی در روزنامههای کیهان و وطن امروز مورد حمله قرار گرفته است.
ابراز بنبست در عرصهٔ بینالمللی و منطقهیی در کنار این مذاکره جوییها خیلی برجستهتر هست.
مردمسالاری: عادل الجبیر با بیان اینکه ریاض کانالهای ارتباطی مخفیانه با ایران ندارد گفت: پیامی که بهطور علنی و نه از طریق کانالهای مخفیانه به ایران ارسال کردیم این است که سیاستهایش را تغییر دهد و به عرف نظام جهانی پایبند باشد.
آرمان: تاجیک سفیر پیشین در اردن: ما بر سر یک دوراهی قرار گرفتهایم که یا باید با کشورهای منطقه به تفاهم برسیم و یا به فکر حل و فصل اختلافات با آمریکا و ترامپ باشیم... در این عرصه صرفاً با توئیتر و پیام و نامه مسأله حل نخواهد شد و نیاز به یک رویکرد عملی و عملیاتی است تا بحرانها و چالشهای میان ایران و سایر کشورهای منطقه سریعتر حل شود.