گزیده روزنامههای حکومتی
روزنامههای حکومتی در روز هفدهم آذر، در یک اقدام هماهنگ خبرهای مربوط به اعتراضات دانشجویی را مسکوت گذاشته یا در منتهای اختصار کوچک نمایی کردهاند. و صفحات اول خود را به خبرهای مربوط به نمایش انتخابات پر کردهاند. جالب است که روزنامههای هر دو باند هم اذعان کردهاند این نمایش ورشکسته است و مردم اعتنایی به آن ندارند. اما وحشت از قیام مردم ایران و پیامدهای آن در عرصههای مختلف همچنان در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
امروز همزمان با حضور آخوند روحانی در مجلس ارتجاع برای دادن لایحه بودجه، ورشکستگی دولت و پیامدهای این بودجه مورد توجه روزنامههای هر دو باند حاکم قرار گرفته است.
روزنامههای حکومتی در یک متن کلیشهیی اعتراضات دانشجویان علیه بازداشت و زندانی کردن قیامآفرینان و دانشجویان را بهصورت بسیار مختصر انعکاس دادهاند.
آرمان با تیتر «روز بیرونق دانشگاهها» به ورشکستگی مراسم فرمایشی حکومتی در دانشگاهها اشاره کرده و نوشته است«۶۶سال پس از واقعه ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ مراسم روز دانشجو در شرایطی برگزار شد که نه سخنرانان بنا بر سلیقه دانشجویان انتخاب شده بودند و نه آن شور و حرارت هر ساله در دانشجویان مشاهده میشد».
مردمسالاری اعتراف کرده دانشجویان مراسم حکومتی را دور زدهاند. این روزنامه نوشته «در برخی دانشگاهها علاوه بر برنامههای از قبل پیشبینی شده، برخی دانشجویان اقدام به برگزاری تجمعاتی کردند». این روزنامه در ادامه نوشته است: «قبل از حضور رئیس دستگاه قضا در آیین بزرگداشت روز دانشجو تعدادی از دانشجویان و فعالان صنفی دانشگاه تهران با حضور در محوطه دانشگاه، مطالبات صنفی، سیاسی، دانشجویی، آموزشی و حتی نگرانی و دغدغههای اجتماعی و دانشجویی خود را ابراز کردند. گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران در روز دانشجو در چهارراه ادبیات در داخل دانشگاه تجمع کرده و شعارهایی سر دادند.
این دانشجویان شعارهایی با مضمون پولی شدن دانشگاهها و همچنین حمایت از دانشجویان زندانی سر دادند».
مردمسالاری در ادامه نوشته است: «بر اساس گزارشهای رسیده از دانشگاه علامه، دانشجویان این دانشگاه نیز پس از تجمع در محوطه این دانشگاه با خواندن سرود «یار دبستانی من...» و شعارهایی در حمایت از آزادیهای مشروع به آنچه «بازداشت و یا دستگیری دانشجویان در هفتههای گذشته» میدانستند، اعتراض کردند.
در دانشگاه تربیت مدرس نیز با دردست داشتن پلاکاردهایی به بازداشت دانشجویان در سراسر کشور و همچنین مسائل اقتصادی اعتراض خود را اعلام کردند.
دانشجویان دانشگاه امیرکبیر(پلیتکنیک تهران) نیز شعارهایی را در اعتراض به آنچه برخورد امنیتی در دانشگاهها میدانستند سر دادند».
روزنامه همدلی هم با تیتر تجمعات پراکنده روز ۱۶ آذر در برخی دانشگاهها، عینا خبرهای مردمسالاری را تکرار کرده.
این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان در روز دانشجو در دانشگاههای ایران چه گذشت همان خبرها را تکرار کرده. و در پایان خبر مربوط به هر دانشگاه تکرار کرده که این مراسم بدون حاشیه پایان یافت. و به این ترتیب به شکست نیروهای سرکوبگر که در مهار اعتراضات دانشجویی اذعان کرده. این سه روزنامه حکومتی برخی شعارهای دانشجویان را نوشتهاند اما شعارهای اصلی آنها علیه حضور رئیسی سردژخیم قضاییه در دانشگاه تهران را سانسور کردهاند. دانشجویان شعار میدادند «قضاییه جلادان مقدمتان خونباران».
بازتاب قیام مردم ایران در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
مردمسالاری به ورشکستگی ترفندهای نظام و نفرت مردم اذعان کرده و نوشته است: «دیگر عباراتی از این قبیل که معترضان از اراذل و اوباش نیستند، همه دانشجویان آزاد شدهاند، بیگناهان، شهیدند، ما به معیشت مردم میاندیشیم و... موجب اقناع عمومی نیست». این روزنامه حکومتی در ادامه نوشته است «میبایست دیروز فکر امروز میکردیم و حال اگر امروز تأمل کنیم و گوشمان به حقایق و واقعیتهای آنچه در جامعه آبستن حوادث میگذرد نباشد، فردا بسیار دیر خواهد بود».
