۱۳۹۸ مهر ۲۸, یکشنبه

در پایتخت شیلی وضعیت اضطراری اعلام شد


رئیس جمهوری شیلی در پی ناآرامی‌های ایجادشده به خاطر افزایش قیمت بلیط مترو، در پایتخت این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. معترضان ایستگاه‌های مترو در سانتیاگو را به آتش کشیدند. پلیس در مقابل آنان از گاز اشک‌آور استفاده کرد.

سباستیان پینرا، رئیس جمهوری شیلی، پس از ناآرامی‌ها به خاطر افزایش قیمت بلیط مترو، در سانتیاگو پایتخت این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. او در یک نطق تلویزیونی دلیل این تصمیم خود را “حملات جدی و پیاپی” معترضان به قطارهای شهری و زیرزمینی در پایتخت شیلی عنوان کرد.

وضعیت اضطراری در پایتخت شیلی باعث محدودیت موقت حقوق شهروندی مردم خواهد شد. اعلام وضعیت فوق‌العاده از جمله این امکان را به وجود می‌آورد که افراد مظنون بتوانند بیش از معمول در بازداشت نگه داشته شوند.

معترضان پیش از اعلام وضعیت اضطراری در سانتیاگو بسیاری از ایستگاه‌های مترو در پایتخت شیلی را به آتش کشیدند و خسارت‌های زیادی به آنها وارد کردند.

این معترضان که بخش زیادی از آنها را دانشجویان و دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند، در برابر ورودی ایستگاه‌های مترو سنگرهایی از آتش ساختند و بدین‌گونه در خیابان‌ها هم خسارت‌های زیادی به بار آوردند. در این میان دست‌کم یک اتوبوس به آتش کشیده شد و پلیس با باتوم و گاز اشک‌آور به مقابله با تظاهرکنندگان پرداخت.

مقام‌های مسئول در پی این ناآرامی‌ها تردد مترو در پایتخت شیلی را متوقف کرده‌اند. خطوط متروی سانتیاگو به طول مجموعا ۱۴۰ کیلومتر، تردد در پایتخت شش میلیون نفری شیلی را امکان‌پذیر می‌کند.

مقام‌های مسئول امروز شنبه ۲۷ مهر (۱۹ اکتبر) در توییتر اعلام کردند که توقف مترو دو روز ادامه خواهد داشت.

نخستین اعتراضات حدود یک هفته پیش آغاز شد. این اعتراضات در واکنش به گران شدن قیمت بلیط مترو انجام شد که از ۸۰۰ به ۸۳۰ پزو (افزایشی معادل حدود چهار سنت یورو) افزایش یافته بود.

اعتراضات در سانتیاگو ابتدا به این شکل آغاز شد که صدها دانش‌آموز و دانشجو از روی موانع ورودی مترو می‌پریدند و بدون خرید بلیط از آن استفاده می‌کردند. اما سپس این اعتراضات شکل وسیع‌تری به خود گرفت و به تظاهرات بزرگ‌تری در پایتخت شیلی تبدیل شد.

بخش‌های بزرگی از اوروگوئه و آرژانتین بر اثر یک اختلال بزرگ در شبکه برق‌رسانی این دو کشور بدون برق ماندند. علت این اختلال هنوز روشن نیست. از مناطقی در برزیل، شیلی و پاراگوئه نیز اخبارمشابهی رسیده است. (
هزاران زن در شیلی خواستار پایان آزار جنسی در کشورشان شدند