روزنامه نیویورک تایمز میگوید به دنبال تظاهرات ضد دولتی اخیر در ایران که در اعتراض به افزایش قیمت بنزین بود، اطلاعات بانکی میلیونها ایرانی هک و منتشر شده است.
وزیر ارتباطات ایران درز اطلاعات مشتریان بانکهای ایرانی را تائید کرده اما هک شدن این بانکها را رد کرده است.
نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان امنیت سایبری میگوید چنین کاری احتمالا با هدف “ایجاد بیثباتی” در ایران صورت گرفته است.
این روزنامه در گزارش خود نوشته است یک نقص امنیتی باعث انتشار اطلاعات بانکی بیش از ۱۵ میلیون ایرانی در شبکههای اجتماعی شده و آن را “جدیترین” نقص امنیتی بانکی ایران خوانده است.
اطلاعات منتشر شده شامل نام دارنده و شماره حساب بانکی افراد است.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران در واکنش، هک شدن بانکهای این کشور را رد کرده و گفته است “یک پیمانکار فنی سابق، از اطلاعاتی که به آنها دسترسی داشت نسخه پشتیبان گرفته و با دسترسی به این نسخه در حال تهدید و باجگیری است.”
او توضیح بیشتری در این باره نداده است.
نیویورکتایمز در گزارش خود به نقل از کارشناسان امنیت سایبری گفته است این “حمله سایبری” احتمالا، از سوی یک دولت یا با پشتیبانی یک دولت انجام شده است.
کاخ سفید و ارتش اسرائیل در تماس خبرنگار نیویورک تایمز از اظهارنظر در این باره خودداری کردهاند.
اطلاعات دقیقی در مورد جزئیات این هک وجود ندارد اما گفته شده اطلاعات مشتریان سه بانک تجارت، سرمایه و ملت به سرقت رفته است. این سه بانک از سوی آمریکا تحریم شدهاند.
باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به تلویزیون ایران هفته پیش گزارشی در باره هک شدن میلیونها کارت بانکی ایرانیان منتشر کرد اما ساعاتی بعد آن را حذف کرد.
طی سالهای اخیر گزارشهای متعددی از جنگ سایبری میان ایران از یک سو و آمریکا و اسرائیل از سوی دیگر منتشر شدهاند.
در یکی از جدیترین موارد، تاسیسات هستهای ایران به دلیل ویروس کامپیوتری استاکسنت، با اخلال جدی روبهرو شد. این حمله به آمریکا و اسرائیل نسبت داده شد.
سال پیش اداره اطلاعات ملی آمریکا با انتشار گزارشی، ایران را، در کنار چین و روسیه، یکی از “توانمندترین و فعالترین” بازیگرانی خواند که در حوزه جاسوسی تجاری، تهدیدی سایبری برای آمریکا قلمداد میشود.