روزنامه حکومتی جمهوری اسلامی هم اذعان کرده است: «طبیعی است که عملکردهای غلط یا ضعیف در زمینههای حقوق شهروندی، کرامت انسانی و بهویژه مسائل اقتصادی، شرایط را برای برافروخته شدن احساسات افرادی که با این امور مواجه میشوند مساعد میکند و آنها را به بدبین شدن نسبت به اصل و اساس انقلاب و نظام میکشاند».
اعتراف به وحشت و تشتت درونی رژیم در برخورد با قیام مردم در مطالب مختلف روزنامهها دیده میشود.
روزنامهٔ حکومتی ابتکار اظهارات سرکردهٔ نیروی انتظامی را انعکاس داده که از جمله گفته است:« اعتراضات به آشوبها تبدیل شد و در نقاط مختلف گستردگی داشت...شاید برخیها ابهام داشتند، برخی در مجلس بهدنبال این بودند که جلوی این کار گرفته شود که دیگر با اعلام آن به مصلحت نبود که در صحنه تغییر پیدا کند... اینکه بارها گفته شده اینترنت ملی راهاندازی شود برای چنین مواقعی است». این سرکردهٔ سرکوبگر در رجز خوانیهایش ضدو نقیض گویی کرده و گفته «اگر مجدداً بخواهد حادثهیی رخ دهد، آمادگی داریم البته باید بسترهای نارضایتی حل شود».
ابراز وحشت از استمرار قیام و حتمیت آن در روزنامههای باند ولیفقیه صریحتر به چشم میخورد.
مثلا روزنامه حکومتی سیاست روز نوشته است: «ضد انقلاب بار دیگر در کمین نشسته بود و از یک غفلت بهره برد و شبیخون زد، این شبیخون چند دلیل دارد که میتواند به اشتباه محاسباتی، کم اهمیت دادن به نفوذیها و چند عامل دیگر اشاره کرد.اما فاز دوم فتنه ۹۸ احتمالاً در راه است».
این روزنامه حکومتی در ادامه نوشته است: «هر چند دستگاههای اطلاعاتی پیش از آشوب و فتنه ۹۸ بر سر افزایش قیمت بنزین و سهمیهبندی آن چندین گروه آشوبگر و شرور را دستگیر کردند، اما با ظرفیتی که در جریان فتنه آبان ماه از خود نشان دادند، ثابت میکند این گروهها از یک سازمان قوی و مخفی برخوردارند که باید متلاشی شوند.نوع رفتار آشوبگران و اشراری که در جریان فتنه اخیر نقش داشتند بهگونهیی بود که بهخوبی میشد عملکرد حرفهیی آنها را دید.
روشهای خرابکارانه آشوبگران و فتنهگران در آتش زدن مکانهای عمومی و مردمی همچون پمپ بنزین، بانکها، سازمانهای دولتی، خانههای مردم و اموال عمومی و خصوصی، بسیار حرفهیی و آموزش دیده بود».
ابراز وحشتهای این روزنامه باند خامنهای تمامی ندارد. از جمله در ادامه نوشته است: «فتنه و فتنهگران عادی نشدهاند، آنها از هماکنون و پس از شکست در فاز نخست آشوب، برای فاز دوم برنامهریزی دارند. آنگونه که برآیند رفتاری فتنهگران نشان میدهد، پیشبینی میشود برای انتخابات مجلس شورای اسلامی که در ۲اسفند ماه سال جاری برگزار میشود، طراحی آشوب و اغتشاش را داشته باشند.
شبکههای اینترنتی در فضای مجازی، با راهبری تیم های سایبری ضد انقلاب پس از راهاندازی اینترنت فعال شدهاند و در فضای مجازی بهشدت مشغول تخریب و دروغپراکنی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند».
وضعیت ورشکستگی نظام در بودجه ۹۹ و تأمین نبودن منابع بودجه موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است.
آرمان نوشته است: «نکتهیی که وجود دارد و یک مقدار ابهام در ذهنیت کارشناسان ایجاد کرده، عددهایی است که گفته میشود دولت بین ۷۰۰ تا یک میلیون بشکه نفت در نظر گرفته و اگر چنین باشد، دور از واقعیت است»...
در ادامه نوشته است: «اگر مجلس بتواند تا پنج درصد بودجه شرکتهای دولتی را کاهش دهد، کسری درآمد حاصل از فروش نفت را جبران میکند و دیگر مردم تحت فشار قرار نمیگیرد. دولت از یکطرف قول داده بود که بودجه سال ۹۹را عملیاتی کند که تا اینجای کار محقق نشده، یعنی حتی در مصوبات دولت هم اخباری از آن بیرون نیامد».
جهان صنعت هم ادعاهای دولت را به چالش کشیده و با طرح این سؤال که:« پرسش اصلی آن است که دولت آنچه از درآمدهای نفتی وارد بودجه میکند در واقع چه درصدی از کل درآمدهای نفتی و شبهنفتی کشور است؟ آیا این درصد با آنچه مقامات کابینه روحانی ادعا میکنند تطابق دارد؟» پاسخ داده است: « در میانه سال و بروز مشکلات مالی، آیا روحانی و کابینهاش از صندوق توسعه ملی برداشت و منابع ارزی آن را بهصورت ریالی وارد چرخه اقتصاد کشور نخواهند کرد؟ برخی اقتصاددانان در این باره ابراز تردید میکنند و دست بردن به صندوق توسعه ملی در سال ۹۹ را گریزناپذیر میدانند».
کیهان خامنهای هم نوشته است «شنیدهها حاکی است منابع درآمدی بودجه همچنان بر پایه نفت و فشار مالیاتی بر تولید و اقشار کمدرآمد است تا سختگیری بر ثروتمندان».
روزنامههای هر دو باند حاکم به ورشکستگی نمایش انتخابات رژیم اذعان کردهاند
فرهیختگان از باند خامنهای با تیتر » چهرهها آمدند ایدهها نه!»نوشته است: «انگار نهانگار امروز کشور در وضعیتی متفاوت از قبل قرار دارد و ذائقه جامعه هم متأثر از همین شرایط دستخوش تغییراتی شده است.در شرایطی که از منتخبان اصلاحطلب و اصوالگرا در دورههای پیشین عموماً آبی برای مردم گرم نشده و جامعه اعتماد خود را به این قبیل دستهبندیها از دست رفته میبیند... آنچنانکه از نظرسنجیها، جو عمومی مردم و حتی اعتراضات اخیر برمیآید، بسیاری از مردم بر ناکارآمدی دولت و مجلس بهصورت توأمان تأکید دارد».
آرمان همسو با باند روحانی نوشته است «اینکه برخی با شعار مجلس انقلابی از بیتالمال در راستای تبلیغ خود برای انتخابات بهره میبرند و تریبونهای عمومی را تصاحب کردهاند و جناح مقابل خود را تخریب میکنند، حلال مشکلات این روزهای کشور نیست و شکافها را بیشتر میکند. در این شرایط یخبندان سیاسی که مردم انگیزه خود را برای شرکت در انتخابات مجلس از دست دادهاند چه کسانی مسبب آن بودند».
جهان صنعت هم با تیتر «این تنور داغ نخواهد شد» اذعان کرده است:« با توجه به نزدیکی انتخابات دور جدید مجلس درصدد گرم کردن تنور انتخابات هستند. اما شواهد اینطور نشان میدهد که در شرایط موجود تنور انتخابات این بار داغ نمیشود! بنابراین آنچه کشور را به این حال و روز انداخته است، استفاده ابزاری از مردم با دروغ و سیاسیکاری و باند و جناحبازی است؛ امری که اعتماد مردم را نشانه گرفته است و بیش از پیش مردم را دلسرد و ناامید میکند».
بنبست برجام و مذاکره با آمریکا و تداوم شرایط خفگی نظام موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است.
آرمان به نقل از فریدون مجلس دیپلمات رژیم نوشته است: تحریم و ترامپ میماند و مذاکره هم نمیشود.
رسالت هم به شکاف درونی رژیم بر سر مذاکره و برجام اشاره کرده و به نقل از پاسدار هادی محمدی نوشته است «از طرف دیگر نیز عراقچی و کسانی که مروج توسعه مذاکره با آمریکا و غربیها در بحث هستهیی بودند تمام حیثیت خودشان را در سبد مذاکره با آمریکا گذاشتند و حتی در بحث اخیر گرانیهای بنزین نیز تماسهایی با فرانسویها گرفته شده و مسئولان کشور ما از آنها خواستند که شما یک پیشنهاد مالی جدید بدهید تا ما بتوانیم در فضای داخلی کشور و در آستانه انتخابات مجدداً ضرورت دیدار با ترامپ و مذاکره با آمریکا را در کشور مان مطرح کنیم و بگوییم برای خروج از این بحران در کشور لازم است که با غربیها مذاکره کنیم و امتیاز بدهیم».